یک حقوقدان گفت: اعضای هیات منصفه مطبوعات باید منعکسکننده دیدگاه افکار عمومی باشند.
سیدمحمود علیزادهطباطبایی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به رو به پایان بودن دوره 2 ساله هیات منصفه مطبوعات و انتخاب اعضای دوره جدید، اظهار کرد: جایگاه هیات منصفه جایگاه افکار عمومی است؛ در واقع هیات منصفه باید منعکسکننده افکار عمومی باشد که به اعتقاد من هیات منصفه چنین وضعیتی ندارد و اعضای هیات منصفه عمدتاً وابسته به جریان سیاسی خاصی بودهاند.
وی با اشاره به حضور مرحوم عسگراولادی در هیات منصفه، چنین ابراز عقیده کرد: بعد از فوت ایشان دیگر انصافی را در هیات منصفه مشاهده نکردهایم.
این حقوقدان تصریح کرد: برای حضور در هیات منصفه باید افراد بیطرف و افرادی که بازگوکننده دیدگاه مختلف جامعه هستند را انتخاب کرد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: اعضای هیات منصفه مطبوعات باید دارای ویژگیهای جامع باشند. در قانون پیشبینی شده که اعضای هیات منصفه باید از همه اصناف انتخاب شوند.
وی تصریح کرد: ای کاش افرادی که به عنوان اعضای هیات منصفه انتخاب میشوند قبل از تصمیمگیری در محاکم، از جامعه نظرسنجی داشته باشند؛ زیرا جایگاه این اعضا این است که آیا مطلبی که رسانهها منتشر میکنند دارای سوء نیت است یا خیر؟ و نباید کاری به مجرمانه بودن یا نبودنش داشته باشند. آنها باید دارای چنین خصوصیاتی باشند تا بتوانند دیدگاه جامعه را بیطرفانه در تصمیمهایشان منعکس کنند.
این حقوقدان تاکید کرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب باید قانون مطبوعات اصلاح شود و هیات منصفه با ترکیبی از همه اقشار جامعه تشکیل شود. اگر تعداد اعضا هیات منصفه 200 الی 300 نفر باشد و برای هر جلسه دادگاه به قید قرعه تعدادی اعضا انتخاب شوند، تصور میکنم تا حدی مشکلات در این راستا حل میشود.
انتهای پیام