عضو سازمان نظام ‌مهندسی کشاورزی فارس معتقد است:

نبود راهبرد مشخص برای مواجهه‌ منطقی با بحران آب در فارس

عضو سازمان نظام ‌مهندسی کشاورزی فارس معتقد است، برایند مسائل طرح شده و رفتارهای سازمانی، نشان‌دهنده نبود راهبردی مشخص برای مواجهه‌ای منطقی و موثر با چالش آب در استان است.

عضو سازمان نظام ‌مهندسی کشاورزی فارس معتقد است، برایند مسائل طرح شده و رفتارهای سازمانی، نشان‌دهنده نبود راهبردی مشخص برای مواجهه‌ای منطقی و موثر با چالش آب در استان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، محمدحسین میرشکاری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چالش آب، مهمترین، بزرگترین و مهمترین موضوع اجتماعی است که به واسطه عواملی متعدد، امروز تبدیل به یک بحران جدی شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش مهمی از اقتصاد فارس، وابسته به کشاورزی است، به بیان برخی مشکلات این حوزه پرداخت و آب را چالش اصلی و محور تمام مشکلات عنوان کرد و افزود: شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته که امروز هر فردی در هر نقطه از این سرزمین مشکلات آب را با تمام وجود حس می‌کند و ظاهر طبیعت نیز نمایانگر تأثیر خشک‌سالی بر همه ارکان زندگی است.

به‌اعتقاد میرشکاری، استفاده‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و نبود مدیریت بهره‌وری در این حوزه، دست به دست خشکسالی‌ها و عوامل طبیعی داده و افت شدید سطح آب در منابع زیرزمینی و حتی رو‌زمینی را سبب شده است.

میرشکاری البته بزرگترین دلیل تولد بحران کم‌آبی و بی‌آبی را نبود مدیریت برنامه محور دانست و عنوان کرد: نباید شعارهای بحران بی‌آبی به چوبی برای تنبیه بخش کشاورزی و تولید تبدیل شود، حال آنکه کشاورزی بیشترین آسیب را در این حوزه متحمل شده است.

وی به شدت گرفتن انتقادهای تند نسبت به کشاورزی و فعالان بخش کشاورزی، اشاره و اضافه کرد: عده‌ای به بهانه بحران آب می‌خواهند به‌کلی بخش کشاورزی و فعالیت تولیدی در این بخش متوقف شود، اما هر انسان عاقلی متوجه خواهد بود که این موضوع نه تنها کمکی به حل بحران آب نمی‌کند بلکه همان اقتصاد نیمه‌جان استان فارس را هم از کار می‌اندازد.

میرشکاری به نظریه صنعتی شدن استان فارس، اشاره و اذعان کرد: متأسفانه در فارس عادت کرده‌ایم از یک سمت بام بیفتیم درحالی‌که باید اعتراف کرد که در سال‌های گذشته بین صنعت و کشاورزی در استان توازنی بوجود نیاورده‌ایم، این در حالی است که تمام فشار حوزه اشتغال در شهرستان‌ها و روستاها به بخش کشاورزی وارد شده و در واقع جمع کثیری از مردم فارس راه گریزی جز کشاورزی و مشاغل مرتبط با آن نداشته‌اند.

دبیر انجمن بیمه کشاورزی استان فارس ادامه داد: در برنامه‌دهی برای این روزها و آینده بخش کشاورزی باید دقت شود و در این برهه از زمان نباید بدون پیش‌بینی‌های لازم قدم برداریم زیرا این‌گونه اقدامات، معضلات و مشکلات را در آینده چند برابر خواهد کرد. واقعیت آن است که با یک چالش بزرگ در استان پهناور فارس روبرو هستیم که همه باید برای حل‌وفصل آن آستین‌ها را بالا بزنند و کمک کنند تا به تدریج از این بحران خارج شویم.

وی، توقف تولید در بخش کشاورزی را غیراصولی، ارزیابی و تصریح کرد: به دنبال مقصر گشتن در شرایط فعلی استان، هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و فقط باید اجرای برنامه مدون و کارشناسی شده و مدیریت صحیح استفاده از منابع آبی را در دستور کار تمامی ارگان‌های مرتبط قرار دهیم و در همین راستا از تشکیل تشکل‌های تخصصی مربوط به کنترل بحران آب حمایت شود و مدیریت اجرایی برنامه‌ها را نیز به عهده همین تشکل‌ها بگذاریم.

رییس سابق سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی استان فارس، برداشتن فشار ناشی از تأمین اشتغال و معیشت جامعه از دوش کشاورز را یک اصل در پیش‌بینی‌ها دانست و خاطرنشان کرد: باید با راه‌اندازی کارگاه‌ها و کارخانه‌های کوچک زودبازده، رونق صنعت گردشگری و تعریف بازارهای جانبی در حوزه‌های مختلف اقتصاد استان، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اندیشه‌های نو در موضوعات اقتصادی، فشار را از روی بخش کشاورزی برداریم و در ادامه نیز مسائل مربوط به کشت و زرع و تغییر الگوی کشت در قانون تعریف شود و در اجرا نیز مورد حمایت قرار گیرد و کشاورزان نیز با توجه به نیاز جامعه تولید خود را مدیریت کنند.

میرشکاری، نقش مجلس شورای اسلامی را بسیار مهم، ارزیابی و تصریح کرد: متاسفانه در بررسی عملکرد مجلس، نقش قانون‌گذاران در کنترل بحران آب را ضعیف می‌بینیم. علی‌رغم شعارهای فراوان که برای حل بحران آب در کشور و فارس داده‌ایم، قوانین اساسی برای ممانعت از پیشرفت آن مصوب نشده و آئین‌نامه‌ها و مقررات دولتی نیز با واقعیت‌های حوزه مصرف، همخوانی که ندارد هیچ، گاه موجب تشدید بحران هم شده است.

عضو سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی کشور لزوم توجه به نقش رسانه‌ها در مواجهه منطقی و تاثیرگذار با بحران آب را یک ضرورت دانست و بر ضرورت توجه به توسعه فعالیت‌های رسانه‌ای برای آگاهی بخشی جامعه، تاکید کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ آبان ۱۳۹۴ / ۱۷:۵۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 94080401886
  • خبرنگار :