وزیر خارجه عراق ضمن تاکید بر اینکه وی خواهان مداخله در امور سوریه نیست، گفت: از پنج سال پیش دولتهای غربی درباره سرنوشت نظام سوریه بحث کردهاند اما به هیچ نتیجهای نرسیدهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الحیاه، ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق در کنفرانس مطبوعاتی در سفارت این کشور در پاریس تاکید کرد: عراق در جبهه مقدم جنگ علیه داعش قرار دارد. در حال حاضر جنگ علیه داعش جهانی است. تشکیل ائتلاف ضدداعش اقدام درستی بود، اما اقداماتی که برای کمک به عراق اتخاذ میکند، با میزان خطر داعش تناسب ندارد. من به تمامی حامیان توصیه میکنم که برای مقابله با داعش در عراق و سوریه بر تلاشهای خود بیافزایند تا بعدا مجبور نشوند بر روی خاک خود با این گروه تروریستی بجنگند.
وی ادامه داد: بمباران هوایی هرچند که نقش مهمی در مقابله با داعش دارد، اما کافی نیست. مقابله با انفجارها نیاز به حمایت هوایی و رصد تحرکات داعش از خارج دارد، اما اداره جنگ بر روی خاک عراق به عهده خود عراقیهاست. در حال حاضر استقرار نیروهای زمینی غیرعراقی مناسب نیست، چرا که زنگ خطر مداخله مستقیم نظامی را به صدا درمیآورد. ما اجازه نمیدهیم نیروهای خارجی بر روی خاکمان مستقر شوند.
جعفری تاکید کرد که تحول موضع ترکیه درباره داعش یک دستاورد است، چرا که داعش خطری علیه همگان است.
وی درخصوص درخواست دولتهای غربی برای آشتی با نظام سوریه گفت: من خواهان مداخله درامور سوریه نیستم. به صراحت میگویم که آغاز هرگونه جنگی با نظامها در این مرحله تاثیر منفی بر مقابله با داعش برجای خواهد گذاشت. ما باید توجه خود را بر یک دشمن واحد متمرکز کنیم. از پنج سال پیش این دولتها درباره سرنوشت بشار اسد بحث کردهاند، اما چه نتیجهای گرفتهاند؟ نظام حاکم باقی ماند و داعش قوی شد. القاعده باعث به وجود آمدن داعش شد و احتمالاً نسلهای خطرناکتری از تروریستها را به وجود آورد. ما میدانیم که برخی کشورهای مجاور به داعش کمک میکنند و در عین حال میبینیم که مسئولان این کشورها داعش را محکوم میکنند.
وزیرخارجه عراق درباره روابط میان عراق و سوریه گفت: روابط ما با سوریه به موقعیت جغرافیایی دو کشور بازمیگردد. سوریه در غرب عراق واقع است. تاریخ و منافع ما را به هم وصل میکند اما تفاوت زیادی میان نظام سوریه و عراق وجود دارد.
وی درباره روابط سنی و شیعه در عراق گفت: اهل تسنن و تشیع در عراق هیچ مشکلی با هم ندارند. ما نیروهای شبهنظامی نداریم، بلکه نیروهای مردمی داریم که شیعه و سنی هر دو در آن حضور دارند.
انتهای پیام