بهرهبرداری آزمایشی از شبکه انتقال داده مبتنی بر بیسیم ثابت TD-LTE اپراتور دوم انجام شد همچنین اولین شبکه وای فای عمومی کشور توسط وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات افتتاح شد. سامانه پیشرفته ماشین به ماشین هم از دیگر طرحهای افتتاح شده اپراتور دوم تلفن همراه بود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، بهرهبرداری آزمایشی از شبکه انتقال داده بیسیم ثابت ایرانسل با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شد.
پروانه این شبکه روز گذشته به ایرانسل اعطا شده بود. اولین شبکه وای فای عمومی کشور هم در مجموعه ورزشی توچال افتتاح شد.
در این مراسم مدیر عامل اپراتور دوم ارتباطی کشور به ارائه توضیحاتی درباره طرحهای افتتاحشده پرداخت و پس از آن وزیر ارتباطات که مهمان این برنامه بود نیز توضیحاتی ارائه کرد.
علیرضا قلمبر دزفولی – مدیر عامل ایرانسل – در خصوص 10 سال فعالیت اپراتور دوم و همچنین تجربیات این اپراتور از یک سال واگذاری خدمات نسل سه و چهار عنوان کرد: در حال حاضر ایرانسل 45 میلیون مشترک نسل دو داشته و در این زمینه حدود 86 درصد جمعیت کل کشور را تحت پوشش شبکه خود قرار داده است. همچنین 12.5 میلیون مشترک نسل سه داشته و در این زمینه پوشش جمعیتی ما به 35.8 درصد رسیده است.
وی همچنین به راهاندازی 1750 سایت نسل چهار در کشور اشاره کرده و متذکر شد: اکنون بیش از یک میلیون مشترک USIM در کشور داریم و پوشش جمعیتی ما در حوزه نسل چهار به 11.6 درصد میرسد و روزانه 300 ترابایت ترافیک دیتا در شبکه ایرانسل وجود دارد.
مدیر عامل اپراتور دوم ارتباطی کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه طبق آمارها تا سال 2020 در دنیا 50 میلیارد دستگاه به صورت بیسیم فعالیت خواهند کرد، اظهار کرد: تعداد این دستگاهها در سال 2015، 7.2 میلیارد بوده و این رقم در سال 2000 به یک میلیارد دستگاه محدود میشد.
دزفولی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر در هر 24 ساعت در دنیا حدود 2.7 میلیارد دلار مبادلات تجاری بر مبنای فضای الکترونیکی صورت میگیرد و روزانه حدود 14.4 میلیارد جستوجو در فضای گوگل صورت گرفته و 197 میلیارد ایمیل جابهجا میشود که تمام این موارد بر اهمیت بهرهگیری اقتصادی از خدمات باند پهن تاکید دارد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه طبق پیشبینیهای صورت گرفته تا سال 2020 در حوزه 4G در خاورمیانه و شرق آفریقا 210 میلیون مشترک وجود خواهد داشت، اظهار کرد: ظرف یکسال گذشته 31 درصد در تعداد گوشیهای هوشمند مشترکان ایرانسل در زمینه نسل سه رشد داشتهایم و تعداد گوشیهای هوشمندی که شبکه نسل چهار را پشتیبانی میکنند نیز ظرف این مدت 3.2 برابر شده است و ما در تعداد کاربران دیتای همراه حدود 80 درصد رشد داشتهایم و میزان مصرف دیتای همراه ما به طور میانگین برای هر کاربر 3.5 برابر شده و در مجموع استفاده روزانه ما از دیتا شش برابر افزایش پیدا کرده است.
مدیر عامل اپراتور دوم ارتباطی کشور همچنین به پرداختیهای ایرانسل به دولت اشاره کرد و گفت: طی 10 سال گذشته ما بالغ بر 20 میلیارد تومان درآمد مستقیم و غیرمستقیم برای دولت داشتهایم که از این میان 14 میلیارد پرداختیهای مستقیم ما بوده است.
دزفولی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث ارائهی وای فای شهری اشاره کرد و متذکر شد: اکنون واگذاری آزمایشی این خدمات در توچال آغاز شده و در مرحله بعدی این مرحله در پارک ارم و نمکآبرود مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه صحبتهای خود از کارکردهای سامانه M2M یاد کرده و متذکر شد: اکنون بیش از پنج سال است که این سیمکارتها در اختیار سازمانهای مختلف قرار گرفته و با استفاده از آنها در بخشهای مختلف از جمله بخش انرژی اتفاقات مثبتی رخ داده به گونهای که با بهرهگیری از این شیوه میتوان مباحثی مانند سرقت برق یا مباحث دیگر را به طور کامل پیگیری کرد.
دزفولی همچنین در این مراسم به حضور وزیر ارتباطات در مجموعه ایرانسل اشاره کرد و گفت: پس از گذشت 10 سال از فعالیت ما این برای اولین بار است که وزیر ارتباطات در این شرکت حضور پیدا میکند.
تعریف و تمجید وزیر ارتباطات از اپراتور دوم ارتباطی
وزیر ارتباطات هم با تعریف از اپراتور دوم ارتباطی اظهار کرد: ما در دولت ضامن سرمایهگذاری MTN هستیم و هیچ تبعیضی در خصوص فعالیت اپراتورها قائل نمیشویم.
محمود واعظی گفت: ما در ایران هیچ تبعیضی برای اپراتورها قائل نمیشویم و اینگونه نیست که بگوییم صرف اینکه یک شرکت یا یک اپراتور 100 درصد ایرانی است، نگاه تبعیضآلود داشته باشیم. برهمین اساس تلاش کردهایم نگاه ما به دور از تبعیضها و به گونهای باشد که شرکت MTN بداند که برای سرمایهگذاری انجام شدهاش تضمینی وجود دارد و از سرمایه او دفاع میشود.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود به ورود ایرانسل به عرصه خدمات ارتباطی کشور اشاره و تاکید کرد: آمدن اپراتور دوم تحولی در این عرصه ایجاد کرد و موجب شد مردم معنای رقابت را احساس کنند. اکنون نیز هرگونه انحصاری جای نگرانی دارد و موجب میشود رشد و شکوفایی وجود نداشته و مردم متضرر شوند.
واعظی ادامه داد: زمانی که ایرانسل روی کار آمد باعث شد که این سوال ایجاد شود که چگونه یک شرکت خصوصی میتواند با شرکتی دولتی که بازار را در اختیار داشته و از حمایتهای دولت برخوردار است رقابت کند.
وی ادامه داد: در آن زمان من بیشتر تبلیغات ایرانسل را میدیدم و فکر می کردم این تبلیغات نوآورانه و جذاب است، اما حالا که دو سال است در این حوزه فعالیت میکنم متوجه میشوم که این نوآوری تنها در تبلیغات نبوده و این شرکت در بخشهای مختلف خدمات خوبی را ارائه میکند.
وزیر ارتباطات در ادامه صحبتهای خود با اشاره به صحبتهای مدیر عامل مجموعه توچال که این مجموعه و ایرانسل را به نوعی متعلق به بنیاد مستضعفان دانسته بود، اظهار کرد: ما نمیتوانیم تمام کشور را به بنیاد مستضعفان بدهیم، برهمین اساس خوب است ارائهی این طرحها در نقاط دیگر کشور نیز پیگیری شود البته برای ابتدای کار این روند منطقی است.
واعظی همچنین یادآور شد: اگرچه اکنون پهنباند به ایران آمده، اما مزایای آن به کشور نمیآید و ما باید خود به دنبال آن برویم اکنون ما در کشور در حوزههایی مانند کسب و کار، اشتغال و یا بهرهوری مشکلاتی داریم که یکی از راهکارهای اساسی و راه درست برای برخورد با این موضوع آن است که این طرز فکر غلط که میگویند اینترنت تنها برای اوقات فراغت مورد استفاده قرارمیگیرد را اصلاح کنیم و به یاد داشته باشیم که ICT پیشران توسعه محسوب میشود و باید نگاه عمیقتری به اینترنت داشته باشیم.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تحولات اخیری که در فضای روابط بینالملل ایران با سایر کشورها ایجاد شده، اظهار کرد: ما دولت حزبی نیستیم که متعلق به یک گروه و یا جریان خاص باشیم، برهمین اساس در میان اعضای دولت از جریانهای مختلف حضور دارند، اما همه افرادی هستند که رویه اعتدلال را در پیش گرفته بودند به عبارتی دیگر ما با زیادهروی و افراط و تفریط در هر جناحی مخالفیم و بر این باوریم که اگر کسی براساس عقلانیت کار میکند، روند اعتدلال را در پیش خواهد گرفت و برای اداره کشور نیز ما به افرادی نیاز داریم که براساس عقلانیت کار میکنند.
واعظی ادامه داد: باید از مزایای دنیا و منافع موجود در عرصه بینالملل برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم به همین دلیل اکنون فضای ایجاد شده به گونهای است که مجموعهای مانند ایرانسل میتواند تنها در داخل کشور محصور نبوده و در سطح بینالملل نیز فعالیت کرده و در منطقه نقش داشته باشد.
وی در پایان متذکر شد: ما طی این سالها کمکهای متعددی کردیم که فعالیتهای این شرکت از مرزهای داخلی خارج شود و نوع تعامل حرفهای این شرکت با وزارتخانه و سایر بخشها رضایتبخش بوده و قطعا در آینده همکاریهای ما به گونهای خواهد بود که هدفگذاریهای صورت گرفته برای ایران و خارج از کشور محقق شود.
این خبر تکمیل شده است
انتهای پیام