دانشمندان آمریکایی برای نخستین بار از کل سیستم حسی و حرکتی مغز دلفینها نقشهبرداری کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان علوم اعصاب دانشگاه اموری در امریکا نشان دادهاند دست کم دو ناحیه در مغز دلفینها با سیستم شنیداری مرتبط هستند و این موضوع در مورد اکثر پستاندارانی که صوت را در یک ناحیه منفرد پردازش میکنند، صدق نمیکند.
اکنون محققان برای نخستین بار تصویری از کل مغز دلفین و تمامی ارتباطات ماده سفید درون آن را در اختیار دارند.
این مطالعه بر روی سیستم شنیداری دلفین متمرکز شده زیرا دلفینها به همراه چندین حیوان دیگر از جمله خفاشها، از انعکاس صدا برای سنجش محیطشان استفاده میکنند.
دانشمندان دریافتند احتمالا چندین ناحیه در مغز دلفین با اطلاعات شنیداری مرتبط هستند و گذرگاههای عصبی آنها به گذرگاههای عصبی خفاشها شباهت دارند.
این موضوع تعجبآور است زیرا دلفینها و خفاشها در شجرهنامه تکاملی از یکدیگر جدا بوده و دهها میلیون سال پیش از یکدیگر دور شدند اما مغزشان احتمالا به صورت مشابه تکامل یافته است.
مکانیسمهای استفاده از صوت فقط شنیدن نبوده بلکه خلق تصاویر ذهنی نیز هست.
محققان امیدوارند نقشه آنها از مدار عصبی دلفین به رمزگشایی از اسراری از ذهن این حیوان از جمله این موضوع کمک کند که این حیوانات چگونه با محیطشان ارتباط برقرار کرده و آن را درک میکنند.
این نخستین مطالعهای است که از تکنیک تصویربرداری پخش تانسور (DTI) که نوعی روش تصویربرداری در امآرآی است، بر روی نمونه مغزی استفاده میکند که بیش از یک دهه قدمت دارد.
دانشمندان بر این باورند میتوان از این ابزار برای بررسی مغزهای آرشیو تمامی انواع حیوانات در مجموعه موزههای سراسر جهان استفاده کرد.
جزئیات این مقاله در مجله Proceedings of the Royal Society B ارائه شد.
انتهای پیام