تیم تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا به رهبری «فاطمه مطلبی» از دانشگاه ژنو، ماهیت نزدیکترین سیاره صخرهای به منظومه شمسی را بررسی کرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، سیاره HD 219134b که حول ستارهای در فاصله 21 سال نوری و واقع در صورت فلکی Cassiopeia مدارگردی میکند، بزرگتر از زمین و زیستناپذیر است.
ناسا اعلام کرده این سیاره نخست توسط ابزار HARPS-North که بر روی تلسکوپ فضایی 3.6 متری ایتالیا در جزایر قناری نصب است، شناسایی شد.
با استفاده از دادههای این ابزار، دانشمندان نتیجه گرفتند HD 219134b حدود 4.5 برابر سنگینتر از زمین است و این موضوع آن را به یک ابرزمین تبدیل میکند که هر سه روز یک بار حول ستارهاش میچرخد. این بدین معناست که این سیاره بیش از حد به ستارهاش نزدیک است و برای حیات بیش از اندازه داغ است.
تاکنون HD 219134b فقط به عنوان یک سیاره بزرگ تلقی میشد. فاطمه مطلبی و همکارانش با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر این سیاره را بررسی کردند و این جرم کیهانی از زاویه مشاهده زمینیان از مقابل ستارهاش عبور میکند. این موضوع موجب میشود ستاره در طول این عبور، تاریک شود و منجمان با استفاده از خمیدگی نور نه تنها میتوانند حضور یک سیاره را شناسایی کنند بلکه درباره ترکیبات آن اطلاعاتی بدست آورند.
در حالت HD 219134b، اندازهگیریهای مادونقرمز نشان داد که این سیاره 1.6 برابر اندازه زمین است.
تیم علمی همچنین نتیجه گرفت این جرم کیهانی، صخرهای است و این که سه سیاره دیگر در این سیستم سیارهای وجود دارند.
فاطمه مطلبی اعلام کرد سیاره HD 219134b میتواند هدف خوبی برای تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال 2018 باشد.
همزمان، ناسا معتقد است این سیاره توجه دانشمندان را به خود جلب خواهد کرد و آنها به دنبال شناسایی ترکیب شیمیایی و جو ممکن آن با استفاده از تحلیل طیفی خواهند بود.
جزئیات این دستاورد علمی قرار است در مجله Astronomy & Astrophysics ارائه شود.
انتهای پیام