نماینده پیشین کشورمان در سازمان ملل با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی بیش از همه از تشکیل و فعالیت گروههای تروریستی سود میبرد، گفت: رژیم صهیونیستی قصد دارد با تجهیز گروههای تروریستی مانند داعش این گروهها را به صورت موریانهای در میان کشورهای اسلامی درآورد تا آنها تاروپود آن جامعه را بخورند و از دل آن پیروزیشان بیرون آید.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علی خرم با تاکید بر اینکه اصولا پدیده تروریسم ریشه در افراطیگری دارد، اظهار داشت: اصولا افراطیگری از برداشتهای غلط از تعلیمات و متون و قرآن کریم ناشی میشود البته این تنها مربوط به قرآن کریم نیست و ممکن است کسانی از متن تورات و انجیل هم برداشتهای غلطی داشته و قرائت اشتباهی داشته باشند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر فشارها و سرکوب اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کسانی که یا در خاورمیانه زندگی میکنند و یا به عنوان مهاجر به اروپا و آمریکا و کلا غرب رفتهاند هم میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد. اینها وقتی میبینند که از حقوق اجتماعی برخوردار نیستند و جایگاهی در جامعه ندارند به اقداماتی دست میزنند و به نوعی از جهان و جامعه خودشان انتقام میگیرند.
خرم خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در مصر وقتی محمد مرسی به اعدام محکوم شد برای اخوان المسلمینی که همه مسئولینش را دستگیر و اعدام کردند راه را برای افراطی گری و سپس اشاعه تروریسم باز کرد.
وی همچنین بیان داشت: مهاجرینی که چندین دهه قبل به فرانسه رفتهاند و فرزندان آنها در آنجا متولد شدهاند چون این فرزندان میبینند که در ساختار اجتماعی هیچ نقشی ندارند و در فرانسه یک مهاجر نمیتواند نماینده مجلس شود در حالیکه در آمریکا و انگلستان و آلمان وضعیت به این شکل نیست بنابراین چنین مسائلی باعث ایجاد عقده در آنها می شود.
وی با بیان اینکه بخش دیگری از افراط گرایی و بروز پدیده تروریسم به واکنشهای ایدئولوژیک برمی گردد یادآور شد: مساله فلسطین و بی عدالتی هایی که رژیم صهیونیستی از جنگ جهانی علیه آنها انجام داد و به ویژه بعد از جنگ دوم جهانی که به عنوان یک حکومت مستکبر و ظالم عمل کرد و بی عدالتی را به منتهی درجه خود پیاده کرد و همین دلیل باعث شد که در انقلاب ما مسئله فلسطین بسیار پررنگ باشد.
خرم تصریح کرد: بنابراین سه عامل قرائت غلط از متون دینی حال در اسلام یا سایر ادیان، عامل بعدی سرکوب اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم چه در خاورمیانه، چه در میان کشورهای اسلامی وچه در خارج از آن که باعث افراط گرایی میشود عامل بعدی هم موضوعاتی است که از نظر ایدئولوژیک جلب توجه میکند و مسلمانان از منتهی علیه اندونزی تا مراکش همه نسبت به موضوع فلسطین به عنوان یک بی عدالتی تاریخی حساس هستند.
وی خاطرنشان کرد: این عوامل باعث می شود که افراد به طرق مختلف ابتدا به تندروی سپس افراط گرایی و بعدا به سمت تروریسم روی آورند وقتی هم که تندروی در یک جامعه صورت می گیرد بعد از مدتی مردم نیز عاجز می شوند و آنها هم در جهت مقابل تندروی می کنند بنابراین باید توجه داشت که ریشه تندروی باید در جوامع خشک شود چراکه تندروی به سمت افراط گری خشونت آمیز و تروریسم پیش خواهد رفت.
نماینده پیشین ایران در سازمان ملل به نقش برخی کشورها در شکل گیری تروریسم اشاره کرد و گفت: کشورها ابتدائا نمی خواهند افراطی گری و تروریسم را بنیان بگذارند روزی که غرب و برخی کشورهای اسلامی دست به دست هم دادند و در مقابل اشغال شوروی مجاهدین افغان را تقویت کردند فکر نمی کردند روزی از دل آنها طالبان درآیند طالبانی که مدام در بین مردم بدبخت و بیگناه بمب کار می گذارند و آنها را از بین میبرند.
وی افزود: آنها آن روز فکر می کردند با شوروی سابق مبارزه می کنند ولی بعد از پایان اشغال، آنهایی که دیگر به آن وضعیت عادت کرده بودند و شغلشان جنایت و آدمکشی شده بود که در کاروان نظامی شوروری بمب گذاری میکردند فردا دیدند بیکارند و همان بمب را میان همشهریان خودشان کار گذاشتند و سعی کردند توجیه کنند که این مبارزه با امپریالیسم و مبارزه با غرب و آمریکاست که البته همه اینها دروغ است.
خرم با بیان اینکه در مورد سوریه هم همین اتفاق افتاد گفت: در مورد سوریه عربستان از یک طرف و ترکیه از سوی دیگر فکر کردند که می توانند تحولاتی را در منطقه به نفع خود ایجاد کنند لذا در پی سرنگونی بشار اسد درآمدند و وقتی دیدند نتوانستند چنین کاری کنند همانطور که قبلا القاعده در افغانستان بوجود آمده بود، این بار از دل این افراط گری داعش بوجود آمد که در آن زمان ابتدا عربستان، قطر، امارات، ترکیه و مصر و آمریکا غرب را فریب دادند و گفتند ما میخواهیم بشار اسد را سرنگون کنیم درحالیکه آمریکا و غرب پشت سر اینها آمدند و رسیدند به آنجایی که دیدند داعش از دل آن برآمده و الان نزدیک یک سال است که غرب از حمایت آنها خودداری کرده و فقط افرادی که انگیزه شان سوریه است گلچین کرده است که البته این هم باز اشتباه است. بنابراین کسانی که هنوز از حمایت تروریسم دست نکشیده اند عربستان، ترکیه و احتمالا قطر هستند که هنوز هم مخفیانه همین کار را می کنند.
وی افزود: البته رژیم صهیونیستی در این میان بسیار منافع دارد تا داعش در میان کشورهای اسلامی بصورت موریانه شود، موریانه ای که تمام تاروپود جامعه را بخورد و از دل آن پیروزی رژیم صهیونیستی درآید. همچنانکه مجروحان داعش و گروه های تروریستی در سوریه را مداوا و سپس تحویل می دهد تا آنها بجنگند یا اینکه برای آنها سلاح و تجهیزات فراهم می کند البته این کار را عربستان و ترکیه هم انجام می دهد این بدان معناست که اسرائیل، عربستان و ترکیه منافعی مشترکی را در این زمینه دنبال می کنند.
خرم درخصوص اهمیت همگرایی در منطقه نیز خاطرنشان کرد: آنها که به عقل و خرد اعتقاد داشته باشند و دارای تفکر افراطی نباشند می توانند گرد هم آیند. در مصر، ترکیه و برخی کشورهای دیگر شکل گرفته که پشت آن داعش قرار دارد همین اتفاق افتاد حال ایران با عراق و برخی کشورهای منطقه آستین بالا زده و می خواهد مقابل آن بایستد.
وی با بیان اینکه چنین کاری عملی نیست مگر آنکه ایران بتواند بعد از پرونده هسته ای اول با اتحادیه اروپا و سپس با آمریکا برای مبارزه با تروریسم کنار بیاید گفت: در آن صورت ایران قادر خواهد بود که اهداف منطقه ای را محقق سازد بنابراین همدلی و همکاری بین کشورهای منطقه الان زمینه اش چندان فراهم نیست.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین درخصوص نقش سازمان ملل درباره برخورد با مساله تروریسم گفت: بطور کلی سازمان ملل یک سازمان مستقل نیست سازمان ملل 200 کشور دنیا را در برمی گیرد و برای آنکه این سازمان بتواند کارا باشد باید کشورها با هم همکاری و همفکری کنند کشورهایی می توانند از سازمان ملل بیشترین استفاده را کنند که بتوانند جمع بزرگتر و قدرتمندتری در داخل سازمان ملل تشکیل دهند و بتوانند رای خود را در این سازمان به حکم سازمان ملل تبدیل کنند یعنی هرگاه اراده ما توانست بر یک جوی در سازمان ملل سایه بیندازد ما موفق خواهیم بود.
انتهای پیام