در آستانه رقابتهای بوکس قهرمانی جهان در دوحه قطر، ناگهان فدراسیون بوکس در تصمیمی عجیب و قابل تامل از اعزام تیم بوکس ایران به این رقابتها منصرف شد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایسنا، رقابتهای قهرمانی جهان یکی از معتبرترین رویدادها در ورزش بوکس است و حضور در آن علاوه بر کسب سهمیه و مدال میتواند تاثیر زیادی بر بالا رفتن تجربه ملیپوشان داشته باشد.
با وجود اینکه شانس مدالآوری ایران در این دوره از رقابتهای جهانی بالا نبود، ولی حضور در این رقابتها میتوانست سبب بالا رفتن تجربه مشتزنانی شود که به سختی سهمیه این رقابتها را بدست آورده بودند.
پیش از این رضا مرداخانی، حسن شاهینی و سجاد محرابی به عنوان ملیپوشان ایران در رقابتهای آسیایی تایلند با کسب مدال برنز، سهمیه رقابتهای جهانی را نیز بدست آورده بودند.
البته بنابر گفته اعضای فدراسیون بوکس حسن شاهینی به دلیل مصدومیت رقابتهای قهرمانی جهان را از دست داده و فدراسیون نیز تمایلی به حضور تنها دو مشتزن در این رقابتها نداشته است.
اما مشتزنان ایران که با انگیزه فراوان در رقابتهای قهرمانی آسیا حضور پیدا کردند و توانستند با کسب مدال برنز سهمیه رقابتهای جهانی را نیز بدست بیاورند، به قطر نمیروند تا عملا آب سردی بر پیکر آنها ریخته شود.
اینکه فدراسیونها حق دارند تیمی را به یک رقابت بینالمللی اعزام کنند یا خیر، جزو حقوق طبیعی و ذاتی فدراسیونهاست، اما اینکه چرا فدراسیون بوکس در این مقطع زمانی تصمیم به عدم اعزام ملیپوشانش به یکی از معتبرترین رقابتهای بینالمللی گرفته جای سوال بسیاری دارد.
البته این تنها مورد از اقدامات عجیب فدراسیون بوکس در مدت زمان اخیر نیست. حاشیههای فراوان پیش آمده برای احسان روزبهانی نیز یکی دیگر از مواردی است که فدراسیون بوکس با آن روبروست.
روزبهانی که بسیاری او را بهترین بوکسور تاریخ ایران میدانند به گفته خود طی ماههای اخیر مورد بیمهری فدراسیون قرار گرفته است.
او که نخستین سهمیه ایران برای بازیهای المپیک 2016 را دریافت کرده، پس از ماهها دوری از میادین راهی فینال رقابتهای بوکس APB شد و در نهایت با شکست مقابل حریف فرانسویاش کمربند قهرمانی را که خود سال گذشته آن را کسب کرده بود از دست داد.
وضعیت مبهم سرمربی تیم ملی نیز یکی دیگر از مواردی است که فدراسیون بوکس با آن درگیر است. در حالی که کمتر از یک سال تا آغاز بازیهای المپیک 2016 مانده، فدراسیون بوکس یک قرارداد 6 ماهه را با ولادیمیر وینکوف امضا کرده که موعد آن آبان ماه به پایان میرسد.
با توجه به اینکه قرار بود ارزیابی نهایی برای ماندن و یا رفتن ولادیمیر وینکوف بر اساس حضور بوکسورهای ایران در رقابتهای آسیایی و جهانی تعیین شود، حال باید دید فدراسیون بوکس چه تصمیمی را برای سرمربیگری تیم ملی خواهد گرفت.
تقاضای برخی از بوکسورها برای حضور در رقابتها بوکس APB نیز یکی دیگر از چالشهایی است که فداسیون بوکس با آن مواجه است.
با توجه به داشتن آوردههای مالی بیشتر در صورت موفقیت برای بوکسورهای حاضر در رقابتهایAPB، شاهد تقاضای شماری از مشتزنان ایران برای تغییر رشته خود از آماتوری به حرفهای هستیم.
البته به نظر میرسد وجود برخی اخلاف نظرها میان مربی تیم بوکس آماتوری و حرفهای نیز یکی دیگر از مشکلات فدراسیون باشد. حال باید دید عاقبت بوکس ایران با ریاست احمد ناطقنوری 78 ساله که از سال 1368 عهده دار ریاست این فدراسیون است چه خواهد شد و آیا میتوان شاهد موفقیت این رشته در بازیهای المپیک بود؟
انتهای پیام