مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: با همکاری مشترک ایران و افغانستان، تالاب هامون به عنوان ذخیره گاه زیست کره و پارک صلح جهانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، سعید محمودی افزود: تا قبل از تشکیل دولت تدبیر و امید هیچ گونه مذاکره ای در خصوص احیای تالاب بین المللی هامون با مقامات کشور افغانستان صورت نگرفته بود.
وی بیان کرد: با تلاش های مقامات استانی سیستان و بلوچستان و پیگیریهای مستقیم معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون جلسات مختلفی در راستای احیای تالاب هامون با مشارکت افغان ها تشکیل شده است.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: هفته گذشته نیز با حضور استاندار سیستان و بلوچستان سفری به افغانستان داشته و مذاکراتی با والی نیمروز در خصوص احیای تالاب بین المللی هامون انجام دادیم.
وی تصریح کرد: در این دیدار در زمینه کنترل گرد و غبارها با مهار کانون های اصلی ایجاد کننده توافقاتی مثبت صورت گرفت.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان گفت: با پیگیریهای به عمل آمده در نظر داریم با مشارکت مقامات دولتی افغانستان، تالاب بین المللی هامون را به عنوان ذخیرگاه زیست کره و پارک جهانی صلح به ثبت جهانی برسانیم.
وی تاکید کرد: تلاش های مشترک ایران و افغانستان در این راستا از چندی پیش آغاز شده که امیدواریم به زودی این تلاش ها به نتیجه دلخواه برسد.
محمودی افزود: با این اقدام مهم سعی خواهیم کرد تا نگاه های بین المللی را برای احیای هر چه سریعتر تالاب هامون به این تالاب جذب کنیم.
وی در ادامه گفت: به همین منظور در سطح ملی و بین المللی تا کنون نشستهای متعددی را با مقامات مرتبط در این امر برگزار کردیم.
محمودی همچنین از برگزاری جلسات مختلف با مقامات یونسکو در راستای ثبت جهانی تالاب هامون به عنوان ذخیره گاه زیست کره و پارک بین المللی صلح خبر داد.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: در نهایت با تحقق این امر مهم گامی اساسی در راستای جلب حمایت های بین المللی در زمینه استفاده از تجارب آنها و کسب اطلاعات علمی در همین زمینه برداشته خواهد شد.
وی خاطرنشان ساخت: همچنین با ثبت جهانی تالاب هامون، اعتبارات بین المللی در راستای احیای آن شامل حال تالاب خواهد شد.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: امیدواریم به زودی شاهد ثبت جهانی تالاب بین المللی هامون در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان ذخیره گاه زیست کره و پارک جهانی صلح باشیم.
وی در ادامه به تهیه پیش نویس طرح مدیریت جامع تالاب بین المللی هامون اشاره کرد و گفت: تهیه این طرح جامع اقدامی بسیار مهم و اساسی در راستای احیای تالاب هامون به شمار می رود که با تصویب نهایی آن شاهد تحولات اساسی در راستای احیای این تالاب خواهیم بود.
به گفته وی، بر اساس این طرح جامع، مدیریت وحفاظت تالاب هامون با کمک جوامع محلی و ذینفعان تالاب صورت خواهد گرفت.
محمودی یادآور شد: همچنین همکاری های مشترک ایران و افغانستان نیز در احیای سریعتر تالاب بین المللی هامون نقش بسزایی خواهد داشت.
انتهای پیام