مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه گفت: تاکنون موردی از "فرونشست" دشتها در استان مشاهده نشده است.
کیاست امیریان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون موردی از فرونشست دشتها در استان گزارش نشده و این در حالیست که مواردی را در استانهای هم جوار داشتیم.
وی اضافه برداشت از منابع آبی زیرزمینی را عامل اصلی فرونشست دشتها دانست و خاطرنشان کرد: وقتی که آب از بین سطح متخلخل لایههای زمین خارج شود، این لایهها حالت اسفنجی خود را از دست داده و نشست میکنند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه فرونشست دشتها را یک فاجعه دانست که امکان بازگشت به حالت عادی برای آن وجود ندارد.
امیریان هجوم آب شور به باقی مانده منابع آب شیرین، ایجاد فروچاله (نشست بخشی از دشت)، آسیب دیدن منازل مسکونی و تاسیسات آب و گاز، آسیب دیدن و ترک جادهها و حتی افزایش احتمال زمینلرزه را از جمله پیامدهای فرونشست دشتها برشمرد.
وی معتقد است: دشتهای ممنوعه بیشتر در معرض پدیده فرونشست قرار دارند، زیرا میزان ذخایر آب زیرزمینی آنها به حدی رسیده که ممنوعه شدهاند و اگر استفاده از آب در آنها ادامه پیدا کند به سمت فرونشت میروند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به اجرای طرح احیاء و تعادلبخشی دشتها، عنوان کرد: اجرای این طرح با هدف جلوگیری از فرونشست دشتها بوده که در کرمانشاه نیز با جدیت پیگیری میشود.
امیریان در پایان از وجود 22 دشت در استان خبر داد که از این تعداد 9 دشت ممنوعه اعلام شده است.
*عکس تزئینی است
انتهای پیام