کشورهای عربی و اسلامی صحنه همبستگی با مسجد الاقصی/تداوم محدودیت‌ها بر نمازگزاران فلسطینی

بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی روز جمعه صحنه برپایی تظاهرات گسترده در حمایت از قدس و مسجد الاقصی در پی تشدید تجاوزات اشغالگران صهیونیست علیه آنها بود.

بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی روز جمعه صحنه برپایی تظاهرات گسترده در حمایت از قدس و مسجد الاقصی در پی تشدید تجاوزات اشغالگران صهیونیست علیه آنها بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از روزنامه القدس العربی چاپ لندن، تظاهرات‌های گسترده‌ای در امان پایتخت اردن در حمایت از مسجد الاقصی برگزار شد که شمار زیادی از شهروندان اردنی در آن مشارکت داشتند.

شرکت‌کنندگان در این تظاهرات‌ها با سردادن شعارهایی خواستار اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از امان و احضار سفیر این کشور از تل‌آویو شدند.

همچنین تهران روز جمعه شاهد برگزاری تظاهراتی گسترده در حمایت از مسجد الاقصی و محکومیت تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه آن بود.

از سوی دیگر، اسلامگرایان تونس بر ضرورت تحرک بین‌المللی برای توقف تجاوزات و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مسجد الاقصی تاکید کردند.

جنبش النهضه تونس ضمن محکوم کردن تجاوزات صهیونیست‌ها علیه مسجد الاقصی، خواستار مداخله فوری جامعه بین‌المللی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی شد.

از سوی دیگر، تظاهرات دیگری نیز در مراکش، تونس، الجزایر، اردن، لبنان و ترکیه در حمایت از مسجد الاقصی برگزار شد.

شهرهای مختلف فلسطین نیز روز جمعه صحنه برپایی تظاهرات‌هایی گسترده به همین منظور بود و در جریان این تظاهرات‌ها، درگیری‌های شدیدی نیز میان فلسطینیان و نظامیان رژیم صهیونیستی به وقوع پیوست که طی آن ده‌ها فلسطینی زخمی شدند.

بخش قدیم قدس و به طور مشخص محله‌های مصراره، باب عامود، وادی جوز، باب حطه، اسباط و باب سلسله ظهر روز جمعه شاهد درگیرهای شدیدی میان نظامیان صهیونیست با نمازگزاران فلسطینی بود.

درگیری‌ها وقتی آغاز شد که اشغالگران گازهای اشک‌آور و بمب‌های صوتی به سمت نمازگزاران فلسطینی که مشغول ادای نماز جمعه بودند، پرتاب کردند.

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین، صدها نمازگزار فلسطینی نماز جمعه خود را در پشت درهای مسجد الاقصی اقامه کردند؛ زیرا نظامیان اشغالگر ضمن اعمال محدودیت برای ورود افراد به مسجد الاقصی، به آنها اجازه اقامه نماز جمعه در این مکان مقدس را نداده بودند.

از قدس همچنین خبر می‌رسد که درگیری‌هایی میان اشغالگران و نمازگزاران فلسطینی در خیابان سلطان سلیمان واقع در بخش قدس قدیم در جریان است و نظامیان صهیونیست پنج جوان را در محله های مصراره و باب عامود بازداشت کردند.

به دنبال اقدام گروه‌های فلسطینی در اعلام روز جمعه به عنوان روز خشم نسبت به تجاوزات اشغالگران علیه مسجد الاقصی، صهیونیست‌ها شهر قدس را به طور کامل روی افرادی که ساکن این شهر نیستند، بستند و بخش قدس قدیم را که مسجد الاقصی در آن قرار دارد، به محاصره خود درآوردند.

شاهدان عینی می‌گویند که به غیر از چهار مورد از ورودی‌های مسجد الاقصی، بقیه ورودی‌ها بسته شده و کسانی که کمتر از 40 سال سن دارند، اجازه ادای نماز صبح و ظهر در این مسجد را ندارند. زنان نیز تنها بعد از بازرسی دقیق اجازه ورود به این مکان مقدس را دارند.

از نخستین ساعات بامداد امروز بود که درگیری‌هایی میان نمازگزاران و نیروهای اشغالگر که به شکلی گسترده در بخش قدس قدیم و به طور مشخص در نزدیکی باب عامود، باب سلسله و باب مجلس (از ورودی‌های مسجد الاقصی) مستقر شده بودند، در گرفت.

ضمنا بخش قدس قدیم به طور کامل روی خودروها بسته است و اشغالگران این بخش را با استفاده از ایجاد موانع و ایست های بازرسی سیار تحت محاصره خود گرفته اند.

به نقل از شبکه خبری المیادین، نیروهای رژیم صهیونیستی روز جمعه بار دیگر به تجاوز علیه حریم نمازگزاران در مسجدالاقصی پرداخته و تعدادی از آنها را بازداشت کردند. آنها همچنین مانع ورود برخی از فلسطینی‌ها به این مسجد شدند.

رژیم صهیونیستی 5000 سرباز خود را در شهر قدس مستقر کرده بود.

همچنین درگیری‌هایی میان نیروهای رژیم صهیونیستی و جوانان فلسطینی رخ داد و این نیروها مانع ورود رامی حمدالله، نخست‌وزیر دولت توافقی فلسطین به قدس برای زیارت مسجد الاقصی شدند.

به گفته منابع، این اقدام به دستور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

نیروهای رژیم صهیونیستی همچنین مانع ورود ماجد فرج، رئیس دستگاه اطلاعات و زیاد هب الریح، رئیس امنیت پیشگیرانه به مسجد الاقصی شدند و بمب‌های صوتی‌ای را به سمت نمازگزاران شلیک کردند.

طی این درگیری‌ها یک جوان فلسطینی نیز به ضرب گلوله پلاستیکی نیروهای رژیم صهیونیستی زخمی شد.

در کرانه باختری نیز درگیری‌های شدیدی میان نیروهای صهیونیستی و جوانان فلسطینی رخ داد که موجب زخمی شدن تعداد زیادی از فلسطینی‌ها شد.

روز پنجشنبه نیز تظاهرات گسترده‌ای در شهر نابلس برای حمایت از مسجد الاقصی و محکوم کردن یورش شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی برگزار شد.

با ادامه تجاوزات نیروهای رژیم صهیونیستی علیه مسجدالاقصی و یورش مکرر شهرک‌نشینان به این مسجد گروه‌های فلسطینی خواهان اقدامات جمعی و آمادگی برای حمایت از مقدسات فلسطین شدند.

اسماعیل رضوان، یکی از رهبران جنبش حماس اعلام کرد: تمامی گزینه‌ها برای دفاع از مسجد الاقصی مطرح است.

وی اسرائیل را مسوول پیامدهای تجاوزات نیروهای رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی دانست و از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست که هماهنگی امنیتی با اسرائیل را متوقف کند.

داوود شهاب، سخنگوی جنبش جهاد اسلامی نیز تاکید کرد که جنگ علیه مسجد الاقصی با رهبری و نظارت نتانیاهو صورت می‌گیرد.

وی خواهان مقابله با این جنگ با حفظ وحدت و مقاومت شد.

خالد البطش، یکی از رهبران این جنبش نیز خواهان «طوفان عربی برای آزادسازی قدس» شد و از علمای جهان اسلام خواست تا فتوای جهاد برای آزادی قدس و حمایت از آن را صادر کنند.

طلال ابو ظریفه، عضو دفتر سیاسی جبهه دموکرات برای آزادی فلسطین نیز خواهان برگزاری نشست فوق‌العاده وزرای خارجه عرب جهت اتخاذ اقدامات مناسب علیه اسرائیل شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 94062817259
  • خبرنگار : 71516