مدیرکل میراث فرهنگی استان:

بافت تاریخی همدان قابلیت ثبت جهانی را دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: بافت تاریخی همدان یکی از بافت‌های قوی است که قابلیت ثبت جهانی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: بافت تاریخی همدان یکی از بافت‌های قوی است که قابلیت ثبت جهانی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "ریحان سروش‌مقدم" دوشنبه 6 مهر در جمع خبرنگاران، افزود: بافت تاریخی همدان مجموعه‌ای 171 هکتاری بوده که شامل 99 اثر معماری ثبت شده و ثبت جهانی این بافت گزینه‌ای است که می‌تواند همدان را زنده و پایدار نگاه دارد.

وی با بیان اینکه بافت تاریخی همدان تبدیل به یک پایگاه علمی پژوهشی شده ا‌ست، یادآور شد: به مناسبت سفر کاروان تدبیر و امید و روز همدان این پایگاه افتتاح شد.

سروش‌مقدم عنوان کرد: همدان جزو پنج شهر تاریخی کشور بوده که براساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ثبت شده و هر چه در خصوص بافت آن بازگو شود، کم است.

وی در ادامه با اشاره به بازار همدان اظهار کرد: بافت بازار همدان مجموعه‌ای 44 هکتاری است که عنصر معماری آن شامل 26 مسجد، 19 امام‌زاده و سقاخانه، 10 حمام، 20 خانه تاریخی، هفت مدرسه، 10 باغ و امارت، هفت آرامگاه و مقبره، پنج میدان، 11 مرکز محله و پنج کلیسا است.

استمرار اقتصادی از ویژگی‌های بازار همدان است

سروش‌مقدم با با بیان اینکه استمرار اقتصادی از ویژگی‌های بازار همدان است، اظهار کرد: بازار همدان دارای اصالت گذشته بوده و این موضوع برای همه سرمایه‌گذاری و اهل فن دارای جذابیت خاصی است.

وی با بیان اینکه بافت بازار همدان مربوط به دوران صفویه است، تصریح کرد: بازار همدان یکی از قوی‌ترین و منسجم‌ترین بافت‌ها در کشور است که دارای آثار تاریخی بسیار قدرتمند و غنی مانند سراها و کاروانسراها با پوشش‌های سنتی است و حیات اقتصادی پویایی در آن مشاهده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به میدان مرکزی همدان گفت: در بافت و بازسازی و مرمت بازار و میدان مرکزی شهر باید مالکان، میراث فرهنگی، شهرداری و سازمان عمران و نوسازی نیز مشارکت داشته باشند و در راستای ساماندهی آن تلاش کنند.

میدان امام(ره) همدان فاقد ویژگی‌های ثبت جهانی است

وی در خصوص ثبت جهانی میدان امام خمینی(ره) شهر همدان تصریح کرد: با توجه به اینکه میدان امام(ره)، جزیی از بافت همدان است و خود بافت تاریخی محسوب نمی‌شود، بنابراین ثبت جهانی شدن آن به تنهایی کار مشکلی است.

سروش‌مقدم ادامه داد: تمام عناصری که در شکل‌گیری شهر دخیل است و آن را به شهری قدیمی تبدیل می‌کند، بافت تاریخی محسوب می‌شود که میدان امام(ره) همدان فاقد این ویژگی است و ثبت جهانی آن به سادگی نیست.

از سرمایه‌گذاران خارجی حمایت می‌کنیم

مدیرکل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: از سرمایه‌گذارانی که با هدف حفظ مجموعه بافت و کالبد شهر گام برداند، استقبال می‌کنیم، چراکه همدان دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی است و به این سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

وی در بخش دیگری با اشاره به برگزاری هشتمین اجلاس اوراسیا در همدان اظهار کرد: در شهریورماه سال گذشته به دنبال پیگیری همایش بین‌المللی مجموعه‌های دست‌کند بودیم که متوجه شدیم برگزاری هشتمین اجلاس اوراسیا به ایران واگذار می‌شود.

سروش‌مقدم افزود: شهرهای یزد، اصفهان و شیراز از جمله شهرهای موردنظر برای برگزاری این اجلاس بودند و به علت اینکه همدان ظرفیت برگزاری دو همایش بزرگ و بین‌المللی را ندارد ما تصمیم گرفتیم که همایش اوراسیا را برگزار کنیم که همدان نیز مورد توجه رئیس معماری کشور ژاپن، قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه‌ای مابین شهرداری، دانشگاه بوعلی‌سینا و سازمان میراث فرهنگی منعقد و مقرر شد که این مجموعه هر چه سریع‌تر فعالیت‌های خود را آغاز کند.

وی با اشاره به پیشینه برگزاری همایش بین‌المللی اوراسیا گفت: این اجلاس، همایشی بین جاده ابریشم بود که از سال 2003 مقرر شد به صورت بین‌المللی برگزار شود و سال آینده نیز در کشور روسیه و یا گرجستان برگزار خواهد شد.

برگزاری اجلاس اوراسیا فرصتی ارزشمند برای شهرسازی همدان است

سروش‌مقدم برگزاری اجلاس اوراسیا در همدان را فرصتی بسیار ارزشمند در عرصه‌های معماری، مهندسی، شهرسازی، میراث فرهنگی و حوزه تاریخی دانست و اظهار کرد: حضور 35 نفر از اساتید در این اجلاس، کمک شایانی در حوزه معماری و شهرسازی است که می‌توان از مقالات و تجربیات آن‌ها در حوزه‌های گردشگری و دانشگاهی استفاده و در راستای تبلیغ شهر و بافت قدرتمند همدان بهره‌مند شد.

هتل‌های بوم‌گردی در جذب گردشگران تاثیر بسزایی دارند

وی در ادامه با اشاره به احداث هتل‌های بوم‌گردی در همدان تصریح کرد: یکی از سیاست‌های سازمان میراث فرهنگی گرایش به سمت احداث هتل‌های بوم‌گردی است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: با تاسیس هتل‌های بوم‌گردی می‌توان ضمن حمایت و توسعه هتل‌های جدید و مدرن از عناصر و شاخص‌هایی که بافت و بدنه قدرتمندی دارند در جهت جذب گردشگران استفاده کرد.

سروش‌مقدم یادآور شد: می‌توان مراکز محلات را احیاء، بازسازی و نوسازی و یک محیط اقامتی و بوم‌گردی مناسبی را ایجاد کرد چراکه با نوسازی هتل‌ها و الگوگیری از معماری قدیم مشابه، بناهای گذشته جذابیت خاصی خواهد داشت.

به هگمتانه به صورت مجزا نگاه نشود

وی در پایان با تاکید بر اینکه نباید به هگمتانه به صورت مجزا نگاه شود، تصریح کرد: نباید به دور هگمتانه دیواری بسته و جداگانه به آن نگاه شود، بلکه باید به صورت برد برد دیده شده و منافع همه کسانی که در آن نقش دارند نیز در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، محورهای اصلی اجلاس بین‌المللی سیاست‌گذاری و رشد توسعه شهری اوراسیا فهم و شناخت شهرهای تاریخی و حفاظت، مرمت و احیاء بناهای تاریخی است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ مهر ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 94070603626
  • خبرنگار :