در موافقت با طرح برجام؛

جلالی: در پی عبور کشور از این گردنه هستیم

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: برخی دوستان بر این تصورند که با اجرای برجام کشور دچار خسران می‌شود. این تصور، تصور اشتباهی است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: برخی دوستان بر این تصورند که با اجرای برجام کشور دچار خسران می‌شود. این تصور، تصور اشتباهی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کاظم جلالی در موافقت با کلیات طرح برجام در تشریح اقدامات انجام گرفته در مجلس و کمیسیون امنیت ملی، گفت: رهبری گفتند در مسأله برجام نباید کشور دچار دوپارگی شود. در کمیسیون امنیت ملی با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و دکتر شمخانی جلسه گذاشتیم. در این جلسات با آنان بحث کردیم که برخی نظراتمان را پذیرفتند. آقای زاکانی یک ساعت درباره طرح با لاریجانی و بنده جلسه گذاشت. بعد از این جلسه مجدداً جلسه دیگری را با رئیس مجلس درخواست کرد. در جلسه دوم لاریجانی کل طرح برجام را برای زاکانی توضیح داد.

وی ادامه داد: رئیس مجلس از زاکانی پرسید اگر دنبال رد برجام هستید ما چنین نظری نداریم، اما اگر دنبال رد نیستید می‌توانیم نظرمان را در قالب یک طرح اعلام کنیم.

جلالی در ادامه افزود: زاکانی در پاسخ به لاریجانی گفت ما به دنبال رد برجام هستیم و اقداماتمان را دنبال می‌کنیم. زاکانی همچنین در جلسه چهارشنبه هفته گذشته خود با لاریجانی که دکتر توکلی نیز در آن جلسه حضور داشت مطالبی را بیان کرد. در انتهای همین جلسه بذرپاش تأکید کرد "بنده حاضرم پشت تریبون اعلام کنم که موافق برجام هستیم اما اجازه دهید ابتدا گزارش برجام در صحن قرائت شود" و ما نیز صادقانه و خالصانه پذیرفتیم، بنابراین دنبال دوقطبی کردن مجلس نیستیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با انتقاد به عملکرد موافقان گزارش کمیسیون برجام، گفت: آقایان از شرمن و سایر سیاستمداران غربی کد می‌آورند اما چرا از سیدحسن نصرالله در تأیید برجام کد نمی‌آورید. سیدحسن نصرالله توافق برجام را موجب باز شدن فرصت‌های زیاد پیش روی ایران و منطقه دانسته است. چرا نباید به این سخنان استناد کنید؟ نباید به سخنانی که دشمنان انقلاب بیان می‌کنند استناد کنید چون موجب دوری و جدایی و تشنج داخلی می‌شوید.

جلالی با بیان اینکه هیچ یک از موافقان طرح برجام همه اقدامات دولت را 100 درصد قبول ندارند، گفت: هیچ یک از ما نه با دولت گاوبندی کرده‌ایم و نه به صورت مطلق همه اقدامات آنان را قبول داریم. بلکه در پی عبور کشور از این گردنه هستیم. باید همه تلاش کنیم تا از این مخمصه خارج شویم. به جای کنایه و طعنه باید با صراحت با یکدیگر صحبت کنیم.

وی خطاب به دلواپسان گفت: بخشی از شرایط امروز کشور متوجه عملکرد دولت گذشته است، چرا در آن مقطع نسبت به کاغذپاره خواندن اسناد بین‌المللی هیچ موضع‌گیری نکردید؟ چشم‌ها را بشویید و با نگاه بدبینی موضوع را دنبال نکنید و مذاکره کنندگان را خائن ندانید.

وی ادامه داد: در دولت گذشته هیچ صدای مخالفی به جز صدای دکتر لاریجانی نسبت به عملکرد دولت گذشته بلند نمی‌شد. در آن مقطع روسای جمهور دو کشور ترکیه و برزیل در پیشنهادی خواستار خروج سوخت از ایران و بعد فروش سوخت به ایران بودند چون دولت با این پیشنهاد موافق بود اما تنها صدای مخالف، صدای دکتر لاریجانی بود.

جلالی افزود: یکی از مقامات ارشد دولت قبل به بنده گفت چرا لاریجانی مخالفت می‌کند. ما پس از تحویل سوخت، مجددا سوخت تولید می‌کنیم. متأسفانه در آن مقطع هیچ صدایی از مخالفت اصولگرایان بلند نشد.

نماینده مردم شاهرود مجلس را مقلد رهبری دانست و افزود: مجلس مقلد رهبری است و پشت سر ایشان حرکت می‌کند. در مسأله برجام نیز از ایشان تبعیت می‌کنیم. ایشان فردی دقیق، هوشمند، کارشناس، دلسوز و در رأس امور کشور هستند که در موضوع هسته‌ای سیاست‌ها و رویکردهای نظام را هدایت می‌کنند.

وی با انتقاد به اصولگرایان به دلیل واکنش‌های نامناسب به گزارش‌های رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مذاکرات را در دو سطح فنی و سیاسی دنبال کرده‌ایم و دکتر صالحی مذاکرات فنی را هدایت کرده است. ایشان وزیر خارجه احمدی نژاد است. اگر قرار بود جور دیگری رفتار شود، حتماً ایشان این کار را انجام می‌داد. ایشان شخصیتی فرهیخته، فراجناحی، متقی و دلسوز است و در پی هوا و هوس نیست. آیا نباید سخنان ایشان را ملاک قرار دهید.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه برجام لغزندگی دارد، گفت: مقام معظم رهبری گفتند در مسأله برجام یک جا آنها کوتاه می‌آیند و جای دیگری حتماً ما باید کوتاه بیاییم. طرح برجام نیز همین موضوع را دنبال می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ مهر ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94071912271
  • خبرنگار : 90089