منابع هندی خبر دادند

تعیین‌تکلیف بدهی نفتی هند به ایران تا 10 روز آینده/ هند قسطی پرداخت می‌کند

رسانه های هندی با اشاره به سفر یک هیات این کشور به ایران برای مذاکره درباره مسائل نفتی از تعیین تکلیف پرداخت بدهی هند به ایران تا 10 روز دیگر و اقساطی بودن نحوه پرداخت خبر دادند.

رسانه های هندی با اشاره به سفر یک هیات این کشور به ایران برای مذاکره درباره مسائل نفتی از تعیین تکلیف پرداخت بدهی هند به ایران تا 10 روز دیگر و اقساطی بودن نحوه پرداخت خبر دادند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه فایننشال اکسپرس، رسانه‌های هندی گزارش دادند یک هیات از این کشور در سفر به ایران درباره راه‌های تسویه بدهی نفتی 6.5 میلیارد دلاری هند به ایران مذاکره کردند.

این هیات همچنین گفت‌وگوهایی را با مقام‌های ایران درباره موضوع بازگشت شرکت هندی ONGC ویدش به توسعه میدان فرزاد ب انجام داده است.

هیات هندی متشکل از راجیو مهریشی معاون وزیر امور اقتصادی هند و آشوتوش جیندال از مقام‌های بلندپایه وزارت نفت هند و مقام‌های شرکت ا ان جی سی ویدش بود.

منابع آگاه گفتند که گفتگوهای هیات هندی با ایران دوستانه بوده است. این منابع افزودند، مهریشی پس از گفتگو با مقامات دولت ایران درباره راههای شدنی تسویه طلب نفتی ایران با بانک مرکزی هند مذاکره کرده است. این پول به طور اقساطی به ایران پرداخت خواهد شد.

پیشتر بانک یو سی اُ کلکته با تسویه بدهی با بانکهای پارسیان، پاسارگاد، سامان و اقتصاد نوین مرتبط شده بود.

یک مقام هندی که در سفر به ایران حضور داشته گفت: تاکنون هیچ اتفاق ملموسی رخ نداده است. طی 10 روز آینده تکلیف این موضوع روشن خواهد شد.

بازگشت به توسعه میدان فرزاد ب برای شرکت ا ان جی سی ویدش حیاتی است چرا که تا سال 2018 به تولید 20 میلیون تن نفت دسترسی پیدا خواهد کرد. میدان فرزاد ب که ذخایر گازی آن 21 تریلیون و 680 میلیارد فوت مکعب برآورد می‌شود، در سال 2012 توسط ا ان جی سی ویدش کشف شد اما از آن زمان تاکنون هیچ قرارداد رسمی برای بهره برداری از آن بین دو طرف امضا نشده است.

پالایشگاه‌های هندی مانگلور، اسار و شرکت نفت هند از جمله خریداران نفت ایران در هند هستند، اما به دلیل تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران پرداخت پول نفت توسط این پالایشگاه‌ها با دشواری‌هایی مواجه شد.

هند چهارمین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان و دومین خریدار نفت ایران پس از چین به حساب می‌آید. این کشور در دوران تحریم‌ها مجبور شد واردات نفت خود از ایران را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

در سال 2014 هند تنها 10 تا 11 میلیون تن نفت از ایران خریداری کرد. این در حالی است که میزان واردات نفت هند از ایران در سال‌های 2009 رقم 21.2 میلیون تن در سال 2010 معادل 18.5 میلیون تن، در سال 2011 حدود 18.11 میلیون تن و در سال 2012 معادل 13.14 میلیون تن بود.

دهلی برخی از صورتحساب‌های خرید خود از ایران را به وسیله صادرات کالاهای خود به ایران از جمله برنج باسماتی تسویه کرد. دو کشور همچنین مکانیزم پرداختی را بر پایه روپیه از آوریل 2012 برای دورزدن تحریم‌های آمریکا و اروپا راه‌اندازی کردند.

گمان می‌رود ان کی ورما مدیرعامل شرکت ا ان جی سی ویدش در تلاش برای بدست آوردن قرارداد توسعه میدان فرزاد ب گفتگوهایی را با شرکت ملی نفت ایران انجام داده است.

یک منبع آگاه به فایننشال تایمز گفت: دور اول گفتگوها مثبت بود. قدری زمان میبرد تا در این خصوص اعلام رسمی صورت گیرد زیرا امور در حال پیشرفت هستند.

هند همچنین قصد دارد با استفاده از فرصت ایجاد شده پس از توافق هسته‌ای ایران و غرب و چشم‌انداز لغو تحریم‌ها شانس خود را برای بازگشت به پروژه خط لوله گاز IP آزمایش کند.

پیشتر اعلام شده بود که مذاکرات طرفین در تهران شامل گفتگو درباره احداث یک خط لوله گاز از ایران و از طریق خاک پاکستان به هند خواهد بود.

همانند میدان فرزاد، طرح احداث خط لوله ایران، پاکستان، هند نیز تحت فشار آمریکا توسط هند کنار گذاشته شد و این کشور به سمت خط لوله جایگزین ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند (تاپی) گرایش پیدا کرد. احداث این خط لوله به رغم سال‌ها مذاکرات هنوز شروع نشده است چرا که کشورهای حاضر نتوانستند یک رییس کنسرسیوم برای احداث و نگهداری آن تعیین کنند.

خطوط لوله مرزی برای هند به ندرت پس از اعلام پروژه‌ها با پیشرفت همراه بوده است. علاوه بر ایران و ترکمنستان، دولت هند در حال بررسی احداث یک خطوط لوله از قزاقستان، روسیه و میانمار نیز است.

کشور هند که در مضیقه انرژی به سر می‌برد به دنبال احیای پروژه‌های نفت و گاز ایران است که تحت فشار آمریکا و تحریم‌ها برای چندین سال کنار گذاشته شدند.

یک کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های دولتی ONGC ویدش، شرکت نفت هند و شرکت ایندیا اویل در میدان فرزاد ب گاز اکتشاف کردند و سپس یک طرح برای توسعه این میدان به منظور برداشت 12.8 تریلیون فوت مکعب گاز از آن ارائه دادند. پس از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، هندی‌ها مجبور به کنار گذاشتن این طرح گذاشتند اما اکنون امیدوارند که به توسعه این میدان باز گردند زیرا تاکنون 90 میلیون دلار برای اکتشاف در آن هزینه کرده‌اند.

هند حدود 80 درصد نیاز نفتی و حدود یک سوم از تقاضای گاز خود را وارد می‌کند. قیمت‌های بالا و محدودیت ظرفیت مانع صادرات گاز به این کشور شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94051005209
  • خبرنگار : 71121

برچسب‌ها