مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست:

استان‌ها باید نماد طبیعی داشته باشند

مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست گفت: حفظ محیط زیست لازمه حیات اجتماعی رو به رشد مردم است و هر استان باید نماد طبیعی داشته باشد.

مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست گفت: حفظ محیط زیست لازمه حیات اجتماعی رو به رشد مردم است و هر استان باید نماد طبیعی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه اردبیل، محمد درویش در نشست با دهیاران اردبیل با اظهار تاسف از اینکه در کشور هنوز نگاه لوکس و تزئینی به حوزه محیط زیست وجود دارد، گفت: قانونی در طبیعت وجود دارد که اگر آن را نشناسیم روزی سیلی آن را می خوریم.

وی با اشاره به تغییر اکوسیستم دریاچه شورابیل اردبیل به بهانه توسعه گردشگری، افزود: تلاش برای حفاظت از محیط زیست صرفا نباید تزئینی و با هدف درآمدزایی باشد بلکه باید با هدف حفظ و ارتقای کیفیت زندگی همراه شود.

نگاه به محیط زیست باید فراتر از تکلیف اداری باشد

مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست با تاکید به اینکه نگاه به محیط زیست باید فراتر از تکلیف اداری باشد، تصریح کرد: محیط زیست موضوعی ملی است و چنانچه مقام معظم رهبری به آن تاکید کردند محیط زیست مسئله جناحی نیست و اگر فارغ از نگاه جناحی و به شکل ملی به آن نگاه شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

درویش با بیان اینکه مهمتر از جمع‌آوری زباله، تولید زباله کمتر است، خاطرنشان کرد: در مدیریت پسماند همواره کمبود بودجه بهانه می‌شود، در حالی که از سوی دیگر برای عوارض آن ده‌ها برابر پول پرداخت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه باید در گام نخست ژرفای تلاش خود را افزایش دهیم و در ادامه قوانین را شفاف سازی کنیم، گفت: در اصل 50 قانون اساسی حفظ محیط زیست لازمه حیات اجتماعی رو به رشد مردم عنوان شده، ولی متاسفانه این مفهوم نهادینه نشده است.

مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست با بیان اینکه حل مشکلات زیست محیطی در برخی مناطق کشور با هم‌افزایی حل شده است، افزود: می‌توان با اندوخته‌های جامعه مدنی و کاهش نگاه امنیتی به مقوله محیط زیست نسبت به حل مشکلات اقدام کرد.

مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست با بیان اینکه نقش دهیاران در رفع مشکلات زیست محیطی تاثیرگذار است، خاطر نشان کرد: استانداری اردبیل می تواند در قالب سفرهای پژوهشی دهیاران را به شهرها و کشورهای دیگر ببرد تا از نزدیک از تجربه سایر شهرها و کشورها آشنا شوند.

وی گفت: در اردبیل به دلیل استفاده بی رویه از آب‌های زیرزمینی و کشاورزی سنتی با مشکل نشست زمین مواجه هستیم و نمونه آن را می‌تواند در منطقه "آبی‌بیگلو" مشاهده کرد. باید تجربه سایر مناطق، درسی برای این استان باشد و قبل از اینکه شرایط بحرانی به وجود آید نسبت به حل مشکلات اقدام شود.

مدیر کل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست تاکید کرد: نباید اجازه دهیم رود ارس و آهوی مغان نابود شوند و اگر آهوی مغان تهدید شود به منزله این است که این سرزمین استعداد پذیرایی از حیات وحش خود را ندارد و در آینده دچار مشکل خواهد شد.

درویش آموزش محیط زیست را از مهدهای کودک و مدارس ضروری دانست و افزود: انتشار منشور مدارس طبیعت در سایت سازمان محیط زیست انجام شده و در این راستا افزایش مدارس به این شکل به جد حمایت می‌شود.

وی در خاتمه با تاکید به ضرورت انتقال دانش محیط زیست به مردم، گفت: در حوزه محیط زیست باید با نگاهی به وجدان خودمان عمل کنیم و آگاهی مردم را به حدی برسانیم که به جای مطالبه از دولت خود یاریگر دولت باشند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 94052312569
  • خبرنگار :

برچسب‌ها