یک عکاس گفت: موضوع راهاندازی موزه جنگ برای عکاسان، یک موضوع مهم است و باید برای ایجاد آن هزینه کرد. این، بحث کوچکی نیست، بلکه بخش عمدهای از تاریخ همه کسانی است که در این دوره زندگی کردهاند.
رضا موسوی در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا تأکید کرد: جنگ، یک موضوع اجتماعی و واقعی است و حتما باید از این اتفاق و ارزش ایجادشده حفاظت کرد.
این کارشناس حوزه میراث فرهنگی همچنین گفت: ایده لزوما این نباید باشد که فضایی بهعنوان موزه فقط از سوی اداره میراث فرهنگی تهران اختصاص یابد، چون نمیتوانیم بایستیم و ببینیم که آیا اداره میراث فرهنگی جایی را دارد که بتوان در آن، از نگاتیوها و اسناد مربوط به جنگ حفاظت کرد یا خیر. به همین دلیل معتقدم همهی نهادهای مربوط به این موضوع باید در این زمینه هزینه کنند. سازمانها و نهادهایی که در حوزهی جنگ فعالیت میکنند، نهادهایی که متعلق به صنف عکاسان یا سازمان میراث فرهنگی هستند هم میتوانند فضایی را در اختیار این موزه قرار دهند.
وی با بیان اینکه انتخاب یک فضا برای ایجاد موزه عکس جنگ، کار خیلی دشواری نیست، ادامه داد: با توجه به اتفاقاتی که از نظر تکنولوژی در جهان رخ میدهد، نگهداری از نگاتیوها بسیار سادهتر از قبل شده است، همه آنها را میتوان اسکن کرد و اورجینال و دیجیتال آنها را در کنار یکدیگر نگهداری کرد. همچنین ضرورتی ندارد که همهی تصاویر روی دیوار نشان داده شوند، میتوان برخی از آنها را در قالب فیلم نمایش داد. با این وجود، بنایی که بهعنوان موزه انتخاب میشود، باید قابلیت بالایی داشته باشد.
موسوی با تأکید بر لزوم حفاظت از نگاتیوهای باقیمانده از دوران جنگ، گفت: برخی فضاها بهگونهای هستند که هیچ نوشتهای به اندازه یک قطعه عکس یا چند دقیقه فیلم نمیتواند آنها را به خوبی توصیف کند، عکاسی از جنگ و تصاویر موجود از آن زمان، اینگونه هستند. در واقع، تفاوت عکس و متن در همین است، عکس یعنی توضیح عینی متنی که هنوز نوشته نشده است.
این کارشناس میراث فرهنگی همچنین دربارهی احتمال واگذاری بنایی برای راهاندازه موزهی عکس جنگ، اظهار کرد: در دورهی قبلی ریاست جمهوری، بناهای تحت اختیار سازمان میراث فرهنگی به بخشهای دیگر واگذار میشدند، چون معتقد بودند دولت نباید چنین بناهایی را در اختیار داشته باشد. از سوی دیگر، جایی مانند انجمن خانهی نقاشان از بنایی که در اختیارش قرار گرفته، با چنگ و دندان محافظت میکنند، اما سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی حفظ و نگهداری از بناهای تاریخی شاید بهدلیل تعدد این نوع بناها، برخی از آنها را حتی به انبار وسایل اداری خود تبدیل کرده است.
به گفته او، یکی از خانههای در اختیار سازمان میراث فرهنگی مقابل سفارت آمریکا در خیابان طالقانی قرار دارد که هرچند زیاد قدیمی و از نظر تاریخی ارزشمند نیست، اما میتواند برای ایجاد موزه عکس جنگ مناسب باشد، چون فضای چنین موزهای باید بهگونهای باشد که مطابق سلیقه عکاسان، بتوان آن را قدری تغییر داد.
انتهای پیام