آژانس فضایی امریکا به دنبال یافتن راهی برای بازیافت فضولات فضانوردان و تبدیل آن به غذاست.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این موفقیت خواهد توانست به فضانوردان در ماموریتهای اعماق فضا در مریخ کمک کند.
محققان دانشگاه کلمسون در کارولینای جنوبی با دریافت بودجه سالانه 200 هزار دلار به مدت سه سال، مسؤول عملیکردن این ایده هستند.
این دانشمندان با استفاده از ادرار و دیاکسیدکربن بازدم به عنوان بلوکهای سازنده، به دنبال تولید مولفههای مفید هستند.
این تیم علمی همچنین مخمرها را از لحاظ ژنتیکی طوری مهندسی میکند که مولفههای موردنیاز فضانوردان را تولید کند.
دانشمندان همچنین میتوانند گونه خاصی از مخمر را طوری از لحاظ ژنتیکی دستکاری کنند که پلیمرها یا پلاستیک به کار رفته برای چاپ سه بعدی و امگا 3 تولید کند. امگا 3 خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و از پوست و مو محافظت میکند.
نیتروژن نیز برای رشددادن مخمر لازم است و این عنصر در ادرار انسانی به فراوانی یافت میشود. همچنین مخمرها از اسیدهای چربی تغذیه میکنند که جلبکها از کربن تولید میکنند.
سیستم جدید محققان، مخمری را رشد خواهد داد که میتواند لیپیدها و نیتروژنها را به پلاستیک و امگا 3 تبدیل کند.
بودجه ارائهشده یکی از هشت بودجهای است که به دانشگاههای سراسر ایالات متحده داده شده و تمامی این پروژهها بر فناوریهای نوآورانه با هدف برآوردهکردن نیازهای مهم برنامه فضایی امریکا تمرکز میکنند.
اوایل ماه جاری میلادی شش فضانورد حاضر در ایستگاه فضایی بینالمللی نخستین افرادی بودند که سبزیجات کشتدادهشده در سیستم رشد گیاه حاضر در ایستگاه را مصرف کردند.
چون آژانس فضایی ماموریتهای فضای عمیق مانند سفر به مریخ یا سیارکها را در دست بررسی دارد، کشاورزی فضایی به یک ضرورت تبدیل شده است.
گیاهان نقش اساسی را در هر سیستم پشتیبانی از حیات برای ماموریتهای گسترده ایفا میکنند زیرا غذا و اکسیژن ارائه میدهند و در پردازش اتلافات دخیلاند.
ناسا به دنبال فرودآوردن انسان بر روی مریخ تا سال 2030 است و این آژانس در حال بررسی ایدههایی جهت یافتن شیوههای حضور خوکفاتر فضانوردان در ماموریتهای فضایی طولانیمدت است.
انتهای پیام