دانشمندان دانشگاه راکفلر هدف دارویی جدیدی را در شکل یک پروتئین برای درمان بیماری ناتوانکننده عصبی آلزایمر شناسایی کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا خوشهبندی بخشهای پروتئین سمی موسوم به آمیلوئیدبتا بین نورونهای مغز یک شخص نشاندهنده بروز آلزایمر است.
نورونها خود به دلایلی نامشخص آمیلوئیدبتا تولید میکنند و انباشت این ماده سرانجام در از دستدادن حافظه ایفای نقش میکند و موجب تغییر در شخصیت فرد و دیگر نشانههایی میشود که شخص مبتلا به این بیماری اغلب از آن رنج میبرد.
تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه راکفلر مجموعهای از گذرگاههای مولکولی طبیعی را شناسایی کرده که میتواند تولید آمیلوئیدبتا را تعدیل کند.
این نتایج رویکرد جدیدی را برای درمان آلزایمر در اختیار میگذارد و کشف دانشمندان بر روی پروتئینی به نام WAVE1 متمرکز شد که در تولید آمیلوئیدبتا نقش مهمی ایفا میکند. کاهش پروتئین WAVE1 اثر حفاظتی را در مقابل بروز این بیماری خواهد داشت.
دانشمندان معتقدند با هدفقراردادن گامهای موجود در درون این گذرگاه تازهکشفشده، میتوان داروهایی را برای کاهشدادن آمیلوئیدبتا تولید کرد و از آنها برای پیشگیری یا درمان آلزایمر استفاده کرد.
محققان با بررسی بیشتر ارتباط بین آمیلوئیدبتا و WAVE1 مغز و حافظه موشها را آزمایش کردند. این موشها از لحاظ ژنتیکی طوری دستکاری شده بودند که سطوح بالای آمیلوئیدبتا و سطوح متغیر WAVE1 را تولید کنند.
تیم علمی دریافت مغز موشهای دارای سطوح پایین WAVE1، آمیلوئیدبتای کمتری تولید کرد و این حیوانات در آزمایشات حافظه عملکرد بهتری داشتند.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature Medicine ارائه شد.
انتهای پیام