شتاب‌دهنده خطی مینیاتوری سرن برای کاربردهای پزشکی

مهندسان سرن نوعی شتاب‌دهنده خطی مینیاتوری ارائه داده‌اند که 2 متر طول دارد و به اندازه‌ای کوچک است که می‌توان آن را برای انجام تصویربرداری پزشکی و کارکردهای رادیوتراپی در بیمارستان‌ها به کار برد.

مهندسان سرن نوعی شتاب‌دهنده خطی مینیاتوری ارائه داده‌اند که 2 متر طول دارد و به اندازه‌ای کوچک است که می‌توان آن را برای انجام تصویربرداری پزشکی و کارکردهای رادیوتراپی در بیمارستان‌ها به کار برد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، برخورددهنده بزرگ هادرونی در سرن جایی است که اسرار جهان را در سطح زیراتمی کنکاش می‌کند و پتانسیل کاربردهای پزشکی مختلف را دارد. با این حال، این برخورددهنده دارای محیطی معادل 27 کیلومتر است و دانشمندان به دنبال خلق ابزاری بودند که در کاربردهای پزشکی کارآمدتر باشد.

شتاب‌دهنده مینیاتوری جدید mini-Linac خوانده می‌شود و مبتنی بر شتاب‌دهنده Linac4 است. شتاب‌دهنده Linac4 به قدری بزرگ است که قرار است در سال 2020 به بخشی از مجموعه شتاب‌دهنده سرن تبدیل شود و در رساندن یون‌های منفی هیدروژن به انرژی‌های بالا به کار رود.

ابزار mini-Linac یک چهارقطبی دارای فرکانس رادیویی (RFQ) است که شکلی معمول از شتاب‌دهنده موردکاربرد در آغاز تمامی زنجیره‌های شتاب‌دهنده پروتون برای تولید پرتوهای با شدت بالاست.

خود ابزار از چهار ماژول به طول 50 سانتی‌متر ساخته می‌شود که نخستین ماژول تکمیل شده است. ماژول نخست، نشان‌دهنده موفقیت‌ بزرگی است زیرا تمامی مراحل ساخت این ابزار را ارزیابی می‌کند.

سامانه mini-Linac در عمل می‌تواند پرتوهایی با شدت و سرعت پایین خلق کند که در فرکانس 750 مگاهرتز گرد هم می‌آیند و در طیف 2 متر دارای انرژی پنج مگاالکترون ولت هستند. این امر به ابزار امکان می‌دهد به عنوان انژکتوری برای شتاب‌دهنده‌های خطی فشرده و با فرکانس بالا جهت درمان سرطان با استفاده از پروتون‌ها یا به عنوان منبع ذرات آلفا برای رادیوتراپی پیشرفته به کار رود.

سرن مدعی است این ابزار سبک را می‌توان برای خلق طیفی از رادیوایزوتوپ‌ها در بیمارستان‌ها به کار برد. علاوه بر این، می‌توان این سیستم را برای تحلیل‌کردن یافته‌های باستان‌شناسی به آسانی جابجا کرد.

سرن در حال حاضر بر روی تکمیل مونتاژ چهار ماژول کار می‌کند که قرار است اوایل سال آینده میلادی تکمیل شوند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94051105636
  • خبرنگار : 71456

برچسب‌ها