فرمانده نیروی انتظامی بیشترین تماسهای برقرار شده با مرکز 197 را درباره مسائل مربوط به پلیسهای راهور، پیشگیری، یگان امداد، پلیس امنیت عمومی، پلیس آگاهی، معاونت عملیات، موادمخدر و سازمان وظیفه عمومی ناجا اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار حسین اشتری صبح امروز با حضور در مرکز سامانه نظارت همگانی 197 با شماری از شهروندان دیدار و از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گرفت. همچنین با برخی از شهروندان سه استان اصفهان و خراسان رضوی نیز از طریق ویدیو کنفرانس ارتباط گرفته و در جریان مشکلات آنها قرار گرفت.
فرمانده نیروی انتظامی پس از آن، حوالی ظهر امروز به جمع خبرنگاران آمده و درباره دغدغه برخی از شهروندان اظهارکرد: یکی از مواردی که مطرح شد موضوع راهاندازی پلیس امنیت اخلاقی در تمام کلانتریها بود که این موضوع برای ما مقدر نیست. ما در حوزه امنیت اخلاقی نیازمند مشارکت مردم و بخشهای مختلف هستیم. باید ترتیبی دهیم که از نظرات مردم و مشارکت آنها استفاده شود. ضمن اینکه تقویت پلیس امنیت اخلاقی را نیز در دستور کار داریم.
شرط فعالیت آمران به معروف باید لسانی باشد
سردار اشتری همچنین به موضوع فعالیت آمران به معروف و دفاع پلیس از آنها که از سوی یکی از شهروندان اصفهانی و از طریق ویدیو کنفرانس مطرح شده بود نیز گفت: در مورد دفاع از آمران به معروف و ناهیان از منکر این موضوع حتما جزو کارهای ماست. البته عزیزانی که اقدام به امر معروف میکنند صرفا باید به تذکر لسانی اکتفا کنند و با ستاد امر به معروف و نهی از منکر هماهنگ باشند.
وی ادامه داد: اگر این افراد مورد تعرض قرار گرفتهاند با اسناد و مدارکی که دارند به پلیس مراجعه و مطمئنا باشند که ما برای دفاع از آنان اقدام خواهیم کرد.
فرمانده نیروی انتظامی دغدغه یکی از شهروندان در مورد مبارزه با موادمخدر را اینطور پاسخ داد: مبارزه با موادمخدر و اراذل و اوباش در دستور کار و اولویت ماست. برخورد با خردهفروشان و باندها نیز از سوی پلیس انجام خواهد شد.
سردار اشتری ادامه داد: البته در مورد جمعآوری معتادان متجاهر باید دستگاههای مختلف با ما همکاری داشته باشند. وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، شهرداریها، استانداریها و... باید طبق قانون با ما همکاری کنند.
اولتیماتوم پلیس به اراذل و اوباش
فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه پلیس با خردهفروشان و اراذل و اوباش به طور قاطع و مقتدرانه برخورد خواهد کرد، گفت: اوباش هرجا که باشند، ظرف کمتر از یک ساعت با آنان برخورد خواهیم کرد از شهروندان نیز میخواهیم که فعالیت اراذل و اوباش را به ما گزارش دهند.
سردار اشتری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 26 دستگاه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با موضوعات مرتبط با فرهنگ و اخلاق مسئولیت دارند، گفت: باید همه این دستگاهها پای کار بیایند که ناجا یکی از آنهاست؛ البته ما به وظایف قانونی خود تحت هر شرایطی عمل خواهیم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح فعالیت سامانه 197 پرداخت و ادامه داد: خبرنگاران پل ارتباطی میان پلیس و مردم هستند و البته باید مراقبت شود که خبرهایی که از قول ما منتشر میشود عینا همان باشد و تغییراتی در آن به وجود نیاید. مرکز 197 نیز رابط میان پلیس و مردم به شمار میرود که از سال 79 راهاندازی شده و بحمدالله ارتباط خوبی با مردم داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه روند اجتماعی شدن نیروی انتظامی یکی از عواملی بوده که در سالهای اخیر منجر به افزایش تماسها و مراجعات به سامانه 197 شده است، خاطرنشان کرد: در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل تماسها با سامانه 197 افزایش 26 درصدی داشته است. همچنین در این مدت تقدیر شهروندان از پلیس 3 درصد و شکایت از پلیس یک درصد افزایش داشته است.
سردار اشتری با بیان اینکه در سامانه 197 به تمام امور و تماسها رسیدگی شده و سعی میکنیم پاسخ مناسبی به آن داده شود، تصریح کرد: برخی موارد تماس برقرار شده هیچ ارتباطی با پلیس ندارد که ما این موارد را نیز اگرچه جزو وظایفمان نیست؛ اما در قالب پیشنهاد یا به شکلهای دیگر به مسئولان و دستگاههای مربوطه انتقال میدهیم.
وی افزود: در عین حال بازرسی ناجا نیز بر روند رسیدگی به تماسها و شکایات مردمی نظارت دارد.
فرمانده نیروی انتظامی درباره اینکه عمده انتقادات شهروندان از پلیس چیست، خاطرنشان کرد: بیشتر انتقادات در نوع رفتار و همچنین رعایت حقوق شهروندی است که البته اکثر این موارد درخواست شهروندان این بوده که پلیس باید به طور کامل به دغدغهها و مشکلاتشان گوش دهد.
بیشترین تماسها با 197 مربوط به کدام پلیس است؟
اشتری در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه بیشترین تماسها با مرکز 197 مربوط به کدام پلیسها بوده است، خاطرنشان کرد: بیشترین تماسهایی که با سامانه 197 برقرار شده و البته شامل شکایت، انتقاد، پیشنهاد و تقدیر هم میشود، ابتدا در حوزه راهور، سپس در رابطه با پلیس پیشگیری و بعد از آن نیز در حوزه یگان امداد است. همچنین پلیس امنیت عمومی، پلیس آگاهی، معاونت عملیات، پلیس مبارزه با موادمخدر و سازمان وظیفه عمومی در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی درباره برخورد با متخلفان نیز گفت: چنانچه که در تماسها از فردی تقدیر شود ما نیز در صبحگاه یا به شیوههای مختلف از او قدردانی خواهیم کرد. در صورت شکایت نیز گرچه تصمیمگیری در این باره دارای حساسیت ویژه است اما ما پس از اطمینان از صحت موضوع با خاطیان نیز برخورد کرده و تنبیهاتی چون منفک شدن، تنزیل درجه و... را برایشان در نظر خواهیم گرفت.
به گفته فرمانده نیروی انتظامی بنای پلیس ارائه خدمات مناسب و در شأن مردم به آنان است.
سردار اشتری همچنین افزود: به همین منظور برای بهبود رفتار مأمورانمان، دورههای ارتقاء رفتار سازمانی را برگزار کرده و بر روی این موضوعات حساس هستیم.
به گزارش ایسنا، وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه پلیس برای ایجاد حساسیت نسبت به جرایم و آسیبها در میان مسئولان ارشد چه اقداماتی انجام میدهد، گفت: ما گزارشی از وضعیت معتادان در شهر تهیه کرده و برای روسای سه قوه و شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر مسئولان فرستادهایم و انشاءالله آن را نیز دنبال میکنیم.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: ایجاد کمپها برای نگهداری معتادان نیز از جمله مواردی است که قول آن به ما داده شده و انشاءالله در صورت آمادگی وضعیت نسبت به جمعآوری معتادان اقدام خواهیم کرد.
انتهای پیام