پیش‌بینی تولید ماده‌ای با دمای ذوب رکوردزن

تحقیقات جدید از امکان تولید ماده‌ای خبر می‌دهند که دارای دمای ذوب رکوردزن باشد و حتی در دماهای بالا مانند لبه‌های خارجی‌تر هسته زمین بدون آسیب باقی بماند.

تحقیقات جدید از امکان تولید ماده‌ای خبر می‌دهند که دارای دمای ذوب رکوردزن باشد و حتی در دماهای بالا مانند لبه‌های خارجی‌تر هسته زمین بدون آسیب باقی بماند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای دانشمندان دانشگاه براون نشان می‌دهد ترکیب دقیقی از عناصری مانند هافنیم، نیتروژن و کربن را می‌توان تولید کرد که دارای دمای ذوب 4400 کلوین (4127 درجه سانتی‌گراد) باشد.

در آزمایش‌های رایانه‌ای مشخص شده این ماده دارای دمای ذوب بالاتری نسبت به هر ماده شناخته شده دیگری خواهد بود و می‌تواند در خنک‌ترین لایه‌های خورشید بدون تحمل هیچ گونه آسیبی باقی بماند.

رکورد کنونی متعلق به ماده‌ای متشکل از هافنیم، تانتال و کربن (Hf-Ta-C) است اما شبیه‌سازی‌های جدید نشان می‌دهد مقادیر مناسب هافنیم، نیتروژن و کربن (HfN0.38C0.51) می‌تواند حتی گرمای بیشتری را تحمل کند.

محققان در حال حاضر بر روی تولید این ماده کار می‌کنند تا بتوانند آن را در آزمایشگاه تولید کنند.

نیتروژن و کربن به فراوانی یافت می‌شوند اما عنصر کمتر شناخته‌شده هافنیم برای کنترل‌ میله‌ها در رآکتورهای هسته‌ای، در لوله‌های خلأ و برای تولید آلیاژهایی مانند آهن و تیتانیم به کار می‌رود.

هنوز مشخص نیست که آیا ماده جدید به خودی خود کارآمد خواهد بود یا خیر زیرا دمای ذوب تنها ویژگی حائزاهمیت نیست و مشخصه‌های مکانیکی و مقاومت اکسیداسیون نیز مهم‌اند.

به نوشته گیزمگ این مطالعه می‌تواند به تولید موادی کمک کند که برای استفاده در توربین‌های گازی یا سپرهای حرارتی هواپیماهای فوق سریع به کار روند.

جزئیات این تحقیق در مجله Physical Review B ارائه شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94050603040
  • خبرنگار : 71456

برچسب‌ها