آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) درخواست آژانسهای ضد دوپینگ ایالات متحده و بریتانیا مبنی بر گنجاندن داروهای تیروئید در لیست ممنوعه را رد کرد و مصرف این داروها برای قهرمانان را بلامانع اعلام شد.
به گزارش ایسنا، وادا طی بیانیهای با اشاره به آییننامه اصلاحی خود و البته انتشار لیست ممنوعه 2016 اعلام کرد که داروهای تیروئید در این لیست ممنوعه وجود ندارد، آیین نامهای که از ابتدای سال 2016 لازم الاجرا خواهد شد و از جمله در المپیک 2016 ریو نیز اجرا می شود.
آژانس مبارزه با دوپینگ بریتانیا و آمریکا از وادا خواسته بودند که این دارو را جزء داروهای ممنوعه قرار دهند؛ زیرا به زعم آنها نگرانیهایی وجود دارد که ورزشکاران از این داروها برای بالا بردن عملکرد خود از آن استفاده میکنند. استدلال آنها این است که یکی از راههایی که از داروهای تیروئید برای افزایش عملکرد استفاده میشود از طریق سرعت بخشیدن به ریکاوری بوده که از لحاظ تئوری باعث شکل گیری توان انجام تمرینات سختی می شود که پیش از این ورزشکارا قادر به انجام آن نبوده است.
طبق یافته های برخی موسسات سلامت ایالات متحده درصد قابل توجهی از مردم این کشور دچار کم کاری تیروئید هستند، بیماری که در آن به طور طبیعی تولید هورمون تیروئید کاهش می یابد در نتیجه منجر به خستگی مزمن میشود. بعضی از دوندگان آمریکا که جزء قهرمانان این رشته هم هستند از جمله باب کندی دونده 5000 متر آمریکا، کارا گوچر قهرمان دو دوره المپیک و گلن راپ دارنده رکورد 10 هزار متر از جمله ورزشکاران مشهوری هستند که از داروهای تیروئید برای کم کاری تیروئید خود استفاده کردهاند.
بر اساس این گزارش، برای قرار گرفتن یک دارو در لیست ممنوعه وادا سه شرط کلی باید وجود داشته باشد؛ افزایش دهنده عملکرد باشد، سلامت ورزشکار را به خطر بیاندازد و نقض آشکار روح جوانمردی در ورزش باشد. این در حالی است که اولیور رابین مسئول علمی وادا به وال استریت ژورنال اعلام کرده که وادا به این نتیجه رسیده که داروهای تیروئید تاثیری بر عملکرد ورزشکاران ندارد و بیماران کم کاری تیروئید می توانند این داروها را مصرف کنند.
انتهای پیام