یک متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: موارد فراموشی در افراد زیر 60 سال به هیچ عنوان آلزایمر نبوده و این بیماری تنها از سنین 60 سالگی به بعد در برخی افراد بروز پیدا میکند.
دکتر آرش بستانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه عمده موارد بیماری اَلزایمر از سن 60 سالگی به بعد بروز پیدا میکند، گفت: متاسفانه با افزایش سن موارد شیوع این بیماری هم بیشتر میشود، به طوریکه در حال حاضر 10 درصد جمعیت بالای 60 سال، 20 درصد جمعیت بالای 70 سال و 30 درصد جمعیت بالای 80 سال کشور از این بیماری رنج میبرند.
وی خاطرنشان کرد: تنها در موارد بسیار نادری امکان بروز این بیماری در سنین زیر 60 سال وجود دارد و عمده موارد فراموشی که در افراد زیر 60 سال به وجود میآید به هیچ عنوان آلزایمر نبوده و تنها ناشی از استرس افراد است.
بستانی با بیان ناشناخته ماندن علت بیماری آلزایمر، گفت: در این بیماری قسمتهایی از مغز که عمدتا مسئول حافظه هستند کوچک شده و زودتر تحلیل میروند و به همین علت فرد بیمار در یادآوری خاطرات خود دچار مشکل میشود.
این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: عمده بیماران مبتلا به آلزایمر در اوایل شروع بیماری حافظه بلندمدت خوبی دارند و تنها در یادآوری خاطرات جدید خود دچار مشکل هستند، اما کم کم و با روند پیشرفت بیماری این افراد از یادآوری خاطرات گذشته خود هم ناتوان میشوند.
وی افزود: شروع این بیماری به طور معمول در فراموشی کارها و خاطرات است و بگونهای است که خیلی زود اطرافیان متوجه ابتلای فرد به بیماری آلزایمر میشوند.
بستانی اظهار کرد: متاسفانه برخی از این بیماران در کنار علائم فراموشی سوء ظن هم پیدا میکنند که همین امر در بسیاری موارد مشکلاتی را برای آنها ایجاد میکند.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه تاکنون درمان قطعی برای بیماری آلزایمر شناخته نشده است، گفت: در حال حاضر درمانهایی که وجود دارد تنها میتواند مانع از پیشرفت سریع بیماری شده و روند پیشرفت آن را کند می کند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر داروهایی در کشورهای توسعه یافته کشف شده که تاثیر مثبتی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد و پیشبینی ما این است که در سالهای آینده و با ورود این داروها به کشور، بیماری آلزایمر قابل پیشگیری شود.
بستانی در ادامه در خصوص راهکارهای موثر در پیشگیری از آلزایمر، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده ورزشکاران، افرادی که تغذیه صحیح داشته و افرادی که اهل مطالعه هستند کمتر به این بیماری مبتلا میشوند.
وی افزود: همچنین افرادی که کمتر سیگار کشیده، در تغذیه خود از چربیها و گوشت کمتر استفاده کنند و مصرف بالای سبزیجات را در برنامه غذایی روزانه خود داشته باشند، کمتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار خواهند داشت.
بستانی اظهار کرد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده احتمال ابتلا به آلزایمر در بیماران مبتلا به فشار خون، دیابت و نیز افرادی سیگاری و افرادی که مصرف بالای چربی و گوشت دارند، بیش از سایر افراد است.
انتهای پیام