وزیر خارجه لبنان دو موضوع مهاجران سوری و همچنین گسترش تروریسم و فعالیتهای گروههای تکفیری را از جمله مشکلات عمده خاورمیانه عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جبران باسیل که برای شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ و دیدار با مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است، در اجلاس مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ افزود: در حال حاضر به خاطر جنگ و بحرانی که وجود دارد شاهد جابهجایی و مهاجرت تعداد زیادی از مردمان سوریه به سمت اروپا هستیم و این خود باعث تغییرموازنه جمعیت در منطقه خواهد بود و در واقع شروع یک تهدید است.
او با بیان این که راهحل این است که پناهجویان سوری به کشور خود بازگردند و بحران این کشور از طریق راهحل سیاسی حل شود گفت: بحرانی که در سوریه وجود دارد را باید به صورت ریشهیی حل کرد و از دیگر سو همانطور که اشاره کردم این مهاجرت باعث تغییر موازنه جمعیت در منطقه خواهد شد و از دیگر سو این موضوع را باعث میشود که ما ترکیب جدید جمعیتی همراه با فرقهگرایی داشته باشیم که این خود این زمینه را فراهم میکند که کل منطقه در خشونت گرفتار شوند.
وی با اشاره به فشارهای زیادی که به لبنان در بحث پذیرش مهاجران سوریه وارد شده است، گفت: کشور لبنان پناهجویان زیادی را در طی این مدت پذیرفته و باید جامعه بینالملل به کشورهایی که پذیرای این مهاجران هستند کمک کند.
او همچنین با اشاره به فقر و بدبختی که در بین برخی از کشورهای منطقه وجود دارد، گفت: این موضوعات متاسفانه زمینه را برای رشد برخی از ایدئولوژیهای مسموم فراهم کرده است و باعث گسترش افراط و خشونت شده است.
وزیر خارجه لبنان با بیان این که دامنههای این افراط و خشونت به اروپا نیز گسترش پیدا کرده ادامه داد: افراطیگری اسلامی منجر به افراطیگری مسیحی میشود و بر عکس آن.
وزیر امور خارجه لبنان در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به نوع مدل سیاسی موجود در لبنان گفت: این مدل سیاسی باعث اعتدال میشود و لبنان در طی مدت اخیر در راستای مقابله با تروریسم و گروههای تکفیری اقدامات خوبی انجام داده است.
جبران باسیل با تاکید بر این که باید برای موضوع مهاجران سوری راهحلی را پیدا کنیم ادامه داد: همانطور که اشاره کردم لازم است جامعه بینالملل برای کشورهایی که میزبان مهاجران هستند کمکهای مالی در نظر بگیرد و در راستای حمایت از آنها اقداماتی انجام دهد.
وی همچنین به نقش کشورهای اروپایی در حل بحران مهاجران اشاره کرد و گفت: این اتحادیه باید در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسانها اقدامات جدی انجام دهد تا در این صورت مهاجر واقعی و غیرواقعی مشخص شود.
جبران باسیل در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان این که سازمانهای تروریستی حقوق بشر را زیر پا میگذارند و به کل بشریت آسیب میرسانند ادامه داد: تروریسم و افراطیگری برای همه خطر است و هیچ محدودیتی نمیشناسد.
او با بیان این که برای مبارزه با تروریسم نیازمند کار اطلاعاتی و مدیریت قاطعانه بین کشورها هستیم گفت: لبنان در این مدت در مبارزه با تروریست فعال بوده و اکنون نیز پذیرای دو میلیون پناهجو است.
او با بیان این که امنیت کشورهای منطقه به یکدیگر مرتبط و وابسته است گفت: همانطور که اشاره کردم برای مبارزه با تروریسم باید کشورهای منطقه با یکدیگر همکاری کنند و به این اجماع برسند که اگر به امنیت کشوری در منطقه لطمه وارد شود امنیت دیگر کشورها نیز در مخاطره قرار می گیرد.
انتهای پیام