وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مجموعه دوم آثار استاد فرشچیان را برای همه سفرا و مجموعه سوم استاد را برای سفیران کشورهای اسلامی فرستادهام، همان آثاری را که توسط یونسکو چاپ شده است به هر وزیری دادهام و گاهی فکر میکنم بیش از دو بار یک اثر را به آنها هدیه کردهام.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، مراسم رونمایی از دو اثر جدید استاد فرشچیان در حالی امروز (یکشنبه 15 شهریور) در موزه فرش کاخ سعدآباد برگزار شد که رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد: امیدوارم بعد از یک دوره رخوت و نزول در یکی دو قرن گذشته، با ظهور جمهوری اسلامی و تلاشی که در سالهای اخیر انجام شده، شرایطی به وجود بیاید که ایران به روزهای بزرگ اقتدار و عظمت دربیاید.
او ادامه داد: ما مطمئن هستیم تفکری که امروز در کشور حاکم شده همراه با خرد و تدبیر است و امیدواریم که ایران با رویکردی که در پیش گرفته و با استفاده از ظرفیتهای مختلفی که در این ملت وجود دارد، بزرگی، اقتدار و عظمت ایران را در سالهای آینده ببینیم.
سلطانیفر اضافه کرد: اندیشمندان بزرگ، چیرهدست و خبره، در رشتههای مختلف وجود دارند. در حوزه صنایعدستی ما یکی از سه قدرت برتر دنیا هستیم و در خلق بسیاری از تولیدات این حوزه حرف اول را میزنیم. نابغههایی مثل فرشچیان که مانند نگینی در عرصه هنر این مملکت و به عنوان افتخار بزرگ این سرزمین میدرخشند، در عرصههای دیگر هم وجود دارند که ما باید زمینه ظهور و بروز آن را ایجاد کنیم.
او بیان کرد: تلاش دولت این است که با امکاناتی که دارد شرایطی را فراهم کنند تا هنرمندان و فعالان هنری بتوانند استعدادهای خودشان را بروز دهند و خالق آثار هنری ارزشمند مثل آنچه که امروز شاهد آن هستیم، فراهم شود.
سلطانیفر با اشاره به موزهها در کشور گفت: حدود 500 موزه در کشور وجود دارد که 250 موزه توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اداره میشود و 250 موزه دیگر توسط دیگر دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی اداره میشود. ما به دنبال ساماندهی این موزهها با استفاده از امکاناتمان هستیم.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم، محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه در صحبتهایی بیان کرد: گرچه در محضر بزرگان و اصحاب هنر صحبت کردن کار بسیاری دشواری است، اما نمیتوانستم این فرصت را از دست بدهم که از نگاهی دیگر به سهم بزرگی که استاد فرشچیان در نشان دادن فرهنگ و هنر و دیدگاه والای مردم این مرز و بوم برای همه دنیا دارند، اشاره نکرده باشم.
ظریف گفت: از زمانی که برادر بزرگوارمان صادق خرازی در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد حضور داشتند، آثار استاد فرشچیان را به عنوان هدیه برای نمایندگان خارجی میفرستادند. من این افتخار را داشتم که به عنوان سفیر ایران و چه اکنون، مجموعه آثار استاد فرشچیان را به عنوان مهمترین هدیه به مهمانان و سایر سفرا و کسانی که دوست داشتم با فرهنگ ایران آشنا شوند، دادهام.
او اضافه کرد: مجموعه دوم آثار استاد فرشچیان را برای همه سفرا و مجموعه سوم استاد را برای سفیران کشورهای اسلامی فرستادهام، همان آثاری که توسط یونسکو چاپ شده است را به هر وزیری دادهام و گاهی فکر میکنم بیش از دو بار یک اثر را به آنها هدیه کردهام. زیرا آثار استاد فرشچیان معنویت هنر ایرانی را جلوه میدهد و هر بار که این آثار به دیگران هدیه شده است، همه متحیر و در واقع از حرف تهی ماندند.
ظریف بیان کرد: به فردی که برای ما لاف قدرت میزد، کتاب استاد را هدیه دادم تا بداند با ایرانی که چنین هنرمندی را پرورش میدهد، نمیتوان جز با اکرام و بزرگی صحبت کرد. این افتخار، غرور و احساس خودباوری که به همه ما اعطا کردند واقعا سزاوار است که همه ما به احترام او بایستیم و از خداوند بزرگ برای او طول عمر و سعادت آرزو کنیم.
انتهای پیام