استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه باید از تمامی ظرفیتهای ملی و بینالمللی برای احیای تالاب هامون استفاده کرد، سند ذخیرهگاه زیست کره هامون را برای طرح در سازمان یونسکو امضا کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در دیدار رییس دانشگاه محیط زیست کشور، نبود سند جامع برای احیا و حفظ تالاب هامون را از نقاط ضعف استان در سالهای گذشته عنوان کرد و گفت: با اینکه پتانسیل اجرایی و علمی برای این کار در استان وجود داشته است، اما اراده جدی برای تجمیع دیدگاهها و برون رفت از شرایط موجود فراهم نشده است و باید با نگاه علمی و مسوولانه برای احیای هامون ورود پیدا کرد.
استاندار حیات اثربخش و با نشاط مردم شمال استان را وابسته به هامون عنوان کرد و گفت: دریاچه هامون میراث هزاران ساله مردم منطقه است و خشکی دریاچه و تالاب هامون آنان را از تحرک و پویایی انداخته و غمی مانند از دست دادن هزاران عزیز در زلزلهای مخرب بر مردم حاکم شده است.
هاشمی افزود: هامون اولویت استان در مباحث زیست محیطی است و باید ضمن تلاش برای احیای آن از ایدههای نو برای پایداری جمعیت و حفظ محیط زیست منطقه استفاده کنیم.
وی به لزوم افزایش تلاشهای بینالمللی برای احیای هامون اشاره کرد و گفت: در سفری که ماه گذشته به کشور افغانستان داشتیم بحث احیای تالاب هامون به طور مشترک با کشور افغانستان به عنوان زینت مرز و حیات اقتصادی منطقه را مطرح کردیم و این آمادگی وجود دارد که در تعامل با والیان افغانستان و رسانههای این کشور، لزوم توجه بیشتر به محیط زیست منطقه مطرح شود.
رییس دانشگاه محیط زیست کشور نیز در این نشست به تلاشهای بینالمللی برای حفظ محیط زیست و ذخیرهگاه هامون اشاره کرد.
دکتر اصغر محمدی فاضل ضمن ارایه گزارشی از مطالعات انجام شده در زمینه حفظ ذخیرهگاه هامون گفت: در این زمینه پیگیریهایی از طریق سازمان یونسکو در حال انجام است و امید است مجموعه تلاشهای ملی و بینالمللی برای احیای تالاب هامون و ذخیرهگاه زیست کره آن به سرانجام برسد.
*عکس تزیینی است.
انتهای پیام