محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی میگویند اگر ذهن شما این شانس را داشته باشد که از شکستهایش درس بگیرد، میتواند آنها را به تجربیات مثبت در زندگی تبدیل کند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دانشمندان از مدتها پیش بر این باور بودند که مغز دو راه برای یادگیری دارد. یکی از آنها یادگیری اجتنابی بوده که تنبیهی است. این یادگیری نوعی تجربه منففی است که مغز را برای پرهیز از تکرار اشتباهات آموزش میدهد.
روش دیگر، یادگیری مبتنی بر پاداش است که مثبت و تقویتکننده بوده و باعث میشود مغز برای رسیدن به پاسخ درست، احساس دستیابی به پاداش داشته باشد.
جورجیو کوریچلی، دانشسار اقتصاد و روانشناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اظهار کرد: زما نشان دادیم که در شرایط خاص، زمانی که اطلاعات کافی برای اختصاصی کردن انتخابات بدست میآوریم، مغز ما بجای چرخش به سمت اجتناب کردن، اساسا به سمت تقویت شدن میرود.
محققان در این پژوهش، مجموعهای از سوالات را برای 28 جوان مطرح کردند که آنها را برای به حداکثر رساندن سود با ارائه جواب درست به چالش میکشیدند.
اگر آنها پاسخ غلط میدادند، پول از دست میدادند در حالی که پاسخها درست به آنها برای بدست آوردن پول کمک میکردو
یک کارآزمایی باعث میشد که مغز آنها با یادگیری اجتنابی، به سمت پاسخ غلط برود.
کارآزمایی دوم منجر به یک واکنش یادگیری مبتنی بر پاداش بود و سومین کارآزمایی به ازمایش این امر میپرداخت که آیا شرکتکنندگان از اشتباهات خود درس گرفته بودند یا خیر.
در دور سوم، شرکتکنندگان واکنش مثبت نشان دادند و مناطقی از مغزشان فعال شد که برخی دانشمندان آنها را «مدار پاداش» مینامند.
این آزمایش، از واکنش یادگیری مبتنی بر پاداش مغز تقلید میکرد و نقطه مقابل واکنش یادگیری اجتنابی بود.
این فرآیند مشابه تجربهای است که مغز در زمان احساس ندامت فرد دارد. برای مثتال در زمان ندامت، اگر کار اشتباهی انجام داده باشیم، ممکن است رفتار خود را در آینده تغییر دهیم.
جزئیات این تحقیق در مجله نیچر منتشر شده است.
انتهای پیام