نکته قابل تامل در موزه ملی ایران

در موزه‌ی ملی ایران، 25 مخزن و 200 هزار شیء تاریخی وجود دارد، ‌با این وجود برای بازگشایی دو بخش مهم موزه‌ی مادر ایران، از کاخ گلستان و موزه‌ی رضا عباسی آثاری را گرفته‌اند!

در موزه‌ی ملی ایران، 25 مخزن و 200 هزار شیء تاریخی وجود دارد، ‌با این وجود برای بازگشایی دو بخش مهم موزه‌ی مادر ایران، از کاخ گلستان و موزه‌ی رضا عباسی آثاری را گرفته‌اند!

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، این نکته‌ی قابل تامل و پرسش‌برانگیز در سخنان یک مقام رسمی نهفته بود. «وقتی از موزه‌های گلستان و رضا عباسی شیء خواستیم،‌ برای اولین‌بار با فوریت دوساعته آثار انتخابی خود را در اختیار ما گذاشتند تا این کار انجام شود.»

محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - صبح روز شنبه 7 شهریور، به‌صراحت و در بخش پایانی صحبت‌های خود که در حال تشکر از کسانی بود که برای افتتاح موزه‌ی «پیش از تاریخی و تاریخ» و بازگشایی «دوران اسلامی» تلاش کردند، این مطلب را بیان کرد؛ سخنانی که نه به صراحت طالبیان، بلکه با اشاره از سوی سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز مطرح شد.

این سخنان در حالی از سوی مسئولان درجه یک سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مطرح شدند، که حتی سلطانی‌فر در سخنرانی قبل از افتتاح در سالن اجتماعات موزه‌ی ملی ایران به نکته‌ای ظریف اشاره کرد. او بیان کرد: «از مخازن موزه ملی ایران نیز پس از انتقال آثار خوروین به ایران دیدن کردم، حدود 25 مخزن با 200 هزار شیء در مخازن موزه ملی خاک می‌خورند.»

این نه صحبت امروز و دیروز مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بلکه حرفی است که مسئولان همان سازمان در دولت گذشته نیز مطرح می‌کردند و این خاک خوردن را به گردن مسوولان قبل از خود می‌انداختند اما آیا مسوولان جدید در دوره‌های مختلف موظفند فقط در این زمینه حرف بزنند نه این که عمل کنند؟!

چون اگر قصد عمل در کار بود، با توجه به صحبت‌هایی که همیشه مطرح می‌شود و به دنبال آن تا کنون موزه‌ی ملی ایران 12 رییس را روی صندلی ریاست خود دیده است،‌ برای به سرانجام رساندن چنین پروژه‌ی بزرگی قطعا نخست سراغ آثار موزه‌ای موجود در مخازن خود می‌رفتند.

البته احتمال یک بحث دیگر هم وجود دارد؛ ساماندهی نشدن فضای انبارها و مخازنی که حمید بقایی نیز در زمان ریاست‌اش در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و در اسفند ماه 1388 در نمایشی که با حضور خبرنگاران راه انداخت، درِ انباری را که آن را به عنوان بهترین بخش داستان معرفی کرده بود، باز کرد و گونی‌های پوسیده‌ای را از اتاق‌ها بیرون آورد که هنوز درشان را باز نکرده، خاک‌هایی که گاهی شیء نیمه‌شکسته‌ای را هم به همراه داشتند، از آن‌ها به زمین می‌ریختند.

اما بازگشایی و افتتاح دو بخش از موزه‌ی مادر ایران در روز گذشته یک نکته‌ی جالب دیگر هم داشت؛ نبود محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی که در زمان تعطیلی بخش دوران اسلامی، رئیس موزه‌ی ملی ایران بود و امروز مدیر اداره کل موزه‌ها!

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۳:۲۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94060804562
  • خبرنگار : 71191

برچسب‌ها