یک روانشناس گفت: متاسفانه در میان دانشجویان ازدواجهایی مرسوم شده که در آنها اختلافات فرهنگی، آداب رسوم و سطح طبقات اقتصادی بررسی نشده و اکثرا به مشکلات عدیدهای برمیخورند.
ماندانا سپنتا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: گاهی جوانان بدون در نظر گرفتن اختلافات فرهنگی، اقتصادی و سنتهای خانوادگی و تنها با تکیهبر احساسات تصمیم به ازدواج میگیرند در صورتیکه همین تفاوتها پس از ازدواج موجب کدورت زوجین شده و مشاجرات را افزایش میدهد.
وی افزود: گاهی ازدواجهایی که بدون در نظر گرفتن سنتها و اختلافات فرهنگی رخ میدهد موفق از آب در میآید که علت آن همکاری خانوادهها با فرزندان بوده، اما بهتر است دو دانشجو با فرهنگهای متفاوت در صورت رضایت خانوادهها؛ به مشاوره پیش از ازدواج رفته و آزمون شخصیت بدهند تا پیش از ازدواج به شخصیت اصلی خودشان پی برده و بتوانند خود واقعیشان را بشناسند.
این روانشناس ادامه داد: فردی که اقدام به ازدواج میکند قطعا نباید تکبعدی به مسائل زندگی نگاه کند چرا که پس از ازدواج مسئولیت یک زندگی را بر عهده دارد و باید ارزشها، آرمانها و هدفهای مشترکی که وجود دارد برایش نسبت به دیگر مسائل اولویت داشته باشد.
سپنتا اضافه کرد: افراد برای اینکه بتوانند ارزشها، آرمانها و هدفهای مشترک زندگی خود را بشناسند باید ابتدا خود را شناخته و هدفها و اولویتهای خود را دستهبندی کنند تا به آگاهی نهایی از شخصیت خود برسند.
وی بابیان اینکه افراد پیش از ازدواج باید هدف از زندگی مشترک را درک کنند، اظهار کرد: متاسفانه تعدادی از دانشجویان هوس را با عشق اشتباه میگیرند و مسائل اصلی را کنار میگذارند. این در حالی است که اگر فردی در آستانه ازدواج قرار دارد باید به خودآگاهی رسیده و اگر خانواده از او حمایت نکردند بتواند با برنامهریزی اولا مشکلات اصلی خود بهخصوص مشکلات اقتصادی را حل کند و سپس بدون ابهام و باصداقت با طرف مقابل کمبودهای خود را بیان کند.
این روانشناس در پاسخ به این سوال که خانوادهها چگونه میتوانند از ازدواج فرزندشان با افراد نامناسب جلوگیری کنند، گفت: بهتر است خانوادهها حتما با مشاوران صحبت کنند و اگر خودشان و یا فرزندانشان تمایلی برای مراجعه به مشاور و یا روانشناس ندارند از فرد سومی که از لحاظ علمی، منطقی و مذهبی آگاهتر است و با آنان همفکری دارد راهنمایی خواسته تا با فرزندشان صحبت کرده و تمامی جوانب را در نظر گرفته و آگاهی کامل را به فرزندانشان بدهد، اما انتخاب اصلی باید با خود فرد باشد.
سپنتا خاطرنشان کرد: اگر فرد قبل از ازدواج مطالعات کاملی در خصوص زندگی مشترک داشته باشد ایرادهای خود را متوجه شده و حتی در صورت انتخاب اشتباه میتواند با همسرش سازگاری پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این روزها جوانان کشور آگاهتر شده و درک بالاتری پیداکردهاند که اگر کتابهای پیش از ازدواج را مطالعه و یا به مشاوران پیش از ازدواج مراجعه کنند به شخصیت کامل خود پی برده و به ازدواج موفقتری دست پیدا میکنند.
انتهای پیام