محققان دانشگاه هاروارد برای نخستین بار موفق شدند بخشی از مغز موش را با تمامی جزئیات آن در آزمایشگاه به صورت دیجیتالی سه بعدی شبیهسازی کنند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خوزستان، بازسازی و یا شبیهسازی فعالیتهای مغز همواره یکی از آرزوهای محققان بوده است، اما پیچیدگی تکوین مغز و همچنین عملکرد آن همواره رسیدن به این رویای دیرین را از دسترس دانشمندان دور کرده است.
محققان برای دستیابی به روشهای شناخت مغز انسان از شبیهسازی مغز حیوانات استفاده کردند. در همین راستا، محققان دانشگاه هاروارد توانستند در تلاشی شش ساله ساختار بخشی از مغز موش را که به اندازه یک دانه بسیار کوچک است را به صورت سه بعدی با تمام جزئیات بازسازی کنند.
این بازسازی که بخشی از نیوکورتکس مغز یک پستاندار را به تصویر میکشد، تنها نسخهای از 1500 میکرومتر مکعب است که البته همین اندازه از مغز انسان هم بیش از 100میلیارد سلول مغزی را شامل میشود.
نیوکورتکس بخشی از مغز است که در انسان توسعه بسیار بیشتری نسبت به سایر پستانداران پیدا کرده است و محققان درصدد هستند تا درک درستی از چگونگی روابط بین نورونها در این منطقه داشته باشند.
به گفته کریستف کوچ، رئیس موسسه تحقیقات مغز آلن در سیاتل، فناوریهای متعددی به کار گرفته خواهند شد تا این کار تحقیقاتی خارقالعاده در آینده پیش برود اما محققان در نظر دارند تا در کارهای تحقیقاتی آینده خود بخش دیگری از نیوکورتکس را شبیهسازی کنند که 600 هزار برابر بزرگتر از منطقه کنونی است که دانشمندان آن را شبیهسازی کردند.
نتیجه این تحقیقات در مجله Cell به چاپ رسیده است.
انتهای پیام