سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: با توجه به وجود حساسیتهای احتمالی و نگرانی در مورد واکنشها نسبت به بازگشایی سفارت انگلیس، طرفین ترجیح دادند فعلا بازگشایی در سطح کاردار باشد.
نوذر شفیعی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خصوص چرایی بازگشایی سفارت انگلیس در ایران در سطح کاردار گفت: شاید این موضوع به دلیل تعطیلی دو سفارتخانه باشد که براساس آن طرفین توافق کردند سفارتخانهها در این مرحله در سطح کاردار بازگشایی شود و در مراحل بعدی سفیر حضور پیدا کند.
وی با بیان اینکه حساسیتهای احتمالی برای بازگشایی سفارت وجود داشته است، گفت: طرفین نگران واکنشها نسبت به بازگشایی سفارتخانه در سطح سفیر بودند و ترجیح دادند فعلا بازگشایی در سطح کاردار باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با بیان اینکه کشورها بر اساس سطح روابطشان، سطح سفارتخانهها را تنظیم میکنند گفت که تعیین کاردار به عنوان مسوول در سفارتخانههای ایران و انگلیس بدان معناست که طرفین فعلا برای این سطح از روابط اهمیت قائل هستند و جایگاه طرفین در سیاست خارجی یکدیگر در چنین سطحی است.
شفیعی با بیان اینکه درجه بندی و رتبهبندیهای سفارتخانهها سطح ارزش و اهمیت یک کشور را در روابط با کشور دیگر نشان میدهد، افزود : ایران و انگلیس با بازگشایی سفارتخانههایشان در سطح کاردار نشان دادند که اهمیت کشورها در روابطشان در این حد است البته گاهی اوقات ملاحظات دیگر باعث میشود که دو کشور به برقراری ارتباط در سطح کاردار اکتفا کرده باشند.
وی در مورد انتشار اخباری در مورد درخواستهای انگلیس برای ارتقای سطح روابط از کاردار به سفیر گفت: طبق روابط دیپلماتیک، ایران میتواند هر آن چه را که دولت انگلیس برای سفارتخانهاش تقاضا کند، به همان میزان تقاضا کند و یا برعکس به همان میزان که ایران مانع از ورود تقاضاهای انگلیس شود آنها نیز چنین رفتاری را داشته باشند.
شفیعی در پایان گفت که چنین مواردی به صراحت گفته نشده ولی در نهایت روابط دیپلماتیک تابع رفتارهای متقابل است.
انتهای پیام