کارشناس رشته هنر دفتر فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش بر توزیع متعادل رشتههای فنی و حرفهای در کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، فاطمه خمامی شامگاه دیروز در جمع خبرنگاران گفت: همواره به دنبال توسعه رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش هستیم؛ چرا که دانشآموزان این مدارس پس از فارغالتحصیلی به عنوان تکنسین تجربی وارد بازار کار شدهاند و توانستهاند به خوبی ماموریت خود را برای آموزش انجام دهند.
وی افزود: هر ساله توسعه رشته در این مقاطع به صورت منطقی اتفاق میافتد. مثلاً رشته انیمیشن در صورتی به استانها اختصاص داده شد که معلم متخصص این رشته را داشته باشند نه اینکه معلم رشته گرافیک یا نقاشی در این زمینه تدریس کند، همین امر سبب شد تا استانها در استخدام پنجهزار نفر نیروی آموزش و پرورش نیازهای خود را در اولویت قرار دهند؛ چرا که در غیر این صورت شاهد افت تحصیلی و گوشهنشینی دانشآموزان خواهیم بود.
این مسوول در خصوص به روزرسانی تجهیزات آموزشی در هر استان، خاطرنشان کرد: هر ساله به دنبال ایجاد فضاهای آموزشی و تجهیزات استاندارد بودهایم، امسال نیز به این موضوع دلسوزانه توجه شد و نظارتها بر برخی مدارس به صورت مستقیم بود، به گونهای که حتی سامانه پیام کوتاه نیز در اختیار هنرآموزان قرار گرفت تا از این طریق مشکلات خود را بیان کنند. در این راستا هنرستانهایی شناسایی شد که با سایر مقاطع مثلاً مقطع ابتدایی به صورت مشترک در یک فضا تحصیل میکردند، لذا با تفکیک شدن این موارد علاوه بر اختصاص فضای بیشتر به هنرستانها تجهیزات مناسبی نیز در اختیار هنرستان قرار گرفت.
خمامی در خصوص رشتههای جدید فنی و حرفهای، اظهار کرد: رشتههای جدید فنی و حرفهای و کاردانش که حدوداً هر 20 سال یکبار بازنگری میشود سال آینده اعلام خواهد شد. همچنین اولویتهای آموزش و پرورش در این مدارس نیز در سال 95 معرفی میشود که قطعاً موارد مشترکی از سالهای گذشته مانند به روزرسانی رشتهها در این اولویتبندی وجود دارد.
وی در خصوص بومیسازی رشتههای تحصیلی نیز تصریح کرد: با توجه به اینکه زنجان قطب فلز کشور است حضور رشتهای متناسب به این موضوع در استان زنجان بسیار مناسب است، ولی باید توجه کرد که دانشآموزان قطعاً با توجه به آرزوها و علایق خود به انتخاب رشته میپردازند.
انتهای پیام