مدیر طرح حفاظت از تالابهای ایران با بیان اینکه وقتی دریاچه هامون وضعیت مناسبی داشت نقش یک کولر آبی را برای استان سیستان وبلوچستان اجرا میکرد، گفت: وقتی باد از روی آب دریاچه عبور میکرد، نقش کولر آبی را برای زابل و سایر شهرهای استان داشت، اما حالا به هنگام وزش باد، به علت خشک شدن این دریاچه گرد و غبار برای استان به همراه میآورد.
محسن سلیمانی روزبهانی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به وقوع پدیده گرد وغبار در استان سیستان و بلوچستان، وضعیت کنونی تالابها را ماحصل دو ماجرا دانست و گفت: این امر تنها مربوط به تالاب بینالمللی هامون در این استان نیست؛ بلکه گریبانگیر سایر تالابها نیز هست.
وی در ادامه افزود: توسعه ناپایدار و مدیریت نادرست منابع آب در حوزه آبریز تالاب هامون دلایل ایجاد بحران برای این دریاچه بوده و اگرچه هامون در گذشته محور شکلگیری تمدنها و توسعهای بود که در منطقه اتفاق میافتاد؛ اما با مدیریت نادرست منابع آب، مدیریت نادرست کشاورزی، تخصیص نیافتن آب کافی از منابع بالادستی و... شرایط کنونی برای دریاچه هامون رقم خورده است و مدیریت منابع آب و مدیریت توسعه پایدار تالابها به خصوص تالاب بینالمللی هامون هیچ وقت با محوریت تالابها نبوده است.
سلیمانی در مورد راهکار حل بحران گرد و غبار استان سیستان و برون رفت از این مشکل، گفت: به عنوان یک اقدام کوتاه مدت میتوان همین منابع آبی موجود در کشور را به نحو بهتری مدیریت کرد و سهم آبی بیشتری از منابع آب داخلی به تالابها اختصاص داد. بدین ترتیب که مناطق مستعد خیزش گرد و غبار را در اولویت قرار دهیم و منابع آبی را به آنجا برسانیم و تلاش کنیم اکوسیستم دریاچه هامون را حداقل با یک برنامه زمانی مناسب احیا کنیم.
انتهای پیام