17 تن از مدیران و فعالان فرهنگ و هنر کشور اتریش از موزه هنرهای معاصر تهران بازدید کردند.
به گزارش ایسنا، این افراد که به همراه هیأت عالی رتبهی اتریشی که رییس جمهور این کشور را همراهی میکردند، در بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران و نمایشگاه «ذهنیت ملموس» که در حال آمادهسازی است، با مجید ملانوروزی -رییس موزه - گفتوگو کردند.
در این دیدار «اگنس هولهاین»؛ رییس موزه ی «بِلوِدِر» وین، ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و بازدید از موزه، اظهار کرد: سه سال قبل خواهان همکاری مشترکی با موزه هنرهای معاصر تهران بودیم که به دلیل شرایط تحریمهای بینالمللی امکانپذیر نشد و امیدوارم با شرایط جدید، امکان برپایی نمایشگاههای مشترک فراهم شود.
سپس «اِولین بِنِش»، معاون خانه هنر وین، ضمن معرفی فعالیتهای مجموعه خود و حمایت بانک اتریش از این فعالیتها، اعلام کرد که خانهی هنر وین همیشه تمایل به همکاریهای مشترک نمایشگاهی، ورکشاپها و نشستهای نقد و بررسی هنری با موزه هنرهای معاصر تهران داشته است و امیدواریم به زودی این همکاریها آغاز شود.
«اوونم»، رییس مرکز بینالمللی گفتگوهای فرهنگی، «ولفگانگ موخیج» رییس اتحادیه موزههای اتریش، «ونست هیستروسیش»، رییس موزهی تاریخ هنر وین، «توماس کلویبر» و «دووای» از استادان دانشگاه وین نیز طی سخنانی به اشتیاق خود و مجموعهی تحت مدیریتشان برای آغاز فعالیتهای گستردهی فرهنگی و هنری دو جانبه اشاره کردند.
در سالهای اخیر هنر ایران با استقبال جهانی روبهرو شده است
ملانورزی نیز در این دیدار ضمن خیر مقدم به هیأت اتریشی و استقبال از همکاریهای دوجانبه اظهار کرد: موزه هنرهای معاصر تهران همواره آمادهی همکاری با موزهها و نهادهای معتبر هنر بینالمللی بوده و هست. ما خواستار استفاده از تجربیات موزههای اروپایی در به کارگیری از تجهیزات نوین برای نگهداری، مرمت و نورپزدازی هستیم.
رییس موزه هنرهای معاصر تهران افزود: هنر معاصر ایران طی سالهای اخیر با استقبال خوبی از سوی موزهها و مجموعهداران بینالمللی روبهرو شده است و اخیراً تقاضاهای متعددی برای برپایی نمایشگاه از هنر ایران به موزه ارسال شده که امیدوارم با حمایت دولت و به کارگیری توان بخش خصوصی بتوانیم مجموعه نمایشگاههایی از هنر ایران در خارج از کشور برپا کنیم.
بانکها نقشی موثر در توسعه و ترویج هنر دارند
ملانوروزی با اشاره به این که فعالیتهای خانهی هنر وین را دنبال میکند و در جریان برپایی نمایشگاه اخیر آنان از «هنری تولوز لوترک» قرار داشته، به نقش حمایت بانک اتریش از فعالیتهای خانهی هنر اشاره کرد و گفت: بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری نقش مهمی در توسعهی اقتصاد هنر و ترویج هنر دارند. در ایران نیز چند سالی است این جریان شکل گرفته و برخی بانکها نظیر بانک پاسارگاد نقش فعال و پویایی در این حوزه ایفا میکنند؛ به نوعی که بخشی از فعالیتهای فرهنگی و هنری با حمایت آنها شکل میگیرد.
رییس موزه هنرهای معاصر تهران در پایان اظهار امیداری کرد که سند همکاری های دوجانبه که بین روسای جمهور ایران و اتریش امضا میشود و پیوست فرهنگی و هنری آن، راه همکاری نزدیک بین موزه های دو کشور را فراهم کند.
انتهای پیام