خانه تاریخی «نصیرالدوله» از لیست مزایده خارج شد

پیش‌بینی برای به مزایده رفتن 32 بنای تاریخی توسط صندوق احیا، در قدم نخست با شک و تردید همراه شد، چون یکی از بناهای قرارگرفته در این فهرست براساس اعلام سایت این صندوق از لیست خارج شد.

پیش‌بینی برای به مزایده رفتن 32 بنای تاریخی توسط صندوق احیا، در قدم نخست با شک و تردید همراه شد، چون یکی از بناهای قرارگرفته در این فهرست براساس اعلام سایت این صندوق از لیست خارج شد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، نخست اعلام شد 32 بنای تاریخی در 19 استان کشور توسط صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به مزایده می‌رود؛ مزایده‌ای که براساس پیش‌بینی‌های محمدرضا پوینده، سرپرست صندوق، قرار بود به خوبی پیش رود و همه‌ آثار در مزایده واگذار شوند، اما چهارشنبه 4 شهریورماه صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در یک آگهی فوری اعلام کرد؛ «با عنایت به مشکل حقوقی پیش‌آمده مزایده‌ «نصیرالدوله» تا اطلاع ثانوی کان‌ لم یکن می‌شود.»

در این آگهی فوری از دادن هر نوع اطلاعات بیشتر خودداری شده است.

با این اقدام بار دیگر خانه‌ «نصیرالدوله» از مزایده جا ماند، خانه‌ای که یک‌بار 22 شهریور 1390 در زمان مسوولیت احمد میرزا کوچک خوشنویس در صندوق احیا و بهره‌برداری، در لیست 14 بنای تاریخی مسیر راه ابریشم قرار گرفته و کسی از آن استقبال نکرده بود، این‌بار قبل از برگزاری هر مزایده‌ای از لیست خارج شد.

پیش از این سرپرست صندوق احیا به خبرنگار ایسنا گفته بود؛ «با توجه به اینکه معاونت میراث فرهنگی هیچ نظری درباره‌ فهرست مزایده‌های صندوق حفظ و احیا اعلام نکرد، آن‌ها را در فهرست مزایده قرار دادیم. اگر هر کدام از این بناها نفیس بودند، معاونت میراث فرهنگی در این زمینه نظر خود را اعلام کرده بود.»

پوینده تاکید کرده بود:‌ برای مزایده‌ هر بنای تاریخی که توسط این صندوق برگزار می‌شود، باید نخست کمیته تشخیص نفایس، نفیس بودن یا نبودن هر کدام از بناهای تاریخی را مشخص کند، پس از آن می‌توانیم نام بناهای اعلام‌شده را در فهرست مزایده قرار دهیم. با این وجود پوینده معتقد است همه‌ این روند رخ داده و کارشناسان صندوق حفظ و احیا اکنون نام بنایی مانند «نصیرالدوله» را در فهرست مزایده قرار داده‌اند.

او همچنین گفته بود: اگر هر کدام از بناهای مشخص‌شده نفیس باشد، معاونت میراث فرهنگی به ما اعلام می‌کند؛ بنابراین برگزاری مزایده برای آن بنا غیرممکن می‌شود،‌ ما براساس قانون بند «د» ماده 114 برنامه چهارم توسعه حتما باید در رابطه با نفایس نظر دهیم، چون آن‌ها قابل واگذاری به بخش خصوصی نیستند و به عنوان بناهای ارزشمند در سطح ملی مطرح می‌شوند.

او در سوم شهریورماه در گفت‌وگو با ایسنا با ابراز امیدواری از بیشتر شدن روند واگذاری بناهای تاریخی در اختیار این نهاد در ماه‌های آینده و پیش‌بینی این نکته که مزایده 32 بنای کنونی مورد استقبال قرار می‌گیرد،‌ افزوده بود:‌ پیش بینی استقبال از این مزایده در آینده به بازنگری در برخی از بندهای مزایده‌ برای فرآیند واگذاری بناهای تاریخی با تسهیل امور و فراهم شدن زمینه جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران مربوط می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ 16 مردادماه فراخوان واگذاری32 بنای تاریخی از 19 استان کشور از سوی صندوق حفظ و احیا برای مرمت و بهره‌برداری به اشخاص حقیقی و حقوقی در رسانه‌ها منتشر و اعلام شد این بناها با مجوز هیئت وزیران و با هدف احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی واگذار می‌شوند.

براساس اعلام صورت‌گرفته این 32 بنای تاریخی برای متوسط 13 سال به بخش‌های عمومی و خصوصی واگذار شده و مدت متوسط مرمت این بناها نیز حدود 13 ماه مشخص شده است که پس از مرمت از سوی بخش خصوصی به بهره‌برداری می‌رسند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۷ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94060704039
  • خبرنگار : 71191