جهانگیری:

منتقدان، اقتصاد مقاومتی را تنها با داده‌های ذهنی خود تفسیر نکنند

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد که منتقدان نباید واژه اقتصاد مقاومتی را تنها با داده‌های ذهنی خودشان تفسیر نکنند.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد که منتقدان نباید واژه اقتصاد مقاومتی را تنها با داده‌های ذهنی خودشان تفسیر نکنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، اسحاق جهانگیری در نشست با فعالان اقتصادی مازندران در صنایع چوب و کاغذ در ساری با بیان اینکه همت بخش خصوصی موجب شد شمع صنعت در شرایط ناشی از تحریم روشن بماند، اظهار کرد: در تحریم‌ها به بخش‌هایی مانند نفت و گاز آسیب وارد شد و تولیدکننده‌ای نبود که از این بخش آسیب نبیند.

وی با اشاره به مشکلات بخش خصوصی در زمان تحریم افزود: تولیدکننده‌ها برای تامین مواد اولیه و خرید ارز مورد نیاز به صرافی‌های غیر مطمئن مراجعه می‌کردند تا بتوانند چرخ صنعت خود را بچرخانند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران کشور در زمان تحریم مجبور به انتقال کالای خود به انبار دیگر کشورها بودند تا کالای خود را به نام ایران صادر نکنند، تصریح کرد: بدون همت و مجاهدت فعالان اقتصادی و صنعتی، صنعت ایران در زمان تحریم زمین‌گیر می‌شد زیرا دشمن با تحریم‌های هوشمندانه به دنبال زمین‌گیر کردن این بخش بود.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دشمنان صنعت نفت ایران را مورد هدف قرار داده بودند، ادامه داد: آنها به دنبال عدم صادرات نفت ایران بودند اما با پایداری فعالان اقتصادی این دوران در حال سپری شدن است.

جهانگیری تصریح کرد: بدون پایداری بخش صنعت هیچ کشوری حاضر به نشستن پای میز مذاکره با ایران نبود.

معاون اول رئیسِ‌جمهور، تدبیر دولت و وجود نیروی باتجربه را در راس کار از ویژگی مهم دولت امید و تدبیر دانست و افزود: دولت توانست تورم کشور را از 35 درصد کاهش داده و این از توانمندی مدیریت داخلی بود.

وی گفت: در همین کشور اگر سفیر آمریکا با شاه ایران صحبت می‌کرد، لرزه به تن شاه ایران می‌افتاد اما اکنون می‌بینیم که نماینده ایران با 5 +1 یک تنه به مقابله ایستاد و آنجایی که نیاز بود فریاد زد و هیچ ابایی از هیچ شخصیتی نداشت.

جهانگیری با اشاره به اینکه این دوره یک دوره استثنایی است و باید مدیریت شود، افزود: مدیریت این دوران کار سختی است و از این مرحله به زودی وارد یک دوره توافق در ورود کالا می‌شویم. از این رو اینگونه نیست که برخی کشورها بخواهند کالای خود را وارد کشور کنند و هر چه می‌توانند پول کشور را جمع کنند بروند.

وی با تاکید بر اینکه به هیاهوی کشوری مانند آمریکا توجه نداریم، تصریح کرد: آمریکایی‌ها بدانند وقتی درباره مذکرات و توافقات انجام شده، کار نادرستی انجام دهند دیگر کسی با آنها مذاکره نخواهد کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه مدار و محور اقتصاد کشور باید بخش خصوصی باشد و دولت نباید بی‌جا وارد مسائل اقتصادی شود، گفت: باید در مسائل اقتصادی رقابت حرف آخر را بزند و من به دوستان بخش خصوصی می‌گویم که هرچند در تحریم با سود 25 درصد هزینه می‌کنید ولی باید کالایی تولید کنیم که از لحاظ کمیت و کیفیت به اندازه رقابت با تولیدات کشورهای دنیا باشد.

وی افزود: صنعت کوچک و متوسط ما باید شرکای مشابه خود را در سطح بین‌المللی پیدا کند و وارد کار شود.

جهانگیری خاطرنشان کرد: برخی افراد از الفبای اقتصاد هیچ نمی‌دانند و دولت را به چالش می‌کشند در صورتی که هیچ جایگاه علمی و اقتصادی ندارند.

جهانگیری با بیان اینکه منتقدان، واژه اقتصاد مقاومتی را فقط با داده‌های ذهنی خودشان تفسیر نکنند، گفت که اقتصاد ایران جزو 20 اقتصاد بزرگ دنیا محسوب می‌شود و بیش از 1400 میلیارد دلار ارزش اقتصادی این کشور است.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران از بهره‌وری پایین رنج می‌برد و از ظرفیت‌های خود به درستی استفاده لازم را نکرده است، گفت: یکی از راه کارهای اساسی اقتصاد مقاومتی افزایش صدور نفت است که باید روش‌هایی پیدا کنیم تا ورود به بازار بین‌المللی مدبرانه باشد.

جهانگیری یادآور شد: دوران بعد از تحریم دوران مهمی است و باید برای جوانان شغل ایجاد کنیم، صادرات کالا داشته باشیم و اقتصاد را شکوفا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مازندران می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور تبدیل شود، اظهار کرد: مازندرانی‌ها هنوز خود را به عنوان یک استان مرزی و مهم قبول ندارند با وجود آنکه همسایگان مرزی مازندران کشورهایی متمکن هستند. مرز مازندران مرز آبی و دریا است متاسفانه صنعتگران و فعالین اقتصادی مازندران به این ظرفیت‌ها کمتر توجه می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۲۲
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 94052615001
  • خبرنگار :