رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص سهم کارگاه پروژه عمرانی آزادراه تهران – شمال در بروز سیلاب کن توضیحاتی ارائه کرد و نسبت به آمار ارائه شده از سوی پزشکی قانونی درباره شمار کشتهشدگان سیل و طوفان واکنش نشان داد.
اسماعیل نجار در گفت و گو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: روز شنبه به همراه فرماندار و رئیس مدیریت بحران استان از منطقه سیل زده کن بازدید کردیم و خوشبختانه شرایط در این منطقه عادی است و مشکل خاصی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تیم های جستجو نیز درون رودخانه و حاشیه آن در حال جستجو هستند، درباره اینکه چه زمانی این عملیات به پایان میرسد اظهار کرد: عملیات جستجو همچنان ادامه دارد اما به نظر میرسد که باید طی دو یا نهایتا سه روز آینده این عملیات نیز به پایان برسد و من امیدوارم موردی وجود نداشته باشد.
نجار با بیان اینکه احتمال مفقودی دو یا سه نفر همچنان وجود دارد خاطر نشان کرد: عملیات جستجو به همین منظور ادامه دارد.
به ساخت و سازهای غیرمجاز خسارت تعلق نمیگیرد
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره اختصاص خسارات و ارزیابی آن اظهارکرد: تاکنون رقم قطعی خسارات اعلام نشده اما به ما قول دادهاند که طی چند روز آینده این رقم اعلام شده و بر اساس مقررات به حادثه دیدگان تعلق میگیرد.
وی درباره اینکه آیا به آن دسته از اماکن و سازههایی که به حریم رودخانه تجاوز کرده یا به شکل غیرمجاز ساخته شده بودند نیز خسارتی تعلق میگیرد یا خیر گفت: مورد تخریب ساختمان به جز یک مورد ساختمان 13 واحدی در سوادکوه و ساختمان یک واحدی در همین منطقه مورد دیگری نبوده اما به طور کلی در صورتی که سازهای غیرمجاز ساخته شده یا به حریم رودخانه تجاوز کرده باشد خسارتی به آن تعلق نخواهد گرفت.
نقش کارگاه آزادراه تهران – شمال در بروز سیل
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران درباره اینکه گفته میشود کارگاههای آزادراه تهران شمال باعث تشدید سیلاب در منطقه کن شده است، خاطر نشان کرد:در بازدیدی که داشتم دیدم که اینها درحریم و اطراف رودخانه استقرار کرده و ماشین آلات و کارگاههای خود را نیز بعضا در حریم رودخانه قرار داده بودند که قطعا نباید این اتفاق رخ میداد.
وی افزود:در این خصوص میبایست وزارت راه و شهرسازی و مسئولان محلی تذکرات لازم را پیرامون محل استقرار آنان در بستر رودخانه ارائه میکردند که متاسفانه تا آنجا که من میدانم چنین اتفاقی رخ نداده، اما اینکه این اقدام تاثیر مستقیم در بروز سیلاب داشته باشد باید بگویم که به نظر من چنین احتمالی ضعیف است.
وی درخصوص اعلام آمار کشته شدگان ازسوی پزشکی قانونی و اینکه شمار متوفیان طوفان و سیل به 17 تن رسیده است خاطر نشان کرد: آمار ما همان 15 تن را نشان میدهد، ضمن اینکه یک مورد فوتی نیز قبل از وقوع طوفان مربوط به زنی بوده که در رودخانه غرق شده بود که آنرا هم جزو کشته شدگان طوفان به حساب میآورند. ما در این خصوص با دکتر شجاعی رئیس سازمانی پزشکی قانونی صحبت کرده و قرار شده تا اطلاعات و اسامی جان باختگان را به ما بدهند تا آنها را با یکدیگر تطبیق دهیم.
نجار از برخی از اظهارنظرهای غیرکارشناسانه و سخنان افراد غیرمسئول پیرامون حادثه اخیر انتقاد کرد و گفت: حادثه سیلاب اخیر به شکل نقطهای رخ داده بود درحالی که امکان پیش بینی هواشناسی به شکل نقطهای وجود ندارد بنابراین لازم است افراد از اظهارات غیرکارشناسانه که تنها دیگران را متهم میکند و فایدهای هم ندارد پرهیز کنند.
وی در پایان از اقدامات هلال احمر، آتش نشانی، اورژانس، پلیس، استانداری و دیگر دستگاههای اجرایی قدردانی کرد.
انتهای پیام