دستهایی در پشتپرده در حال فعالیت است تا گزارش بنیاد شهید در صحن علنی مجلس قرائت نشود. این را امیر خجسته صریحتر از همیشه مطرح کرده و به صراحت خبر داده که احتمال دارد اصلا گزارش بنیاد شهید در صحن علنی مجلس قرائت نشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه شرق، امیر خجسته گفته: «برخی زدوبندها چندی است که آغاز شده و افرادی در تلاش هستند تا جلوی قرائت گزارش در صحن علنی گرفته شود. حالا قضاوت با افکار عمومی است اما ما تا آخرین لحظه برای خواندهشدن تخلفهای گسترده در بنیاد شهید در صحن علنی مجلس تلاش خواهیم کرد، دانستن تخلفهای گسترده حق مردم است».
او در همین حال به فارس خبر داد که «سیستمهای حراستی و نظارتی اصلا درباره نظارت بر عملکرد بنیاد شهید کار نکردهاند و ردپای سلطان شکر در این پرونده دیده میشود؛ هرچند شبکههای اقتصادی بهطور مخوف حرکت میکنند و به هم وصل هستند. ما گلهمندیم و در گزارش هم آوردهایم، یا بیحال بودند یا اتفاق دیگری افتاده، آنان باید کاملا مراقبت میکردند، این مراقبت و نظارت متأسفانه نبوده است».
او افزوده: «بدانید دستهایی پشتپرده وجود دارد که بنده در جای خود این دستهای مخوف را بازگو خواهم کرد و به مردم خواهم گفت در این مدت چه گذشته است».
ماجرای سلطان شکر
سال 87 بود که الیاس نادران درباره عدم بازگشت از مرخصی یک محکوم که «سلطان شکر» نامیده میشد تذکر داد و گفت که «سلطان شکر از تاریخ 25 اسفند سال گذشته به مرخصی رفته و تاکنون مراجعت نکرده است».
اتهام اصلی «سلطان شکر» این بوده که با تصاحب و خریدوفروش اراضی دولتی میلیاردها تومان اراضی را فروخته یا خریداری کرده بود. روش او اینگونه بود که ابتدا اراضی و املاکی را که صاحبان آنها بعد یا قبل از انقلاب یا در زمان جنگ، رها کرده و به خارج رفته بودند، شناسایی میکرد و سپس با وکالتنامههای جعلی منسوب به وارث صاحبان اراضی و با تبانی، آنها را بهطور غیرقانونی خرید و فروش میکرد؛ اما دلیل اینکه او بهعنوان سلطان شکر معروف شد، این بود که او نسبت به خرید کارخانههای شکر، مسائل مربوط بهکارخانه قند دزفول، واردات شکر خام، پرداخت گمرکی و نحوه ترخیص واردات مواد اولیه و دیگر امور اقدام کرده بود.
لابی برای خواندهنشدن
رئیس کمیته تفحص از بنیاد شهید تا اینجای کار سه جلسه با علی لاریجانی، رئیس مجلس برگزار کرده تا در جریان عدم قرائت گزارش در صحن باشد. بااینحال روند سنگاندازیها به سمتوسویی میرود که گویی بنا نیست گزارش بنیاد شهید در صحن علنی بهارستان خوانده شود.
به گفته خجسته، «در دو سال گذشته با فرازونشیبهای بسیار زیادی روبهرو بودیم که بسیار سنگین بودند، الان هم با وجود ارائه گزارش این تحقیقوتفحص به کمیسیون اجتماعی و گذشت پنج ماه، تاکنون این گزارش در کمیسیون مذکور قرائت نشده است».
پیش از این، غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی خبر داده بود که سطح تخلفها در بنیاد شهید بسیار وسیعتر از تخلف در تأمین اجتماعی - دوره سعید مرتضوی - است.
عدهای میگویند قرائت گزارش بهنفع کشور نیست
خجسته گفته: «عدهای میگویند قرائت این گزارش به مصلحت کشور نیست، باید گفت آیا در جایی که اختلاس کردهاند، مصلحت بوده؛ آن وقت قرائت این گزارش برای معرفی فرد متخلف به دادگاه و محاکمه وی به مصلحت نیست؟ این چه مصلحتی است که شما دارید».
او در عین حال از اخراج برخی تفحصکنندگان به دلیل تطمیع خبر داده «شبکههای اقتصادی از طرق مختلف وارد میشوند و افراد را تطمیع میکنند تا بتوانند در جایی کار را متوقف کنند و ما در جریان این تحقیقوتفحص موضوعاتی را مشاهده کردیم و عذر برخی از دوستان را خواستیم. انشاءالله در گزارشم افرادی را که به خوبی انجام وظیفه کردند یا کسانی که قصوری در مبارزه با مفسدان اقتصادی داشتند ، بیان خواهم کردم».
30 هزار صفحه گزارش در انتظار رسیدگی
گزارش تفحص از بنیاد شهید 40 صفحه است و باید به 14 صفحه کاهش پیدا کند. در جریان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران 30 هزار برگ سند به دست آمده و 107 هزار نفر ساعت وقت برای این موضوع گذاشته شده است. گزارش اولیه بهدستآمده در این تفحص، 500 صفحه بود. اردیبهشت 92 مصطفی افضلیفرد، سخنگوی وقت کمیسیون اصل 90 مجلس خبر داد که تحقیقوتفحص از «بنیاد شهید و امور ایثارگران» با امضای 90 نماینده کلید خورده و بنا شد تا پاییز همان سال گزارش، نهایی شود و به صحن علنی بیاید.
فساد هزار و 700 میلیارد ریالی در «بنیاد شهید» و انتقال آن به خارج از کشور از دیگر حفرههای مالی شناساییشده در این گزارش است. سال 91 بود که خبر کشف اختلاس 15 میلیارد تومانی در «بنیادشهید» فاش شد.
انتهای پیام