یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که باید سازوکاری برای انتقال تجربیات و اطلاعات تیم مذاکره کننده در سالهای اجرای برجام در نظر گرفته شود تا بر اساس آن در این مدت حداقل یک نفر از اعضای این تیم به صورت جداگانه در ترکیب باقی بماند.
عوض حیدرپور در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با تاکید بر اینکه برنامه جامع اقدام مشترک برای کشور بسیار مفید است، گفت: اجرای این برنامه حداقل 20 سال زمان میبرد تا بتوان کار را با دقت پیش برد و به نتیجه رساند، در این مدت باید مراقب تمامی ترفندهای طرف مقابل بود و با تدبیر و برخوردهای لازم را انجام داد.
وی با بیان اینکه نباید توافق به موضوع اختلافی در داخل کشور تبدیل شود، توضیح داد: از آن جا که دشمن به دنبال ایجاد چالش و اختلاف نظر در داخل کشور است، انتقادات مطرح شده به برجام باید علمی و کارشناسی باشد، روندی که غیر از آن باعث سواستفاده دشمن و برنامهریزی علیه ما میشود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر لزوم صیانت از دستاوردهای هستهای، گفت: از آن جایی که در مدت 20 سال اجرای برجام، ترکیب دولت و مجلس و به دنبال آن شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه تغییر میکند لازم است با تعیین سازوکاری فرآیند اجرای توافق در یک مسیر مشخص پیش رود و تیم مذاکره کننده به روز باشد.
حیدرپور توضیح داد: نباید با تغییر دولت و رییس جمهور ترکیب کلی تیم مذاکره کننده تغییر کند؛ چون حتی در صورت وجود یک نوع رفتار و سیاست کار باز هم ضررهایی دارد؛ بر این اساس برای عملیاتی کردن برجام باید سازوکاری تعیین شود که از قبل آن تیم مذاکره کننده تا 20 سال آینده اطلاعات کافی داشته باشد.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این مهم کسی که معاون مسوول تیم مذاکره کننده است در چهار سال آینده و دولت بعدی مسوول تیم مذاکره کننده و معاون این فرد نیز بعد از هشت سال مسوول تیم جدید شود، همین روال تا 20 سال اجرای برجام طی شود تا از این طریق تجارب و اطلاعات سینه به سینه انتقال یابد و در این شرایط میتوان دستاوردهای هستهای را بهتر صیانت کرد.
حیدرپور با بیان اینکه شورای امنیت ملی باید به دنبال فرآیندی برای تربیت نسل آینده باشد، توضیح داد: نسل کنونی حاضر در تیم مذاکره کننده و سایر مسندهای نظام نسل انقلابی و جنگ دیده است که فراز و نشیبهای انقلاب را به چشم دیده، حال که اجرای برجام 20 سال طول میکشد باید نسل بعدی که شورای امنیت و تیم مذاکره کننده را به دست میگیرد، به خوبی برای این کار تربیت شده باشند.
انتهای پیام