سومین بیمارستان تهران که حالا فقط اتاق عمل و بخشهایی از کادر اداریاش موجود است تا چند ماه دیگر براساس مستندات باقی مانده از 120 سال پیش، بار دیگر بازسازی میشود.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، بقایای سومین بیمارستان تهران که با دستهای «شیخ هادی نجمآبادی» برای عمل به وصیت «میرزا عیسی» در سالهای 1275 تا 1279 شمسی ایجاد شد تا درمانگاهی برای مردم منطقه ایجاد کند، 11 سال است که با اسکان دو خانواده در آن، دستکم سرپا باقی مانده است، خانوادههایی که ترس ریزش سقف و دیوارهای سست شده و نم کشیده و طبله زدهی اتاقها را بر دوش میکشند تا شاید روزی این مکان قدیمی بار دیگر به یاد گذشته سرپا شود.
حیاط بزرگ کنونی این درمانگاه حالا گرمای سوزان تابستان را به دوش میکشد و علفها در هر گوشهی آن سربالا آوردهاند، اما به گفتهی یکی از نوههای شیخ هادی نجمآبادی، قرار است براساس مستندات باقی مانده از آن زمان، کلنگ ساخت دوبارهی این بنای تاریخی در میانهی حیاط درمانگاه به زمین بخورد و درمانگاه «نجمآبادی» (وزیری) در کوچهی «سخنور» بین ولیعصر (عج) و شیخهادی بار دیگر ساخته شود.
براساس تابلوی اطلاعاتی که روی دیوار این بنا توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران نصب شده، بیمارستان «وزیری» با وصیت میرزا عیسی توسط حاج شیخ هادی نجمآبادی در فاصلهی سالهای 1275 تا 1279 هجری شمسی ساخته شد.
این بیمارستان پس از چند سال فعالیت مستمر در سال 1350 مستهلک و به متولی وقت برگردانده شد. در سال 1355 وزارت بهداری وقت، بیمارستان را با هدف ساخت بیمارستانی جدید تخریب کرد، اما هیچ اقدامی صورت نگرفت تا اینکه در سال 1360 تعدادی از پزشکان و افراد خاندان نجمآبادی بخشی از بنا را بازسازی کردند.
هرچند این بنای تاریخی در دوم شهریورماه 1377 در فهرست آثار ملی ثبت شد، اما ساخت و سازهایی که در اطراف این بنا انجام شده و سایهی ساختمانهایی که در روزهای آفتابی بر روی حیاط به طور کامل سایه میاندازند، حریم این بنای تاریخی را مخدوش کردهاند!
در تهرانگردیِ این هفته، احمد مسجدجامعی که به مناسبت روز پزشک در مکانها و مراکز درمانی قدیمی تهران برگزار شد، از مقبرهی «شیخ هادی نجمآبادی» نیز که در خیابان شیخ هادی تهران قرار دارد بازدید شد. در این مکان تاریخی که اکنون به نسل هشتم خانوادهی «نجمآبادیها» رسیده است، 84 نفر از این خاندان مدفون هستند.
اما وضعیت مقبرهی خاندان «نجمآبادیها» نیز زیاد مناسب نیست؛ به گفتهی یکی از نوههای «شیخ هادی نجمآبادی»، دیوارهای مقبره که از چوب و گچ هستند را موریانه زده و از داخل در حال سست شدن هستند.
او از شورای شهر و میراث فرهنگی تهران خواست تا هر چه زودتر به وضعیت این بنای تاریخی رسیدگی کنند.
انتهای پیام