دانشمندان موفق به ساخت نوعی مدار الکتریکی قابل انعطاف شدند که حتی در صورت قطع شدن مدار یا آسیبدیدن قادر به بازسازی است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، محققان دانشگاه تگزاس با استفاده از ابرژل قابل انعطاف موفق به ساخت انواع مدارهای الکترونیکی شدند که حتی در صورت آسیب دیدن، قادر به بازسازی و ادامه فعالیت است.
پروفسور گوآیو، متخصص الکترونیک از دانشگاه تگزاس در مورد این دستاورد اظهارکرد: ژل رسانا ترکیبی از دو ژل فوق مولکولی و ابرژل است که به درون یک لایه هیدروژل ماتریکسی رسانا تزریق شدهاند.
وی در ادامه افزود: ژل هوشمند از نظر رسانایی، انعطافپذیری و بازسازی در دمای اتاق کاملا منحصر بفرد و قابل اطمینان است.
محققان معتقدند که خاصیت بازسازی دوباره ابرژل به علت ساختار مولکولی ویژه آن است؛ چراکه این ژل شامل ترکیبی گسترده از زیر واحدهای مختلف مولکولی است که پیوند بین اجزاء مولکولی در مقایسه با بزرگی ساختار و اندازه مولکولها، بسیار ضعیفتر از سایر پیوندهای شیمیایی است. اکنون به کمک این ساختار منحصربفرد، پیوندهای مولکولی به آسانی قابل شکستن و پیوستن مجدد هستند.
محققان در مورد خاصیت رسانایی ابرژل گفتند: خاصیت رسانایی ابرژل به علت استفاده از پلیمر رسانا در آن است. این پلیمر با ایجاد شبکهای سهبعدی از مواد رسانا باعث میشود که ابرژل علاوه بر حفظ وضعیت انعطافپذیری و کشسانی قادر به انتقال الکتریسیته نیز باشد.
آنها برای اثبات خاصیت ابرژل جدید، آن را در شرایط کنترلشده مورد آزمایش قرار دادند و یک لایه نازک از ابرژل را به مدار الکتریکی متصل کردند. سپس ابرژل را از قسمت میانی برش دادند که پس از گذشت حدود یک دقیقه مجددا از محل برش، متصل شده و انتقال جریان الکتریسیته دوباره برقرار شد.
محققان معتقدند که استفاده از ابرژل رسانا کارایی بسیاری در تولید تجهیزات الکترونیک مثل پوستهای مصنوعی، باتریهای ذخیره انرژی و تجهیزات پزشکی خواهد داشت.
انتهای پیام