اجتماع بزرگ دانشآموزان خراسان رضوی به تاسی از حضرت قاسم ابن حسن در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، ششم محرم در روزنگار دهه اول این ماه به حضرت قاسمابنحسن نسبت داده شده است. در این خصوص نوجوانان و جوانان ایران اسلامی به یاد آن حضرت در سراسر کشور به سوگ نشستند.
در این ارتباط اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با همکاری آستان قدس رضوی، به احترام این نوجوان شهید حادثه کربلا، با حضور 12 هزار دانشآموز پسر مقاطع تحصیلی متوسطه دوره اول و دوم در قالب 200 هیأت مذهبی، عزاداری تحت عنوان "احلی من العسل" در صحن جامع حرم رضوی برگزار کردند.
در حاشیه این مراسم سید جواد حسینی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه یکی از ساحتهای تعلیم و تربیت رشد اخلاقی و دینی است، تاکید کرد: برای تربیت دینی و اخلاقی الگوها و حوادث بسیاری داریم که مهمترین آنها که درخشانترین نیز در تاریخ به شمار میرود، حادثه کربلاست.
وی ادامه داد: از روز ششم محرم به عنوان روز قاسمابن الحسن نام بردند؛ چراکه ایشان شهادت را احلی من العسل یعنی شیرینتر ازعسل میدانستند.
حسینی خاطر نشان کرد: به یاد و نام این سخن گوهربار، در ششم محرم هرسال 12 هزار تن از دانشآموزان هیأتهای مذهبی جمع میشوند و عزاداری میکنند تا این راه و گوهر ناب در ذهن و روح بچهها جاری شود و این مهمترین محور برای تربیت دینی و اخلاقی به عنوان یکی از ساحتهای سند تحول بنیادین است .
وی ادامه داد: در سطح استان 550 هیأت دانشآموزی داریم که امروز 200 هیأت با مساعدت و همکاری آستان قدس رضوی در این مکان مطهر حاضر شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: کار دیگری که امسال انجام دادیم این بود که حدود 1200 مداح نمونه دانشآموزی را انتخاب کردیم که روز اول ماه محرم در یک همایش، عزاداری کردند و این دانشآموزان را آموزش میدهیم که در واقع سیره ائمه معصومین و معرفت نسبت به آنها در قالب مداحی، بهتر به دانشآموزان انتقال پیدا کند.
وی اظهار کرد: همچنین برای دانشآموزان دختر نیز تحت عنوان «رهروان زینبی» در دوازده محرم همایشی خواهیم داشت .
همچنین حجتالاسلام سید جلال حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی و دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در حاشیه این مراسم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حادثه کربلا صرفا یک حادثه نیست، بلکه یک فرهنگ و مکتب است و هر اندازه بتوانیم جامعه خودمان را به خصوص نوجوانان و جوانانمان را با شاخصها و مؤلفههای این مکتب و فرهنگ تمدنساز آشنا کنیم، در واقع توانستهایم ارزشها و آرمانهای اسلام ناب و تعالیم اهل بیت را محقق کنیم.
وی ادامه داد: با ابتکاری که آموزش و پرورش خراسان رضوی داشتند، حرکتی تربیتی و تاثیرگذار شکل گرفته است و دانشآموزان در قالب هیأتهای مذهبی در حرم مطهر رضوی، پرچم قاسمبنالحسن را به دوش میگیرند و تعالیم آن بزرگوار را مدنظر قرار میدهند.
حسینی خاطرنشان کرد: مدرسه حضرت سیدالشهدا یکی از عالیترین مدارس و مکاتبی است که باید همه اقشار جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان در این مدرسه تلمذ کنند و هر چه ما بتوانیم این درسها و آموزههای عاشورا را به نسل جوان منتقل کنیم، در واقع توانستهایم آن ارزشهای اسلامی را در جامعه محقق کنیم و فرایند تربیتی که در فرهنگ عاشورا به عنوان یک آموزه بزرگ در اختیارمان است باید مد نظر همه دستاندرکاران فرهنگی قرار بگیرد.
انتهای پیام