وقتی شهرداری، وظایف میراث فرهنگی را انجام می‌دهد

«به دنبال تصویب مصوبه‌ی شورای شهر نجف‌آباد، شهرداری این شهرستان در استان اصفهان، بخشی از بودجه‌ی سالانه‌ی خود را برای خرید و تملک خانه‌های تاریخی اختصاص می‌دهد.»

«به دنبال تصویب مصوبه‌ی شورای شهر نجف‌آباد، شهرداری این شهرستان در استان اصفهان، بخشی از بودجه‌ی سالانه‌ی خود را برای خرید و تملک خانه‌های تاریخی اختصاص می‌دهد.»

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، با تصویب مصوبه‌ای در دولت دهم، شهرداری نجف‌آباد موظف شد سالانه بخشی از اعتبار خود را صرف خرید و تملک بناهای تاریخی سطح شهر کند، تا دست‌کم این بناها از خطر تخریب نجات پیدا کنند. تا کنون نیز دو خانه‌ی تاریخی توسط مدیریت شهری شهرستان ویژ‌ه‌ی نجف‌آباد به تملک درآمده است.

نوید حسنی،‌ دبیر انجمن دوستدارن میراث فرهنگی نجف‌آباد با بیان این‌که شهرداری نجف‌آباد تا کنون دو خانه‌ی تاریخی «مهرپرور» و «حسین نوریان» را به تملک خود درآورده است، افزود: اقتصاد نجف‌آباد از دیرباز به کشاورزی و دامداری وابسته بوده و بادام یکی از محصولات صادراتی این شهر است، که حسین نوریان صاحب خانه تاریخی «نوریان» یکی از تاجرهای بزرگ بادام نجف‌آباد بود که خانه‌ی وی به عنوان یکی از بناهای باارزش تاریخی شهر چند روز گذشته توسط شهرداری نجف‌آباد خریداری شد.

به گفته‌ی او این بنا در طول چند سال گذشته در اختیار ورثه‌ی خاندان «نوریان» بوده است که براساس مصوبه‌ی شهرداری نجف‌آباد این بنا خریداری شد و اکنون شهرداری نجف‌آباد با تملک آن، در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای اختصاص یک کاربری مناسب با بناست.

وی با بیان این‌که بنای قاجاری «حسین نوریان» در خیابان قدس، خیابان خواجه نصیرالدین توسی، معروف به کوچه نصیر قرار دارد،‌ ادامه داد: امیدواریم به این بنای تاریخی کاربری مناسب با بنا مانند موزه یا مکانی اقامتی داده شود.

حسنی اظهار کرد: در نخستین قدم شهرداری نجف‌آباد سال 92 خانه‌ی‌ «مهرپرور» را خریداری و به تملک خود درآورد. این خانه نیز که باقی مانده از دوره‌ی قاجار بود،‌ پس از مرمت مهرپرور به عنوان موزه‌ی مردم‌شناسی مورد استفاده قرار گرفت.

دبیر انجمن دوستدارن میراث فرهنگی نجف‌آباد در ادامه به ثبت ملی نشدن این دو خانه‌ی تاریخی اشاره کرد و گفت: با توجه به این‌که این شهرستان به عنوان «فرمانداری ویژه» معرفی شده است، اما متاسفانه هنوز در تعلق بودجه‌ها دست‌کم برای انجام یکسری از اقدامات فرهنگی در سطح شهرستان کار خاصی انجام نشده است.

به گزارش ایسنا، «فرمانداری ویژه» یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور ایران است که ازنظر سلسله‌مراتب اداری بالاتر از فرمانداری و پائین‌تر از استانداری قرار دارد. این بخش، قسمتی عمده‌ از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گسترده‌تر، توانمندتر و بزرگتر ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر است و پنج شاخص دارد و فرمانداری نجف‌آباد نیز در دولت گذشته به عنوان فرمانداری ویژه انتخاب شد.

انتهای پیام

خانه تاریخی «نوریان»

  • جمعه/ ۱۳ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94061308037
  • خبرنگار : 71191