نشست آسیبشناسی سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این نشست با حضور علیاصغر کاراندیش مروستی و علی مرادخانی معاونان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مدیرکل امور استانهای وزارت ارشاد، سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای کشور که دبیری برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) را برعهده دارند، برگزار شد.
احمدی مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه «عناوین برنامههای جشنواره چهاردهم در این نشست مورد بررسی و تحلیل نظر قرار میگیرد» گفت: عناوین برنامهها باید به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه «از ابتکارات جشنواره چهاردهم، انتخاب محور محتوایی برای جشنواره است» افزود: محوری متناسب با شرایط روز جامعه برای این دوره از جشنواره انتخاب خواهد شد.
هدف کلان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) ترویج فرهنگ دینی در داخل و خارج از کشور است
در ادامه این نشست علی اصغر کاراندیش مروستی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیئت امنای بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه «برخی جشنوارههای موضوعی تکراری است و این تکرار ضروری است» گفت: اما برخی از تکرارها هم باید از بین برود.
معاون وزیر ارشاد افزود: در حوزه فضای مجازی، جشنهای مردمی و دانشگاهیان، پیشرفتهای خوبی داشتهایم و ورود آموزش و پرورش هم در این زمینه ضروری است.
کاراندیش مروستی با بیان اینکه «هدف کلان جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) ترویج فرهنگ دینی در داخل و خارج از کشور است» یادآور شد: حضور امام رضا (ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت شاهچراغ (ع) و امامزادگان در ایران، فرصت ارزندهای را برای ترویج فرهنگ دینی در این کشور فراهم کرده است.
فراهم شدن زمینه عرضه و فروش تولیدات هنری جشنواره امام رضا (ع)در فضای مجازی
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد با تاکید بر عرضه و فروش تولیدات هنری برگزیدۀ جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در فضای مجازی، از فراهم آوردن امکان عرضه و فروش تولیدات هنری برگزیدۀ جشنواره امام رضا(ع) در فضای مجازی خبر داد.
وی گفت: برنامهریزی برای ایجاد بسترهای لازم جهت عرضه و فروش آثار هنری برگزیده در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) انجام خواهد شد تا هنرمندانی که علاقمند به عرضه و فروش آثار هنری خود هستند این امکان را داشته باشند.
رئیس هیئت مدیره بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، در خصوص ارایه آثار برگزیده جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در استانها افزود: آثار هنری برگزیده در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در استانها به صورت چرخشی در قالب نمایشگاه ارایه شود تا در معرض دید علاقمندان قرار گیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد بر ضرورت اطلاع رسانی و پوشش خبری برنامههای جشنواره تاکید کرد و گفت: لازم است از تمامی پتانسیلهای موجود، رسانهها، فضاهای مجازی و سایر امکانات برای اطلاع رسانی برنامهها و جذب مخاطب بهره گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه «جشنواره امام رضا(ع) هم اکنون حداقل در بسیاری از نقاط جهان برگزار میشود» اظهار کرد: باید به نسبت به غنا بخشیدن به جشنواره در داخل و خارج کشور توجه داشته باشیم به خصوص کشورهای همسایه باید مورد توجه جدی ما باشد و ما به سمت برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره امام رضا(ع) در کشورهای مختلف حرکت کنیم. به عنوان نمونه کشورهایی که با ما همزبان هستند میتوانند مورد توجه ما باشند.
نظرسنجی از مخاطبان در برنامههای جشنواره امام رضا(ع)
وی نظرسنجی از مخاطبان را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: در جشنواره امام رضا(ع) نظرسنجیهای مستندی از مخاطبان صورت گرفته و این موضوع مورد توجه وزارت و فرهنگ ارشاد اسلامی نیز هست زیرا با نیازسنجی میتوان متوجه واقعیتهای جامعه و ذائقه مخاطبان شد تا تولید آثار متناسب با نیاز و سلیقه مخاطب باشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از نظرات و پیشنهادات مدیران استانی و دبیران برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع)، بر بررسی نظرات و پیشنهادات تاکید کرد و گفت: نظرات و پیشنهادات مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای کشور به طور دقیق مورد بررسی قرار میگیرد و در برنامههای سال آینده جشنواره لحاظ خواهد شد.
جشنواره امام رضا(ع) میتواند بین فرهنگ دینی و عرصه هنر کشور تعامل برقرار کند
در ادامه این نشست علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد گفت: جشنواره امام رضا(ع) یکی از جشنوارههای با برکت در جمهوری اسلامی است که متناسب با شرایط عمومی و فرهنگی کشور برگزار میشود.
وی ادامه داد: یکی از آسیبهای جدی حوزه هنر در کشور ما این است که گاهی بین رفتارهای اجتماعی و عرصه هنر کشور تطبیق وجود ندارد و جشنواره امام رضا(ع) بستری را فراهم میکند که این تطبیق به وجود آید و هنرمندان و عموم جامعه را به هم نزدیک کند.
جشنوارهای در راستای وحدت ادیان و مذاهب
معاون هنری وزیر ارشاد با اشاره به حضورش در جشنواره تئاتر رضوی در خراسان شمالی، یادآور شد: از نزدیک شاهد بودم فعالیتهای جدی در این جشنواره صورت میگیرد و هنر را به مواضع دینی ما نزدیک میکند و میتواند بین فرهنگ دینی و عرصه هنر کشور ارتباط و تعامل برقرار کند.
مرادخانی با اشاره به حضور گروه تئاتر از تاجیکستان در جشنواره تئاتر رضوی گفت: کشورهای همسایه علاقه فراوانی به حضور در جشنواره امام رضا(ع) دارند و هنرمندان این کشورها به امام رضا (ع) ارادت دارند همچنین اهل سنت علاقه عمیقی نسبت به امام هشتم (ع) دارند و میتوان از جشنواره در جهت نزدیک شدن به دیگر ملتها و مذاهب استفاده کرد.
وی ادامه داد: جشنوارهای مثل جشنواره مولودی خوانی رضوی که در قالب جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در کردستان برگزار میشود، زمینه وحدت مذاهب را فراهم میکند و میتواند بسیاری از خلاهای موجود در فرهنگ کشور ما را جبران کند.
وی تصریح کرد: باید مراقب باشیم جشنواره امام رضا(ع)در ورطه تکرار نیفتد.
دبیران برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) در خط مقدم این جشنواره هستند
در ادامه این نشست سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه «هر نشستی که به نام امام رضا (ع) و ائمه اطهار برگزار میشود، براساس باورهای دینی ما عبادت محسوب میشود» گفت: ما این نشست را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با استفاده از دستاوردهای این نشست جشنواره چهاردهم را بهتر از جشنوارههای گذشته برگزار کنیم.
دبیر جشنواره امام رضا(ع) با اشاره به اینکه «مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور که دبیری برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) را بر عهده دارند در خط مقدم این جشنواره هستند» گفت: این افراد به دلیل اینکه در متن ماجرا حضور دارند به طور دقیق میتوانند جشنواره را تحلیل و بررسی و آسیب شناسی کنند.
جعفری با بیان اینکه «جشنواره امام رضا(ع) یک ظرفیت عظیم برای کشور است که همه نهادها از وزارت ارشاد، مجلس شورای اسلامی، دولت، دستگاههای اجرایی، نهادهای مردمی، همه و همه در آن ایفای نقش میکنند» یادآور شد: دهه کرامت، روز بزرگداشت امامزادگان، روز بزرگداشت احمد بن موسی شاه چراغ(ع) و غیره از دستاوردهای جشنواره امام رضا(ع) است و امروز فرهنگ رضوی در متن فرهنگ کشور جاری است و مراجع عظام، علما، دانشگاهیان، حوزههای علمیه و غیره به این جشنواره عنایت ویژه دارند.
وی ادامه داد: چنین جریانی نیاز به آسیب شناسی و مراقبت دارد تا در آینده بتواند به طور صحیح به حیات خود ادامه دهد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به فرمایشی از آیت الله جوادی آملی مبنی بر اینکه «هیچ موجودی از موجود دیگری راضی نمیشود مگر به واسطه امام رضا(ع) و هیچ راضی و مرضی به مقام رضوان نمیرسد مگر به وساطت امام هشتم (ع)» اظهار کرد: این توفیق بزرگی است که ما یکی از مجاری اجرای یکی از اساسیترین وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که همان ترویج فرهنگ دینی است، باشیم.
جعفری گفت: جشنواره امام رضا (ع) محمل سالانهای است که ارادتمندان به ساحت امام رضا(ع) را دور هم جمع میکند تا آ ها از طریق این جشنواره مکنونات و ارادات قلبی خود به امام رضا (ع) را نشان دهند.
جعفری با اشاره به اینکه «جشنواره امام رضا(ع) هدف نیست بلکه ابزاری برای توسعه و ترویج فرهنگ رضوی است» افزود: آمال ما این است که در دهه کرامت داخل و خارج از کشور سرشار از یاد و نام امام هشتم (ع) باشد و همه ایران و جهان به احترام امام رضا(ع) به پا خیزند. بنابراین هدف اصلی ما ارتقای دهه کرامت و فرهنگ دینی و رضوی است و اگر جشنواره به صورت منطقهای برگزار شود شاید آن شور و هیجان لازم در کشور به وجود نیاید.
وی ضمن قدردانی از دبیران برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) تصریح کرد: نظرات شما سرمایه ارزشمند ماست و ما با کوله باری از تجربیات و نکته نظرهای ارزنده به بنیاد بین المللی امام رضا(ع) باز میگردیم و براساس آنها برنامه ریزی و سیاست گذاری میکنیم.
در ادامه این نشست مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای کشور به ارائه دیدگاههای خود درباره سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی مام رضا(ع) پرداختند.
انتهای پیام