معاون رئیس جمهور در امور زنان خبر داد

برنامه‌های آموزشی معاونت امور زنان برای حضور زنان در انتخابات آتی

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: معاونت امور زنان و خانواده برای حضور بانوان در انتخابات آتی مجلس برنامه‌های آموزشی جهت توانمندسازی سیاسی آنان خواهد داشت.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: معاونت امور زنان و خانواده برای حضور بانوان در انتخابات آتی مجلس برنامه‌های آموزشی جهت توانمندسازی سیاسی آنان خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شهیندخت مولاوردی در نشست هم‌اندیشی جمعیت زنان نواندیش با آرزوی قبولی طاعات در ماه رمضان، اظهارکرد: سال 94 را با شرایط خاصی آغاز کردیم. از جمله آنکه در پایان سال نیز بحث انتخابات مهم مجلس را پیش‌رو داریم و اهمیت حضور زنان به عنوان رأی دهندگان و نمایندگان بر همه مشخص شده است.

وی ادامه داد: وقتی بحث از مشارکت سیاسی می‌شود شاخصه‌های مختلفی را در نظر می‌گیریم. از جمله تعداد زنان در مقایسه با سایر شاخصه‌های مجالس دنیا مورد نظر است. حضور زنان در مجالس در دنیا حداقل از مرز 20 درصد عبور کرده است اما ما از نظر مشارکت سیاسی زنان در مجلس زیر 3 درصد و در دولت زیر 9 درصد هستیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به نقشه راه سیاسی زنان دنیا که توسط سازمان ملل ترسیم شده است، گفت‌: ایران 10 سال است که در اتحادیه بین‌المجالس متعهد شده تا مشارکت زنان را افزایش دهد اما تا به امروز این امر محقق نشده است. موانع جدی مانند تعصبات جنسیتی و رویکردهای فرهنگی وجود دارد. زنان برای حضور در فضای سیاسی به اعتماد به نفس، شبکه‌سازی،‌ درآمد و اعتماد سیاسی احتیاج دارند. گاهی توپ را به زمین خود زنان می‌اندازند و می‌گویند خودتان به خودتان رأی نمی‌دهیم. این تنها یک بعد از شرایط نامناسب حضور زنان است.

وی افزود: تبعیض مثبت در کشورهای همسایه اتفاق افتاده و نتیجه مثبت نیز داده است. ما پیشنهاد دادیم تا تدابیر لازم جهت حضور زنان در انتخابات شهر و روستا اندیشیده شود که با نظر مثبت کمیسیون مربوطه در مجلس مواجه شد؛ اما در رأی‌گیری دو رأی کم آورد. من بلافاصله با مقام معظم رهبری در این‌باره مکاتبه کردم و نوشتم که مجلس باید سازوکار قانونی لازم را فراهم کند.

مولاوردی خاطرنشان کرد: در کل کشور 3 تا 4 نفر خانم در شورای عالی استان‌ها وجود دارد. در جلسه‌ای که با آنها اخیراً داشتیم قرار شد تا در رابطه با حضور زنان مشارکت کنیم. بحث دیگری که مطرح است به احزاب بازمی‌گردد. آنها باید لیست‌هایی که ارائه می‌دهند متشکل از زنان باشد. در این رابطه فراکسیون مجلس نظری داد که احزاب ملزم شوند تعدادی خانم در لیست خود بگنجانند و مردم خودشان به آنها رأی دهند؛ اما این طرح هم رأی نیاورد. البته در کشور عراق این طرح اجرا شد که موفقیت‌آمیز نبود و چند سال بعد اصلاح شد و تبعیض مثبت را جایگزین کردند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یادآور شد: ما در معاونت زنان و امور خانواده به عنوان یک جایگاه ستادی با تعهدی که درباره توانمندسازی زنان داده‌ایم در زمان انتخابات برنامه‌های آموزشی را برای زنان خواهیم داشت تا بتوانیم حضور موفق‌تری در مجلس داشته باشیم و در مجلس آتی از اندیشه و ظرفیت زنان بهره ببریم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ تیر ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 94042111186
  • خبرنگار : 71511

برچسب‌ها