ساخت ماده شکار کربن با پودر قهوه

محققان کره‌ای شیوه‌ای را برای تبدیل پودر اتلافی قهوه به نوعی ماده شکارکننده کربن طراحی کردند.

محققان کره‌ای شیوه‌ای را برای تبدیل پودر اتلافی قهوه به نوعی ماده شکارکننده کربن طراحی کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آن‌ها در واقع پودر قهوه را به شکل ماده به دام‌اندازنده کربن تبدیل کردند و این محصول شیو‌ه‌ای ارزان و ساده برای حذف‌کردن گازهای گلخانه‌ای مضر و فراوان موجود در جو زمین خواهد بود.

محققان «موسسه ملی علم و فناوری اولسون» در کره جنوبی پودر قهوه اتلافی را در یک محلول هیدروکسید پتاسیم خیساندند و محصول بدست‌آمده را تا 65 درجه سانتی‌گراد حرارت دادند و آن را به مدت 24 ساعت تکان دادند. این محصول سپس در اجاقی در دمای 100 درجه سانتی‌گراد خشک شد و پس از آن به یک کوره جو آرگون منتقل شد. در آنجا ماده مزبور در معرض دمای 700 تا 900 درجه سانتی‌گراد قرار گرفت تا ویژگی‌های شکارکننده کربن آن فعال شود.

این امر منجر به تولید یک ماده به شکارکننده باثبات کربن در مدت یک روز شد و دانشمندان معتقدند شیوه تولید این ماده در مقایسه با تولید مواد شکارکننده دیگر کربن بسیار سریع‌تر است. گفته می‌شود جذب کربن پودر قهوه پس از فعال‌سازی به شدت بالا بود.

به گفته محققان، ماده جدید دارای مزیتی دیگر برای شکارکردن و ذخیره‌کردن متان از جو است و می‌توان از آن به عنوان سوختی با ویژگی‌های بیشتر سوختن پاک در مقایسه با سوخت‌های فسیلی دیگر استفاده کرد.

به عنوان بخشی از این تحقیق، تیم علمی توانایی ماده جدید در ذخیره‌سازی هیدروژن را در دماهای برودتی (از 150 درجه سانتی‌گراد تا صفر مطلق) به اثبات رساندند. هدف نهایی آن‌ها تولید نوعی ماده ذخیره‌سازی هیدروژن با استفاده از پودر قهوه فعال‌شده در دماهای بالاست تا این محصول را برای کاربردهای معمول عملی‌تر کنند.

جزئیات این مطالعه در مجله Nanotechnology ارائه شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94062012472
  • خبرنگار : 71456