وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا در آستانه سفر به تهران، گفت: ما میخواهیم صفحه را ورق زده و روابط میان ایتالیا و ایران را احیا کنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فدریکا گوییدی که قرار است فردا (سهشنبه) به همراه پائولو جنتیلونی، وزیر خارجه این کشور و در راس هیاتی تجاری - اقتصادی به مدت دو روز به تهران سفر کند، در پاسخ به این که ایتالیا نخستین کشور غربی بود که نماینده خود را پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری به ایران فرستاد، پیام شما برای دوستان ایرانی چیست؟ گفت: پیام ما این است که میخواهیم صفحه را ورق بزنیم و ضمن بازسازی یک رابطه دوستانه، به همکاری مفید برای هر دو کشور بازگردیم.
وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا در پاسخ به این سوال که ایتالیا دارای روابط تاریخی خوبی با ایران است و قبل از تحریمها نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بود، اما هیاتهای آلمانی و فرانسوی در سفر به تهران از ایتالیا سبقت گرفتند، شما از این بابت نگران نیستید؟ افزود: فکر نمیکنم این (سفر هیاتهای خارجی) مسابقهای باشد که چه کسی اول میرسد. من معتقدم با سفر ما به تهران، روابط مهم و تاریخی ایتالیا و ایران نیز احیا میشود، چرا که این روابط بر پایه کیفیت تولیدات و فنآوری ما، منافع اقتصادی ایران و در راستا ادامه رشد و شناخت خوبی که هر دو کشور همواره از شریک خود دارند، استوار است.
او درباره این که ایتالیا چگونه میتواند موقعیت تجاری و اقتصادی از دست رفته خود را در ایران جبران کند نیز، گفت: ایتالیا همواره روابط اقتصادی و تجاری بسیار عالی با ایران در زمان پیش از تحریمها داشته است. ما نخستین شریک تجاری ایران بودیم و مبادلات تجاری میان دو کشور در سال 2011 میلادی به بیش از 7 میلیارد یورو میرسید، در حالی که امروز به کمی بیش از یک میلیارد یورو کاهش یافته است. تقریبا تمام شرکتهای بزرگ ایتالیایی در بازار ایران حضور داشتند. تمایل ما ازسرگیری روابط اقتصادی دوجانبه میان ایتالیا و ایران در پی توافق هستهای و چشمانداز لغو بخش اعظمی از تحریمها از سال 2016 است.
گوییدی به موضوع فرصتهای اقتصادی در ایران پس از لغو تحریمها اشاره کرد و افزود: ما در این سفر میخواهیم به همراه مقامات ایرانی حوزههای اولویتدار را برای از سرگیری مشارکت اقتصادی و تجاری شناسایی کنیم. شرایط را برای بهبود فعالیت بیمه اعتباری 'ساچه' فراهم و کانالهای مالی را پس از برداشته شدن تحریمها از طریق مشارکت انجمن بانکی ایتالیا و گروههای اصلی اعتباریمان فعال کنیم.
وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا ادامه داد: بخشهایی که به عقیده ما و بر اساس گفتوگویی که روز اول ماه مه گذشته در نمایشگاه اکسپو میلان با محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتم، مربوط به حوزههای نفت و گاز، خودرو، حمل و نقل، امور زیربنایی، ساخت و ساز و برخی از بخشهای کارخانهای ایتالیا مانند پارچه و مبلمان میشود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اعضای هیات ایتالیایی که به ایران میروند، نمایندگان چه بخشهایی هستند و چه انتظاراتی از دیدار با مقامات ایرانی دارید؟ گفت: ما در این سفر به همراه یک هیات (تجاری - اقتصادی) متشکل از نمایندگان عالیرتبه نهادهایی مانند موسسه ملی تجارت خارجی 'ایچه'، موسسه بیمه اعتباری 'ساچه'، انجمن بانکی ایتالیا 'ابی' و صندوق سپرده و وام 'CDP' و صندوق استراتژیکی ایتالیا، انجمنهایی مانند اتحادیه صنایع 'کونفیندوستریا' ، انجمن ملی سازندگان مسکن 'انچه'و نمایشگاه های ایتالیا، شرکتهایی مانند 'انسالدو انرجیا' برای تولید نیروگاه، گروه صنعتی 'فینمکانیکا'، شرکت نفت 'انی'، شرکت راهسازی 'اناس'، بانک یونیکردیت، شرکت انتقال برق 'ترنا'، شرکت انرژی 'ادیسون'، شرکت 'گالیلئو' و شرکت ' تروی' و شرکت کشتی سازی 'فینکانتیری' عازم ایران میشویم.
گوییدی همچنین ابراز امیدواری کرد در دیدارهایی که در تهران خواهد داشت، راه برای برقراری مجدد یک همکاری ثمربخش برای شرکتهای ایتالیایی در ایران و برای ایرانیها در ایتالیا فراهم شود.
وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا در مورد این بحث که آیا سیستم اقتصادی ایتالیا برای مقابله با چنین چالشی آمادگی دارد؟ گفت: اقتصاد ایتالیا در حال خروج از یک بحران طولانی است و این امر شرکتهای بزرگ، متوسط و کوچک ایتالیا را تقویت خواهد کرد. این شرکتها مشکلات داخلی خود را با افزایش حضور در خارج از کشور (صادرات) و با سرمایهگذاریهای جدید برای نوآوری فنی متعادل کردهاند. سیستم اقتصادی ایتالیا با توجه به تلاشهای دولت در ماههای اخیر برای حمایت از بازار کسب و کار، توان پاسخگویی به چالشی مهم مانند از سرگیری روابط عالی تجاری را با ایران دارد.
او درباره این که شرکت بیمه اعتباری 'ساچه' به تازگی اعلام کرد که صادرات ایتالیا به ایران در چهار سال آینده میتواند به 3 میلیارد یورو برسد، گفت: به نظر من این هدفی کاملا درست است و اگر بخواهیم بر روی بازگرداندن سطح مبادلات به پیش از تحریمها متمرکز شویم، میبینیم که فضای زیادی برای رشد وجود دارد.
گوییدی در پاسخ به این پرسش که 'توافق هستهای ایران چگونه میتواند به صلح و ثبات منطقه و جهان کمک کند و نظر شما در خصوص نگرانیهای اسراییل و عربستان چیست؟ گفت: نمیخواهم وارد بحثهای سیاسی شوم، اما آن چه میتوانم به عنوان وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا بگویم این است که امیدوارم توافق هستهای بتواند فرصتی برای بازگشت به روابط خوب، نه تنها میان دو کشور ایتالیا و ایران بلکه منجر به بهبود روابط در تمام منطقه شمال آفریقا، خاورنزدیک و خاورمیانه شود.امروز تنشهای جغرافیای سیاسی (ژئوپولیتیک) زیادی در جهان وجود دارد که برای رشد (اقتصادی) تمام کشورهای جهان خوب نیست، رشدی که تنها راه برای مبارزه با فقر گرسنگی و تروریسم محسوب میشود.
ایتالیا در پی توافق هستهای میان ایران و گروه 1+5 در وین، تلاش برای کسب مجدد جایگاه خود در اقتصاد ایران در دوران پیش از تحریمها، را در دستور کار خود قرار داده است. دولت این کشور در همین راستا وزیران خارجه و توسعه اقتصادی را روز سهشنبه 13 مرداد به تهران اعزام میکند تا نخستین گامهای واقعی خود را در بازار 80 میلیون نفری ایران که درهایش پس از توافق هستهای باز شده است، بردارد.
بازار مصرفی ایران برای شرکتهای بحران دیده ایتالیایی یک فرصت طلایی و حیاتی برای ادامه فعالیتشان محسوب میشود. فضای اقتصادی بهوجود آمده پس از توافق وین، رقابت میان شرکتهای ایتالیایی و اروپایی را که در صدد جبران موقعیت از دست رفته خود در ایران هستند، افزایش داده است. ایتالیا با وجود تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران، در این سالها هرگز ارتباطات خود را از دست نداده است. شرکت بیمه اعتباری ساچه اخیرا اعلام کرده بود که رقبای چینی، هندی و روسی در سالهای اخیر محدودیتهای کمتری در روابط تجاری با ایران داشته و موفق شدند در این دوران جایگاه مهمی را در این کشور بهدست آورند. بدین ترتیب مسابقه شرکتهای ایتالیایی برای ورود به بازار جذاب ایران پس از لغو تحریمهای غرب از هم اکنون آغاز شده است.
انتهای پیام