معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران جزئیات بسته فرهنگی طرح انضباط شهری در منطقه 12 را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار «شهری» ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین میثم امرودی صبح امروز با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران پیرامون پیوست فرهنگی و اجتماعی طرح انضباط شهری منطقه 12 توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: شهرداری تهران متولی اعتیاد، تنفروشی و شرارت در منطقه 12 نیست.
وی با بیان اینکه منطقه 12 ظرفیتهای زیادی دارد اما دچار فرسایش سرمایههای فرهنگی شده است افزود: در طرح انضباط شهری کارشناسان شهرداری تهران به صورت خانه به خانه نسبت به شناسایی آسیبها اقدام کردند و بالا بودن جمعیت بی سواد، بیکاری و همچنین افزایش فقر در این منطقه از مهمترین بررسیهای این منطقه بوده است.
وی با بیان اینکه شاخص فقر در محله هرندی 34.8 درصد است اما در کل تهران این شاخص 22 درصد است گفت: ناهماهنگی و ناسازگاریهایی نیز بین نیازها و وضعیت فعلی مردم این منطقه وجود دارد.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان داده که نابسامانیهای هرندی ریشه تاریخی دارد و ناشی از عملکرد انسانی است خاطر نشان کرد: آمارها نشان میدهد منطقه 12 در سال 55 یک رشد جمعیت داشته اما از آن به بعد دائما جمعیتش سیر نزولی در پیش گرفته است.
وی با اشاره به ناهماهنگی پراکندگی جمعیت در منطقه 12 اظهار کرد: به دلیل مشکلات این محله شاهد مهاجرت مردم این منطقه به سایر محلات بودهایم.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه در هرندی بیشترین بیسواد وجود دارد گفت: در محله امامزاده یحیی، کوثر و هرندی منطقه 12 میزان جوانان زیاد است اما میزان اشتغال به تناسب آنها وجود ندارد.
امرودی با بیان اینکه کارشناسان شهرداری 7300 خانه را در محله هرندی بررسی کردهاند خاطر نشان کرد: آمارها نشان میدهد که فراوانی اعتیاد در محله هرندی جمع شده است.
معاون اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه متاسفانه در ماههای اخیر شاهد افزایش بانوان آسیب دیده بودهایم گفت: امیدواریم طی ماههای آینده شاهد حضور فعالیت این زنان آسیب دیده در شهر نباشیم چرا که کمپی در منطقه چهار برای آنها در نظر گرفته و مردان کارتن خواب نیز در مراکزی به نام بهاران مستقر خواهند شد.
وی افزود: در این مراکز بهاران تمامی متولیان اعم از آشپز، آرایشگر و ... خود معتادان کارتن خواب خواهند بود که پس از کسب حرفه و مهارت به جامعه بازخواهند گشت.
امرودی با اشاره به ظرفیتهای منطقه 12 گفت: تعداد زیادی بیمارستان، مسجد، درمانگاه، مدرسه و دانشکده در این منطقه وجود دارد اما در محله هرندی دبیرستان دخترانه به دلیل نبود امنیت وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در محله هرندی چیزی به نام فراغت جوانان و پر کردن آن معنا ندارد گفت: سعی کردهایم نسبت به پر کردن اوقات فراغت جوانان اقدام کنیم. بر همین اساس ضمن رفع نیازهای بهداشتی آنها با پخش حوله، مسواک و ... مدرسه به مدرسه به پایش سلامت 1020 کودک اقدام کردهایم و همچنین پایگاههای سیار ارائه خدمات پزشکی رایگان ایجاد کردیم. هرچند که بارها این پایگاههای سیار مورد حمله اقشار قرار گرفته.
وی با بیان اینکه دو اتوبوس سلامت در محله هرندی مستقر شده است گفت: همچنین در صدد افزایش میزان سرانه ورزشی مردم این محله هستیم.
امرودی با بیان اینکه سه اولویت ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی اعم از متکدیان حرفهای، کارتن خوابها و معتادان خیابانی در دستور کار قرار دارد خاطر نشان کرد: در خصوص معتادان کارتن خواب هدف ما بگیر و ببند نیست بلکه جذب معتاد و درمان و بازگشت آن به جامعه مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در خصوص کودکان کار هدف ما ساماندهی کودکان خیابانی و پرکردن اوقات فراغت آنها است تصریح کرد: بانک اطلاعات کودکان کار هرندی را تهیه کردیم و تعداد مراکز آموزشی زیادی را برای پرکردن اوقات فراغت آنها در نظر گرفتهایم.
وی در خصوص چالشهای پیش روی معاونت اجتماعی برای اجرای این طرح نیز گفت: تامین امنیت فردی و انتظامی معابر عمومی از جمله چالشهای مهم عدم اجرای موفق این طرح است به گونهای که بسیاری از افراد ساکن در محله هرندی از فعالیت اشرار گله مند هستند اما هنگامی که از آنها میپرسیم که چرا شکایت نمیکنید میگویند که اشرار به آنها صدمه میزنند.
امرودی در پایان افزود: اجرای این طرح نیازمند بردباری و استمرار همه جانبه است.
به گزارش ایسنا، جزینی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز از ابتدای این جلسه در صحن شورا حضور داشت اما بدون هیچ نطقی جلسه را در پایان ترک کرد.
انتهای پیام