یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی معتقد است: بیش از نفوذ خارجی باید از فساد اقتصادی ناشی از رانت در تعامل اقتصادی با دنیا نگران بود.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به حدی از توسعه، توان و خوداتکایی در حوزه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی رسیده است که نگران نفوذ خارجی نباشد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران تجربه و ابزار لازم برای جلوگیری از نفوذ خارجی، شکست نهادها و ساختارها و قوانین داخلی را دارد، از انسجام داخلی برخوردار است و ابزارهای لازم برای مقابله را در اختیار دارد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه وجود دغدغه بابت نفوذ بیگانگان درست است، افزود: باید مراقب باشیم طرح مداوم دغدغه نفوذ بیگانگان، تجسم بخش کشور شکست خورده، ورشکسته و بدون حد و مرز سیاسی، عقیدتی، اقتصادی و مدیریتی نباشد.
وی تصریح کرد: ایران با دیگر کشورها که به حوزه نفوذ قدرتهای روز دنیا تبدیل شدهاند متفاوت است. قدرتهای بزرگ جهانی و منطقهای در حوزههای مختلف دین و سیاست و افکار و قوانین و احکام این کشورها نفوذ میکنند.
فلاحت پیشه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا در دوران انقلاب و جنگ و تحریمها دشمنان زیادی به خود دیده است، گفت: ایران تجربه لازم را بدست آورده است و سیاست کلی ایران در تعامل با دنیا صیانتی است و سیاست صیانتی به راحتی قابل نفوذ نخواهد بود.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه برای مقابله با نفوذ خارجی نباید رویکرد تدافعی و انفعالی داشته باشیم، تصریح کرد: باید با رویکردی فعال جلوی نفوذهای تاثیرگذار منفی را گرفت. ایران می تواند از فرصت بدست آمده در نتیجه شکستن تحریمها استفاده کند و کانونهای قدرت و نفوذ خود را در حوزههای مختلف از جمله اجتماعی و اقتصادی و سیاسی ایجاد کند و با تعامل همسو و برابر با دنیا امکانی فراهم کند که از مزایای ارتباطات و تعامل خارجی استفاده کرده و مانع بروز معایب شوند.
وی گفت: مطابق چشم انداز 20 ساله ایران باید به عنوان قدرتی در تعامل سازنده با دنیا معرفی شود. جمهوری اسلامی ایران میتواند از هر حوزهای که امکان تعامل سازنده داشته باشد استقبال کند و نگران نفوذ پذیری خارجی نباشد.
فلاحت پیشه با اشاره به اهمیت انسجام داخلی و مدیریت قوی و سالم گفت: باید انسجام داخل به معنای آزادی در طرح اختلاف نظرها و احترام گذاشتن به تصمیم نظام جمهوری اسلامی وجود داشته باشد.
این فعال سیاسی اضافه کرد: همگان میتوانند در اظهارنظر آزاد باشند و نقد کنند اما در نهایت باید بپذیرند اگر دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیمی گرفت آن را محترم بشمارند و در راستای شکستن تصمیم حرکت نکنند.
وی با تاکید بر اهمیت وجود مدیریت قوی و قانونی و سالم در کشور تصریح کرد: باید مدیریتی وجود داشته باشد تا به راحتی نتوان قانون را دور زد و گرفتار رانتهای مختلف نشویم.
انتهای پیام