دبیر انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک از کاهش بیش از 30 درصدی مصرف کاشی و سرامیک در کشور خبر داد و گفت: در دلیل تولید بیش از تقاضا و اشباع بازار، کاشی و سرامیک همچنان در انبارها مانده و دپو شدهاند.
بهنام عزیززاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه مصرف کاشی و سرامیک در کشور از بیش از 300 میلیون متر مربع به کمتر از 200 میلیون متر مربع رسیده است، گفت: به دلیل رکود حاکم، ساخت و سازها کاهش پیدا کرده است و در نتیجه کشش بازار کاشی و سرامیک کم شده است.
وی با اشاره به کاهش 50 درصدی صدور پروانههای ساخت و ساز افزود: تولید در بخش کاشی و سرامیک به اشباع رسیده و عرضه بیشتر از نیاز، یکی از مشکلات صنعت کاشی و سرامیک است؛ به گونهای که به مراتب بیش از نیاز داخلی تولید داریم و با توجه به کشش نداشتن بازار، کالاها دپو میشوند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک با تاکید بر اینکه تنها راه، افزایش صادرات است و باید با رویکرد صادرات تولید صورت گیرد، خاطر نشان کرد: کارخانهها نمیتوانند در کارخانه را ببندند و باید تولید داشته باشند لذا به واسطه رکود موجود، صادرات تنها راه باقی مانده است.
عزیز زاده با اشاره به اینکه در سال گذشته 110 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک به ارزش 500 میلیون دلار صادر شده است، یادآور شد: به کشورهای همسایه و عراق کاشی و سرامیک صادر میکنیم و امیدواریم با رفع تحریمها، محدودیتهای موجود از جمله انتقال پول برطرف شود و بتوانیم به بازارهای جدید دست پیدا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نمیتوانیم پول کاشی صادر شده را دریافت کنیم، گفت: در صورت حذف تحریمها شرایط صادرات بهبود پیدا میکند و میتوانیم محصولات بیشتری صادر کنیم.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر ایران چهارمین تولیدکننده و صادرکننده کاشی و سرامیک در جهان است و با توجه به قابلیت رقابت کاشی و سرامیک ایران با نمونههای خارجی، تولیدکنندگان با در نظر گرفتن بازار داخل، علاقه بسیاری به صادرات دارند. از سوی دیگر به گفته برخی کارشناسان، مجوز ایجاد کارخانه کاشی و سرامیک بیش از آنچه باید صادر شده و اکنون با اشباع کالا و انبار شدن محصول مواجه هستیم.
انتهای پیام